Paris’teki Derin Terörün Kodlarını Çözecek Sorular

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Fransa’daki katliam dünyatı alt üst etti. Polis Cezayir asıllı iki kardeşin peşine düştü. Soruşturma sürerken sorular da peşi sıra geldi: Dışarıdan çizen 3 yaşlı karikatürist olay günü neden dergiye çağrıldı? Kapıyı teröristlere açan Corinne Rey, katliamdan nasıl kurtuldu? Bir süredir takip edilen zanlılar saldırıyı nasıl gerçekleştirdi? Dergi binasının önünde bulunan güvenlik birimi neden çekildi?

Dünya önceki gün Fransa’nın başkenti Paris’ten gelen haberle sarsıldı. Hz. Muhammed ve İslam’la ilgili tepki çeken karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo adlı dergiye baskın yapıldı. Saldırganlar tam 10 dakika boyunca dergiyi taradı. 12 çizer hayatını kaybetti. Saldırganların Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Şerif (32) ve Sair Kuaçi (34) adlı kardeşler olduğu açıklandı. Güvenlik birimleri iki kardeşi ararken akıllarda soru işareti bırakan olaylar zinciri yaşandı.

İşte o sorular:

1) Saldırıda ölen çizerler Georges Wolinski (80), Bernard Verlhac (58) ve Jean Cabut (75) hiçbir zaman dergiye gitmiyordu. Ancak derginin üst düzey yetkililerinden biri 5 Ocak Pazartesi günü bu 3 ismi telefonla aradı. Çarşamba günkü toplantıya mutlaka katılmalarını söyledi. Söz konusu 3 çizer saldırı günü evlerinden alınarak dergiye getirildi ve olayda hayatını kaybetti.

Bu isimleri kim çağırdı?

2) Katliamdan kurtulan isimlerden biri kadın karikatürist Corinne Rey’di! Rey “Kızıma bakmak için kreşe gittim. Dergiye döndüğümde ise kapının önünde maskeli ve silahlı 2 kişi vardı. Beni tehdit edince derginin kapısının giriş kodunu tuşladım. Masanın altına girip kurtuldum!” dedi. İşte tam da bu noktada akıllara şu soru geldi: 12 kişinin hayatını kaybettiği odada bulunan Rey’in kurtulması nasıl bu kadar basit bir şekilde oldu?

3) Rey katliamı yapan saldırganlar için “Çok iyi Fransızca konuşuyorlardı. El Kaide diyorlardı” dedi. Ancak ABD’li haber ajansı Associated Press (AP) bir El Kaide sözcüsünün saldırıyı üstlenmediğini duyurdu. Peki ilk andan itibaren El Kaide ismi neden kullanıldı!

4) İki kardeş güvenlik ekiplerinin yakın takibindeydi. Polis tarafından gözetim altında olan iki kardeş, nasıl oldu da elini kolunu sallaya sallaya Paris’in ortasında böyle bir saldırıyı gerçekleştirebildi.

5) Olayla ilgili bir soru da derginin üst katındaki televizyonun yöneticisi Luc Hermann’dan geldi. Hermann, “Charlie Hebdo’nun ön kapısının önünde uzun bir süre bir arabada iki polis beklemişti. Ancak son haftalarda polis yoktu. Polisin neden orada bulunmadıkları büyük bir soru” dedi. Öte yandan iki kardeş ile birlikte hareket ettiği belirtilen 18 yaşındaki Halid Murad, polise teslim oldu. Murad’ın saldırı anında okulda olduğu belirtilirken olayla ilgili 7 kişi daha gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILMIŞLAR

Cezayir kökenli Fransa vatandaşı olan Şerif ve Sair kardeşlerin saldırı sırasında “Peygamber’in intikamını almaya geldik” şeklinde bağırdıkları ileri sürüldü. Yemen El Kaidesi’ne bağlı oldukları öne sürülen saldırganların, 10 yıl önce Yemen’de suikast eğitimi aldıkları iddia edildi. 2008′de hakkındaki terör suçlamaları dolayısıyla 3 yıl hapis cezası alan Şerif Kuaçi’nin 18 ay hapis yattıktan sonra salıverildiği ortaya çıktı. Kuaçi kardeşlerin ayrıca 1995′te Paris metrosuna saldırı düzenleyerek müebbet alan Sumeyn Ali Belkacem’i hapisten kaçırma girişiminde bulunmaktan yargı önüne çıktıkları açıklandı. Ancak mahkeme Kuaçi kardeşleri ‘delil yetersizliğinden’ serbest bıraktı. Şerif Kuaçi’nin Paris’in banliyölerinde uyuşturucu sattığı da gelen bilgiler arasında.

KOBANİ’Yİ YAZMIŞTI

Saldırıda ölen derginin genel yayın yönetmeni ve çizeri Stephane Charbonnier, daha önce de Hz. Muhammed hakkında karikatür yayımlamış, dergi bu çizimler yüzünden 2011′de kundaklanmıştı. Charbonnier 2 ay önce de dergideki köşesinde Kobani olaylarına değinmiş ve “Suriye’deki Kürtler Kürt değil, karanlık güçlere karşı savaşan insanlık. Ben de Kürt’üm” demişti.

İSLAM ALEYHİNE ÇİZGİLER

Charlie Hebdo, 1969′da Hara-Kiri Hebdo adı altında yayın hayatına başladı… Ancak aynı yıl açılan davalar nedeniyle adı L’Hebdo Hara-Kiri olarak değiştirildi. Dergi 1970′de Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle’ün ölümüyle ilgili karikatür yayınlayınca kapatıldı. 1991 yılında aynı ekip Charlie Hebdo dergisine benzeyen yeni bir yayında çalışmak üzere bir araya geldi. O günlerde çok konuşulan bir iddia vardı. ABD’de yaşayan bir Yahudi, derginin gizli sponsoru oldu. İlk etapta 55 bin dolar verdi. Daha sonra da derginin tüm masraflarını karşıladı. O tarihten itibaren derginin yayın politikası İslam aleyhine karikatürler oldu.

KOMANDOLAR ŞEHRE İNDİ

12 kişinin öldürüldüğü saldırı sonrasında Fransız güvenlik birimleri, düğmeye bastı. Komandolar, şehri adeta ablukaya aldı.

EYFEL KARARDI

Saldırıyı protesto etmek için Paris’te dünyaca ünlü Eyfel Kulesi’nin ışıkları kapatıldı. Kurbanlar için yapılan törenin ardından ışıklar yeniden açıldı.

PARİS’TE TERÖRİST AVI

Fransa polisi, 2 kardeş teröristi bulmak için kentte çok sayıda binaya baskın yaptı. Ekipler, ayrıca ormanlık alanlara da operasyon düzenledi. Öldürülen polisin ise Magrip asıllı Müslüman Ahmed Merabet olduğu ortaya çıktı.

CAMİLER HEDEFTE

Fransız güvenlik birimleri, saldırı sonrasında teyakkuza geçti. Özellikle Müslüman vatandaşların bulunduğu mahallelere baskın düzenlendi. Çok sayıda göçmen gözaltına alındı. Aşırı sağcı Fransızlar ise camileri hedef gösteren açıklamalar yaptı. Bu arada dün Villefranche-sur-Saone kentindeki bir caminin yakınında bulunan kebap restoranına saldırı düzenlendi.

http://www.medyagundem.com/paristeki-derin-terorun-kodlarini-cozecek-5-kritik-soru/
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
MASKE @maske3g · 8 Oca

Siyonist İsrail İslama ve Müslümanlara saldırmak ve saldırtmak için her zaman yaptığını yaptı.Kurup Yönettiği Sözde İslamcı Terör.!!Örgütleriyle Vahşice Katliamlar yaptırdı.!! 11 Eylül Saldırısını gerçekleştiren ve Irak'ı Kan gölüne çevirten Siyonist yapı Bu Defa.!!

Fransayı hedef seçti neden Fransa.? Fransa Libya ve Suriye de Garantör Ülkedir.!! Bu Güne kadar İsrailin İstediği gibi hareket etmedi.!!

Gerek Libya da gerekse Suriye de Türkiyenin Savunduğu doğruları savundu.!! Siyonist yapı ne yaptı.? Fransa Halkını Galeyana getirecek.!!

Büyük Bir Terörist eylem gerçekleştirdi.!! İslam adına Yapılan bu eylem sadece Fransa Kamuoyunu değil.Tüm Avrupayı sarstı.!! Amaç Neydi.?

Amerikan Kamuoyunda 11 Eylülle nasıl bir algı operasyonu yaptılarsa Avrupadada aynısını yapmak Neden Avrupa.? Avrupa Birliği Kanunları.!!

İnsan hak ve Özgürlüklerini Ön Planda Tuttuğundan Siyonistler Bugüne kadar Avrupada Algı Operasyonlarında Çok Başarılı olamadılar.!!

A.B Kanunlarına İslam Düşmanlığını madde madde sokacaklar ve Avrupa da Yaşayan Her Müslüman Potansiyel bir terörist olarak görülecek.!!

Avrupa Kamuoyunda Türkiye Radikal İslamcı Terör Örgütlerine Destek veriyor.İmajı oluşturmak isteyecekler.
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
Fransa'nin durumunu göz önünde bulundurmak zorundayiz.

Avrupada ençok müslüman bu ülkede yaşıyor
Fransa da müslümanlar 2. sınıf vatandaş konumundalar.
Gettolarda yaşamışlığa itilmişler, işsizlik hat safhada.
Bu ülkede daha öncede bu şekilde saldırılar olmuştu.
Daha önce aynı dergi kundaklanmıştı.
Filistinli çocukların intikamını aldığını söyleyen birisi yahudilere ait bir okulda çocukları öldürmüştü.
Daha öncesinde çoğumuzun hatırlayacağı Paris banyölerinde araba yakma olayları gerçekleşti. Bu durum aylarca sürdü.

Fransa da bu tür saldırılar ilk değil , bunun çeşitli sebepleri olabilir. Ancak fransa bu gençleri topluma kazandırmada başarılı olamamış, hatta daha da ötekileşmeye götüren sebplere neden olmuş.

Neden Fransa diye sorunca, bence bu sebeplerin önemli bir rolü var. Diğer avrupa ülkelerinde de benzer sorunlar var ancak onlar en radikal diye bilinen gruplarla dahi dialogu açık tutuyorlar, ötekileştirmeye girmiyorlar.

Hadisenin başka nedenleri olabilir, arkasında başka ellerde olabilir ancak Fransa anlatmaya çalıştığım gibi bir durum var. Ötekileştirilmiş, köşe etilmiş bir grup var ve bunlar ezilmişliğin verdiği psikoloji ve dünyada müslümanlara yapılan ezilmişliğin psikolojisiyle pek ala kendi kendşleri bu eylemi yapmış olabilirler. Biz önce görünen ve algılanan haliyle hadiseyi değerlendirmek durumundayız. Çünkü bunun etkileri bunlar üstünden gelecektir...
 
Üst