Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Fasulyeleri yıkayıp küçük bir tencerede pişinceye kadar kaynatalım. Başka bir tencereye bir litre kadar su koyarak kaynatalım. Su kaynayınca iki yemek kaşığı tuz koyalım ve yıkamış olduğumuz pirinci kaynayan tuzlu suya ekleyelim. On dakika kaynadıktan sonra erişteleri de pirincin üzerine dökelim ve karıştırarak pişmeye bırakalım. 10-15 dakika daha kaynasın. Bu arada soyup halka şeklinde doğradığımız patateslere tuz ve sarı kök koyarak karıştıralım ve tencerenin dibine döşeyelim. Pilavımızın piştiğini kontrol edip altını kapatalım. Fasulyeyi de pirincin üzerine ilave edip karıştıralım ve süzelim. Süzdükten sonra patateslerin üzerine dökelim. Tereyağını eritip kızgın haldeyken pilavımızın üzerine gezdirerek dökelim. Azıcık sarı kök serpip ağzını kapatalım. Kısık ateşte 15- 20 dakika pişirelim. Bu pilava bir su bardağı pişmiş yeşil mercimekte koyarız. Evde kalmadığı için koyamadım. Afiyet olsun.