Peygamberimizin cocuklari

berraksu

Aşafatlı
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
3,652
Tepkime puanı
85
Puanları
0
Yaş
36
Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) dördü kiz "Fatima, Rukiyye, Ümmügülsüm, Zeyneb" (radiyallahü anhünne), ücü erkek "Ibrahim, Abdullah, Kasim" (r.anhüm) olmak üzere yedi cocugu olmustur.
Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) kizlarindan Hz. Zeyneb annesi Hz. Hatice'nin yegeni Ebu'l-As bin Rebi' ile evlendi. Ali ve Ümame isminde iki cocuklari oldu. Hicretin sekizinci senesinde 38 yasinda iken vefat ettiler.
Hz. Rukiyye, Hz. Osman ile evlendi. Beraber Habesistan'a hicret ettiler. Burada Abbdullah ismindeki cocuklari dünyaya geldi. 22 yasinda iken Medine'de vefat ettiler.
Peygamberimizin diger kizlari Hz. Ümmü Gülsüm kardesi Rukiyye'nin vefati üzerine Hz. Osman'a nikahlandi. Böylece Hz. Osman'a peygamberimizin iki kizi ile evlendiginden "Zi'n-nureyn" (iki nur sahibi) denildi. Hicretin 9. senesinde vefat etti.
Hz. Fatima'dan baska bütün cocuklari Resulullah'tan önce vefat etmistir. Hz. Fatima (r.anha) Peygamber Efendimizden (s.a.v.) alti ay sonra vefat etmistir. Onu Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v.) Hz. Ali (k.v.) ile evlendirmistir. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.anhüma) ondan dogmuslardir. Onlarin analari Hz. Fatima, babalari Hz. Ali (r.a.) ve büyük babalari Fahr-i Kainattir. (s.a.v.) Seyyidler ve serifler onlarin neslindendir. Hz. Fatima, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) bütün kizlarinin üstünüdür. Hz. Fatima'ya Zehra denmistir. Cok iffetli ve utangac oldugundan kendilerine Betül denilmistir. Resulullahin (s.a.v.) göz bebegidir. Peygamberimiz bir hadis-i seriflerinde "Fatima benden bir parcadir. Onu üzen beni üzmüs olur. Onu razi eden, beni razi etmis olur." buyurmuslardir.
 
Üst