Patlıcanlı Biberli Bulgur Pilavı

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Patl%25C4%25B1canl%25C4%25B1+Biberli+Bulgur+Pilav%25C4%25B1.jpg


bostan patlıcanı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
10 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
Yeteri kadar sıcak su
4-5 dal kıyılmış nane
Tuz, pulbiber

Yapılışı
Patlıcanı alacalı soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Daha sonra acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Tereyağının yarısını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış biber ve patlıcanı ilave edin. Patlıcanlar yumuşayınca, rendelenmiş domates, tuz ve pulbiber ekleyin. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Bulguru yıkayıp süzün. Kalan tereyağını bir tencereye alıp bulguru sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu yarı yarıya çekince, patlıcanlı harcı üzerine ilave edin. Tamamen suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın. Nane ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serip, kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
istahim kabardi simdi :)

bide yiyebilsek ..ellerine saglik
 
Üst