spesifik
آزادی قید و بند
Patlıcan Reçeli için Malzemeler
Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır
[*]4 adet çekirdeksiz küçük boy patlıcan
[*]3,5 su bardağı toz şeker
[*]3,5 su bardağı su
[*]Yarım limonun suyu
[*]6 veya 7 adet karanfil
Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır
- patlıcanların kabuklarının tamamen soyun limonlu suda biraz bekletin küp küp doğrayın kaynar suda 20 dakika haşlayın
- haşlanan patlıcanların suyunu süzgeç yardımıyla süzün bol soğuk suyun içinde 20 dakika bekletin patlıcanların suyu eğer sıcaksa bir daha suyunu değiştirin suyunun soğuk olması daha iyidir
![](http://i2.wp.com/3.bp.blogspot.com/-KDMm3egRGus/UlrFWSR35nI/AAAAAAAAHpc/ihLD9PG8P7I/s640/patlican+receli.jpg?resize=640%2C640)
- şekeri ve suyu bir tencereye alın koyu şerbet kıvamında olana kadar iyi iyice kaynatın koyu şerbet kıvamına geldikten sonra üzerine karanfili ve limon suyunu ilave edin ve patlıcanların suyunu iyice süzüp patlıcanları şerbete ilave edip karıştırın
- patlıcanların üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla çıkarın patlıcan reçeliniz yoğunlaşmaya başladıktan sonra kısık ateşte biraz daha pişirip ocaktan alıp kavanozlara doldurun patlıcan reçeli soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın
- patlıcan reçelinizi istediğiniz zaman tüketebilirsiniz
-