Patlıcan Çığırtma

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Malzemeler


  • 1 kg patlıcan
  • 5-6 adet iri domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kızartmak için sıvı yağ ( zeytinyağı)

Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzun olarak doğranır. Tuzlu suda bir müddet bekletilir. Biberler saplarından ayrılır çekirdekleri temizlenir. Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır. ( Bergama da zeytinyağı ile kızartılır) Domatesler soyulur küp küp doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür ( bir miktar kalır) kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir. Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar tercih miktarı tuz ilave edilir. Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun. (aslında yukarıda yazılan malzeme miktarı görecelidir. Tercih etiğiniz miktar bu yöntemle pişirilir. Babamın memleketi Bergamada odun ateşinde yapılır, tadına doyulmaz)

patlican-cigirtma-nasil-yapilir-foto.jpg


 
Üst