Pegida

zülcenaheyn

Asistan
Katılım
2 Tem 2013
Mesajlar
202
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Aslında Pegida yürüyüşlerinde Zenciler ve Yahudiler var. Pankartlarında da IŞİD bayrağının yanında Nazi gamalı haçına da karşı çıkıyorlar. Yani pek ırkçı gibi değiller, İslamiyete ve Müslümanlara tümden karşı olduklarını da sanmam, sadece fazla tırsmış Almanların bir yürüyüşü gibi.
 

Muhtazaf

Profesör
Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
1,866
Tepkime puanı
87
Puanları
0
Konum
Almanya
Web sitesi
www.facebook.com
Almanya'da Müslümanlar İslamofobi'ye karşı yürüdü Almanya'da, aşırı sağcı "Batı’nın İslamlaşması'na Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin Köln'deki uzantısı KÖGİDA'yı protesto eylemi, binlerce kişinin katılımıyla başladı.
almanya-yuruyus-alt_8643.jpg

Almanya'daki göçmen kuruluşlar, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı PEGIDA hareketinin uzantısı KÖGİDA'ya tepki göstermek için binlerce kişi Köln Deutz'daki Fuar Kulesi çevresinde toplandı.
Gösteriye, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Arif Ünal, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.
MÜSLÜMANLAR VE HRİSTİYANLAR BİRLİKTE YÜRÜDÜ Türkler'in yanı sıra Almanlar'ın ve diğer yabancıların da destek verdiği gösteride, "Köln renkli kalacak", "Çeşitlilik güçtür" ve "Irkçılığa ve şiddete hayır" yazılı pankartlar taşındı, "Naziler dışarı" sloganları atıldı.
Gösteri alanında kurulan platformda şarkılar söylendi, katılımcılar dans etti.
Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köln halkının, Köln’ün bir Dresden olmadığını göstermek için bugün kiliselerden, sivil toplum kuruluşlarına kadar her kesimin gösteriye destek verdiğini söyledi.
Köln’ün aslında çok renkli, çok dilli bir toplum olduğunu ve bu zenginliği göstermek için halkın gösteriye katıldığını vurgulayan Ünal, "Zaten sizler de göreceksiniz bu ırkçı grupların sayısı bugünkü gösteride, polisin verdiği bilgiye göre sayı 500’ü geçmeyecek. Bunun karşısında belki de 5 binin üzerinde ırkçılığa karşı yürüyüşe katılan insan olacak. Biz Köln’ü bu bir avuç ırkçı ve İslam düşmanı gruplara teslim etmek istemediğimiz için buradayız" diye konuştu.
Gösteriye katılanlardan Bayram Mert de 44 yıldır Almanya'da yaşadığını, şimdiye kadar göçmenlere ve camilerle bu kadar ırkçı faaliyetlerle karşılaşmadıklarını ifade etti.
PEGIDA hareketini protesto etmek için gösteriye katıldıklarını anlatan Mert, "Alman ve Türk yetkililerin bir an önce bu sorunlara çare bulmalarını istiyoruz. Ayrıca, burada yaşayan Türklerin de bu tür gösterilere daha fazla katılım sağlamasını bekliyoruz" dedi.
Katılımcılardan Hayrunnisa Bektaş ise tüm insanlar ve Müslümanlar için gösteride bulunduğunu dile getirerek herkesin bu tür gösterilere duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
ALMANLARDAN IRKÇILIK KARŞITI YÜRÜYÜŞE DESTEK Alman katılımcılardan Karls Savelsberg ise ırkçı gösterilere tepki gösterdiklerini söyledi. Savelsberg, "Biz Köln şehrimizin hoşgörülü olduğunu göstermek için bugün buraya katıldık. Irkçı, KÖGİDA taraftarlarından fazla olduğumuzu göstermek istiyoruz" diye konuştu.
Katja Schneider de çeşitliliğin Almanya için büyük kazanç olduğunu, eleştirilerin yapılabileceğini ancak PEGIDA ve KÖGİDA'nın yaptığının yapıcı ve çözüm odaklı olmadığını vurguladı.
Öte yandan, Köln polis sözcüsü Christoph Gilles, ırkçı KÖGİDA eylemine yaklaşık 250, KÖGİDA karşıtı eyleme ise yaklaşık 3 bin kişinin katılımı beklediklerini bildirdi.
Bu arada KÖGİDA destekçileri de karşıt gösterinin düzenlendiği alanın hemen yakınlarındaki Köln Deutz'taki Otto Meydanı'nda bir araya geldi. Polis, iki grubun karşı karşıya gelmemesi için yoğun güvenlik önlemleri aldı.
 

Ahi Evran

Profesör
Katılım
18 Haz 2007
Mesajlar
1,695
Tepkime puanı
14
Puanları
38
Yaş
45
Sorun ırkçılık değil, sorun işsizlik!
İşsizlik, AB'de ırkçılık olarak daha bir çok ülkeye yansıyacak...
 
Üst