Paranın sahipleri kararlarını verdi. Artık AKP’yi istemiyor.:)

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Seçimlerin kaybedeni belli oldu şimdiden
18 Haziran 2018



Canım Abim, AKP’nin has, önde gelen elemanı Mustafa Şentop (onu başkanlık anayasasındaki üstün başarısından tanırsınız), “Cumhur başka, TBMM başka partiden olursa, seçim yenilenir” demiş. Ağzından öpeyim seni Güzel Abim. Bu seçimden önce TL şortlayıp bir kat aldım, yaz sonu seçimde bir yat, yerel seçimlerde de han-hamam olayını tamamlarım. Valla yaparsınız Abi, tam yatışmış kurun üstüne “ulan Moody’s, koyup oturturum” diye mazot döken bir partiden söz ediyoruz. Seçimi yenileyip, TBMM’yi kaybettiğiniz gibi, Canım gibi sevdiğim, mezara kadar sırtımda kefenle takip edeceğim RTE’yi de başkanlık koltuğundan edersiniz. Ama bence en iyisi erken seçimi Mart yerel seçiminden sonra ayarlayın ki, halk hakkaten Cehennem’de yaşadığını farketsin, tövbekar olsun. Tam AMB parasal sıkılaştırmaya başlayıp, yabancı yatırımcı GOP’tan (Gelişmekte Olan Piyasalar) fellek fellek kaçarken!



Artık seçim tahminlerimi yazma zamanı geldi. Tamamen anket ortalamalarına dayanarak söylüyorum. İlk turda RTE ve İnce finale kalır. İkinci turda bütün anketler RTE kazanır diyor, itiraz edecek kadar donem yok. Ama Mediar’a göre Kürt seçmenin %77’si İnce’ye oy verecekmiş. Doğruysa, RTE biraz zor kazanır. Hile de zor. En fazla %2-3 hile yapılabilir, onu ötesi hemen afişe oluyor. Sonra artık AİHM mi devreye girer, ABD-AB-BM ambargo mu uygular, siz bilirsiniz.

Bir Gün Gazetesi yazarı Sayın Tarık Şengül “dip dalga” kehanetinde bulunurken, şu tespiti yapıyor:

“Araştırma şirketlerinin bazılarının siyasi bir manipülasyonun parçası olduğu konusunda hiç şüphe yok. Ancak söz konusu araştırmalarda karşı karşıya kalınan isabet sorunu siyasi manipülasyonlarla açıklanabileceğin çok ötesinde. Daha açık biçimde ifade etmek gerekirse, bütün kurallara uyup, siyasi manipülasyonların parçası olmayan araştırma şirketleri açısından da bir sorun var”.

Nedir sorun? “Yanıtlamama oranının yüksek olması nedeniyle araştırmayı sürdürmeme kararı almakla birlikte, durumu görmek açısından yanıtlayan 301 kişinin verilerini de değerlendirdik. Değerlendirmeye göre, örneğin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı % 65 civarında çıktı. Bu da bir sonuç diyebilirsiniz ancak anket sorularında 2015 Haziran ve Kasım seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı referandumunda yapılan tercihlerde sorulmuştu ve örneğin referandumda evet diyenlerin oranı da % 67’lerde geziyordu”.



Bu tespiti bir kenara not edin, sonra ben cevabımı vereyim. Anketler bal gibi de doğru tahmin yapıyor. Bakın, aşağıdaki tablo bizim araştırma grubunun 2015 Haziran başında derlediği anket ortalaması:



anket-2015.jpg






Bu da seçimlerin gerçek sonucu:



oy-2015.jpg


Anket ortalamaları bal gibi de gerçeğe çok yakın sonuçlar veriyor. Elimdeki ortalamalar bana başkanlık seçimi ikinci tura kalır, TBMM seçimlerini de Millet İttifakı ve HDP alır diyor.



HDP bizim anket ortalamamızda %10.6’da. AKP’nin seçime giderken iki taktiği var. Birincisi Akşener’i medyada yok ederek RTE-İnce finali hazırlamak. Böylece sağ-sol kapışacak, geleneksel olarak sağ oy fazla olduğu için de RTE otomatikman kazanacak. Bunda başarılı oldu. İnce Akşener’in 8-10 puan önünde. İkincisi ise HDP’yi baraj altında bırakıp 60-70 MVB’ni ham hum şaralop etmek. Bunu başaramıyor, çünkü Kürt vatandaşların çoğunlukta olduğu illerde hile, desise ve baskıyla seçmeni sandıktan yıldırsa da, CHP’li seçmen tercihini yaptı, oylar HDP’ye.

Sayın Tarık Şengül haklıdır, bu kez anketlerin hata payı daha yüksek olabilir, çünkü millet anketörlere cevap vermeye korkuyor. Ama bu sorun çok kolaylıkla halledilir. Çünkü korkan AKP-MHP seçmeni değil. Dolayısıyla hatanın yönünü tayin etmek de zor değil. AKP ve MHP anket ortalamasının altında, SP ve HDP üstünde oy alacak. CHP yine HDP’ye oy vereceği için avcunu yalayacak (parti değil, hayır kuruluşu).



Mustafa Şentop Abim biraz kurusıkı atıyor, RTE’in başkan, TBMM’nin de muhalefetin eline geçtiği senaryoda seçim tekrarlanmaz. Çünkü dimyata pirinç-evdeki bulgur olayı var.

Neden olduğunu da anlatayım. Aslında seçim sonuçları beni pek ilgilendirmiyor. Çünkü Türkiye’yi yaşatan paranın sahipleri kararlarını verdi. Artık AKP’yi istemiyor. Moodys’e operasyon çekmek bardağı taşıran son damlaydı. RTE’in ilk fırsatta faizleri indirip yine akla zarar ekonomik politikaları ile onların parasını har vurup harman savuracağını artık en ileri zekalı fon yöneticisi bile kavradı. Seçim üstüne seçim yapmak, bu algıyı iyice pekiştirir ve Türkiye ödemeler dengesi krizine girer.



Peki, RTE başkan ve muhalefet elinde TBMM ne demek? RTE dönemi kapandı demek. OHAL kalkıyor, bütçeyi veto etme yetkisi TBMM’nde, sınır ötesine asker yollamak için onay ondan alınacak. Akkuyu Nükleer Santralı dahil tüm uluslararası sözleşmeler TBMM onayına muhtaç. Yüce Yargı’nın önemli bölümünü TBMM yenileyecek. RTÜK’ün yapısı değişiyor.



Bu ülkede Tanrı’yı bulduğu için İslam’ı bağrına basıp ibadete başlayan, tesettüre giren çok insan var. Ama kabul edelim, istatistiklerde hiç iz okunmayan ama Beyaz Türkler’in öcüsü muhafazakarlaşma aslında iktidar yalakalığı ve rant güdüsü. Yarın Satanistler iktidar gelsin, yollarda kurban edilecek kedi kalmaz, herkes mini etekle gezer. TBMM muhalefete geçsin, “mezara kadar seninle” diyenler “sepeti koluna, herkes yoluna” şarkısını terennüm edecek.



Zaten RTE ve AKP seçimi kazansa da, artık iktidar olamaz. Çünkü AKP’yi şımartıp Türkiye’yi 21ci Yüzyıla sürükleyen lokomotiften gerici bir boyunduruğa çeviren QE dönemiydi, bitti. Artık para hata yapanları acımasızca cezalandırıyor ve bizim de paraya çok ihtiyacımız var. Her sene en az 240 milyar dolar borç alacağız, veya çevireceğiz.



Sen bir yanda her fırsatta Batı’ya çömkür, öte yanda da parasını, teknolojisini, sermayesini tepe tepe kullan. Yok öyle Yağma Hasan’ın böreği. Londra’da bir ofsayta düşersin, içerde 500 puan gol yersin.

Seçimden sonra PARA daha fazla faiz artırımı, bütçe kesintisi, reform, insan hakları, NATO’ya avdet diye bastıracak.

İşte o zaman AKP “Sarı Öküzü vermeyecektik” deyiminin ne anlama geldiğini kavrayacak. O faizi artırmayacaktınız arkadaşlar, artık ne mal olduğunuzu herkes biliyor.



FÖŞ’ün websitesi, bir bilgi hazinesi

Basın arşivleri - Atilla Yeşilada


Yorumlar
 
Üst