PC'leri uçuracak yeni çip

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Intel'in mikroişlemci ve grafik işlemciyi tek silikonda topladığı yeni yonga seti, PC'leri daha da hızlandıracak.

Dünyanın en büyük yonga (çip) üreticisi Intel, kişisel bilgisayar endüstrisini canlandıracağına inandığı yeni yonga setini duyurdu. ‘Sandy Bridge’ kod adlı yeni yonga seti, mikro-işlemciyle grafik işlemcinin birleşmesinden oluşuyor ve böylece grafik işleme süresini kısaltıyor.

Intel CEO’sı Paul Otellini, San Fransisco’da düzenlenen toplantıda Sandy Bridge yonga setini tanıttı. “PC’lerde yine devrim yapıyoruz” diye konuşan Otellini, bir kişisel bilgisayardaki ana bilgi-işlem becerilerinin tek bir yonga setiyle halledileceğini söyledi.

Mikroişlemciyle grafik işlemcinin aynı yonga setinde entegre olarak bulunması, grafik üretim süresini kısaltacak, mikroişlemciyle grafik işlemci arasındaki uyuşmazlıkları ortadan kaldıracak. Bu sayede enerji tüketimi de azalacak, özellikle dizüstü bilgisayarlaın batarya süreleri bir nebze uzayacak.
Alt ve orta fiyat kategorisindeki PC’leri hedefleyen yeni işlemci ailesinin 2011 yılı başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni işlemci ailesinin Nvidia gibi grafik işlemci üreten firmaların işiniz zorlaştrıracağı yorumları yapılıyor.

ntvmsnbc / timeturk
 
Üst