Pastırma gağeleme yaptınız hiç?

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
535720110118110020928.jpg


Amasya mutfağına ait pastırma gağeleme yemeğiyle sofralarınıza yeni bir lezzet katın...
MALZEMELER

• 300 gr. pastırma
• 2 baş soğan
• 1 kaşık sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Yağda soğanlar öldürülür. Pastırmalar yarım santim kalınlığında dilimlenir. (Dilimli alınacaksa yarım santim kalınlığında olması istenir) Bu dilimler tekrar boyuna kibrit çöpü kalınlığında kesilir. Şeklini bozmadan öldürülen soğanların üzerine dizilir yarım fi ncan sıcak suilave edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika pişirildikten sonra 2 dakika dinlendirilip çay ile sıcak servis yapılır.

NOT: Arzuya göre üzerine limon sıkılır.

 
Üst