peki ya biz????

ilahiname

Üye
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
97
Tepkime puanı
2
Puanları
0
haşr suresi
24- O Allah ki, Yaratan'dır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir.

evet canlar kainatta ne varsa büyük bir uyum içinde görevlerini yaparken Allahı zikir ve tesbihte bulunuyorlar. büyük bir temaşa halinde yaradanı zikrediyorlar peki biz bu kainatta bir varlık değil miyiz? ey nefsim bir düşün sen hala yalan dünyanın geçici heveslerinin peşinden koşmaktasın. rabbini ve yaradanını unutmuşsun. Peki canlar hepimize soruyorum biz kainatta muhteşem bir uyum içinde yapılan bu zikrin neresindeyiz...... selam ve dua ile.....
 

tebeyyün

Doçent
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
548
Tepkime puanı
38
Puanları
0
Konum
istanbul
Nefsimizedir;

biz bu yapılan zikrin halifelik kısmındayız.Yeri gelir doğayı alak-bullak ederiz.yeri gelir uzaya el atarız.yeri gelir hayvanlara hükmeder yeri gelir insanlara hükmederiz.yeryüzünün halifesi olan bizlerde zikir edersek hayvannattan ne farkımız kalır!bir adam düşünün ki -müslüman evladıdır sözde- bir kediye karşı dahi iktidarı eline geçirince küstahlaşır.yeryüzünün halifesi olan insanda zikir mi edermiş???

evet eder.statlarda yıllaryılı futbolcuların ismini zikrettiğim/iz gibi.biz gizliden gizliye tanrılık makamına oturturken -kimi zaman- kendimizi.birde bir olan Allah'ı düşünmek!!!düşünüyoruz.biri öldüğü zaman.yani tanrı olmadığımızı anladığımızda...Gerçi o nunda etkisi fazla sürmüyor.

Biz ne kadar az düşünüyoruz.
 
Üst