Patlıcan Reçeli

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Patlıcan Reçeli için Malzemeler


  • [*]4 adet çekirdeksiz küçük boy patlıcan
    [*]3,5 su bardağı toz şeker
    [*]3,5 su bardağı su
    [*]Yarım limonun suyu
    [*]6 veya 7 adet karanfil


Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır
  • patlıcanların kabuklarının tamamen soyun limonlu suda biraz bekletin küp küp doğrayın kaynar suda 20 dakika haşlayın


  • haşlanan patlıcanların suyunu süzgeç yardımıyla süzün bol soğuk suyun içinde 20 dakika bekletin patlıcanların suyu eğer sıcaksa bir daha suyunu değiştirin suyunun soğuk olması daha iyidir




  • şekeri ve suyu bir tencereye alın koyu şerbet kıvamında olana kadar iyi iyice kaynatın koyu şerbet kıvamına geldikten sonra üzerine karanfili ve limon suyunu ilave edin ve patlıcanların suyunu iyice süzüp patlıcanları şerbete ilave edip karıştırın
  • patlıcanların üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla çıkarın patlıcan reçeliniz yoğunlaşmaya başladıktan sonra kısık ateşte biraz daha pişirip ocaktan alıp kavanozlara doldurun patlıcan reçeli soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın
  • patlıcan reçelinizi istediğiniz zaman tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Tadı lezzeti aroması rayihası nasıl olur acaba...

Denemek lazım...
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Yeni büyümeye başlayan patlıcanın reçelinden yemiştim hakikaten lezzetli ...
Karanfil yakışıyor...
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Teknik olarak olgunlaşmış patlıcandan yapılmaz sanırım.

Patlıcanın çekirdekleri filan.

Ama reçeli yerken birisi bize ne reçeli olduğunu söylemese, ''Bu reçel patlıcan reçeli'' diyebilir miyiz acaba...
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Karadenizliler hamsinin bile reçelini yapıyormuş ...
Patlıcan tadını almıyorsunuz zaten... patlıcan suda eriyor ama şeker onu dirileştiriyor...
 

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
Patlıcan reçeli ve turunç reçeli favorilerim arasındadır..Yalnız patlıcan reçeli tarifinde kireçe koyma yazılmamış..Yoksa ben mi görmedim..Kireç acılığını alır.:)
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Acı patlıcanı kırağı calmaz, uymadı mı konuya :)
 
Üst