Peygambere uyduğun kadar değerlisin...

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
PEYGAMBERİNE UYDUĞUN KADAR DEĞERLİSİN




Eğer muhakkak olarak o ehli kitap Tevrat ve İncil’i Rablerinden kendilerine indirilen Kuran-ı Azimüşşan’ın ahkamını ikame etseydiler (hakkıyla tatbik etseydiler, üslerindeki (semadan) yağdırmakla, ayaklarının altındaki (yerden bitirmekle) elbette yerlerdi.(Yani çok bolluk olurdu).Onlardan muktesid ümmet (orta halli insanlar) da vardır.Onlardan bir çoğunun yaptıkları ise ne kadar fenadır”

Mevla Teala Hazretleri bir hadisi kutside buyuruyor ki:
Kullarım hakkıyla iman etseydi ve vakti zamanında amel-i salihlerini icra etseydiler, geceleyin yağmur yağdırmakla, gündüzleyin güneşi çaldırmakla, o kadar bol mahsul verirdim ki bitmez tükenmezdi.”

Paramız o vakit kıymetlenirdi.Müslümanların parasının aşağı düşmesi, takva ve ameli salihleri ile ilgilidir.Takva azaldı, ameli salih azaldı.Günahlar çoğaldı.Bundan sebep Cenab-ı Hak tam manasıyla yağdırmıyor ve bittirmiyor.
Onun için günden güne para değerini kaybediyor.Nasıl ki bizim değerimiz de isyanımızdan dolayı günbegün kayboluyor.Dünyada müslümanların bir heybeti vardır.Düşmanlara karşı olan o heybetimizde kayboluyor ve bizi bir hiç olarak görüyorlar. devamı için.->
Halbuki biz Rasulullah Efendimizin ümmetiyiz.O, şöyle buyuruyor:
Hz.Cabir (Radıy
allah.gif
u anh) den rivayete göre Efendimiz şöyle buyuruyor:

Bana 5 haslet verildiki benden evvel hiçbir peygambere verilmedi
1-Bir aylık mesafeden (düşmanın benden) korkması ile yardım olundum.
2-Yeryüzü bana hem mescit hemde paklık vasıtası kılındı.Ümmetimden hangi bir adama namaz vakti ulaştı (su ve cami bulamadığı taktirde teyemmüm ile) kılar.
3-Ganimet malları bana helal kılındı, benden evvel kimseye helal olmadı.
4-Şefaat (yani kullara yardım) makamı bana verildi.(şefaat benimle başlayacak)
5-Her peygamber yanlız bir kavme gönderildi, ben ise umum nasa (insanlara) gönderildim.

Bu beş haslet Efendimiz’e kamil derecede tabi ve varis olanlarada aynıdır.O halde tam olarak Efendimiz’e tabi ve varsi olalım ki bu nimete ulaşalım ve dünyaya ışık tutalım.
Mademki böyle alişan bir peygamberin ümmetiyiz bizdende düşmanlar öylece korkmalıdır.Bir milletin değeri peygamberine göredir.Aama eğer ona uyarlarsa.Eğer uymazlarsa onların heybetleri olmaz, kimse onlardan korkmaz, kimse onlara değer vermez, onları kale almaz….

Dünya aleminde hiç kıymeti olmaz.Çok düşük gözükürler, ve düşman zanneder ki, bir üfürükte hepsini uçururum.
Yazık değil mi? Böyle bir peygambere ümmet olma şerefiyle müşerref kılınalım da sonra o şerefi kaybedelim, bu rezalete düşelim.Uyanmamız lazım, mütenebbih olmamız lazımdır.Ve yeniden vazifeye başlamamız lazımdır.Bu hususte birbirimizi hiç üşenmeden, yorulmadan uyarmamız lazımdır ki, tekrar bu şerefe nail olalım.Sen tamamıyla bizi uyandır ya rabbi !!

Mahmut Efendi(kuddise sirruhu)
 
Üst