Perde Pilavı:))

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
6a00d83451e9a369e20120a580528e970c-800wi


malzemeler:

  1. iç malzemesi​
    • 4 adet tavuk göğsü​
    • 1kg pirinç​
    • 300g badem​
    • 100g dolmalık fıstık​
    • 2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor)​
  2. hamurun malzemesi:​
    • 3 yumurta​
    • 5 yemek kaşığı yoğurt​
    • 125g margarin​
    • 1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ​
    • 1 paket kabartma tozu​
    • tuz​
    • aldığı kadar un​

hamurun hazırlanması:
1. bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
içinin hazırlanması:
1. pilavı diri olacak şekilde pişirin. tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın. bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. sonra yağda kızartın.
2. büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur. karıştırılarak güzelce harman edilir.
3. önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır. büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir. pilav karışımı içine doldurulur. ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır. 1 saat 200C fırında pişirilir. ters çevrilerek servis yapılır.

Afiyet olsun..:flw​
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
113
Yaş
37
Konum
İstanbul
Bilerek yapıyorsun, artık eminim... :crying:
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Perde Pilavı

Malzemeler
Pilavı için:
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş üzümü
karabiber, tuz

Hamuru için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un

perde-pilavı2.JPG

Hazırlanışı
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Not: Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıralıyoruz.

afiyet olsun:gul
 
Üst