Paralel Yapı Bağlantılı Dershanelere Özel Okula Dönüşme İzni Yok !

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kırmızı Kitap'ta devleti yıkmaya karşı tehdit olarak kabul edilen Paralel Yapı ile bağlantısı kanıtlanan dershanelerin, özel okula dönüşümlerine izin verilmeyeceğini söyledi.Bakan Avcı, bu dershaneleri; mali yapıları, kaçak işçi çalıştırıp çalıştırmadıkları, sigortasız öğretmen olup olmadığına ilişkin çok ayrıntılı incelemeden geçirdiklerini açıkladı. Bakan Avcı çarpıcı değerlendirmeler yaptı:

YURTDIŞINDAN DA ŞİKÂYET

Dönüşüm için şu ana kadar 2 bin 206 kurum başvurdu. Bunların 2 bin 174'ü kabul edildi. Müracaat eden dershanelerin, kurumları; mali yapılarından, kaçak işçi veya öğretmen çalıştırıp çalıştırmadıklarına kadar tüm özellikleriyle değerlendiriyoruz. Bu araştırmalar neticesinde izinler veriliyor. 2 bin 174'ten 118'ine ruhsat verdik. Bu nasıl sıkı incelemeden geçirdiğimizi gösteriyor.Paralel Yapı'ya yakın dershaneler dönüşme şartlarını taşımıyorlarsa dönüşemeyecekler.

Paralel Yapı'nın dershanesi ya da kurumu olduğunu bilirsek ve bunu kanıtlarsak ki, bunu kanıtlamak da o kadar zor değil o bilgileri değerlendiriyoruz ona göre ruhsatlandırıyoruz.(Paralel Yapı'nın yurtdışındaki okulları) Bazı ülkelerden şikâyetler geliyor. Bazı ülkeler de Türkiye'deki olaylar nedeniyle bu okullardan endişe duyuyor. Paralel Yapı'ya atfedilen okulların çok büyük bir bölümü vakti zamanında yine Türk Devleti'nin de referanslarıyla bugüne gelebilmiş okullardır. Türkiye'de olup bitenler dünyanın gözü önünde... Dolayısıyla oranın otoriteleri, yöneticileri, Somali'de olduğu gibi, Kazakistan'da hatta Japonya'da olduğu gibi bize soruyorlar, 'Bu okullara zamanında siz referans oldunuz, biz de izin verdik.

Ama yaşananları görünce bizde de tereddüt hasıl oldu' diyor. Veya bazı ülkelerde istihbarî bilgilerine dayalı olarak bunu söylüyor. Mesela Azerbaycan diyor ki, 'Buradaki okullardan ben de şikâyetçiyim, ya siz bunları devralın veya ben kapatacağım.' Bu tür öneriler oranın yöneticileri tarafından geldiği zaman bunları karşılayabilmek üzere Maarif Vakfı adında bir vakıf kuruyoruz.

8 YILLIK EĞİTİM

(CHP'nin 8 yıllık eğitim planı) İmam hatiplerle ilgili 8 yıllık kesintisiz eğitim demek, imam hatiplerin ortaokullarını tekrar kapatmak demektir. Orta kısmını kapattığınız zaman liseyi de ona göre biçimlendiriyorsunuz, dolayısıyla oradaki niyet belli aslında. Kendi getirmek istediklerinin altında ne yattığını Sayın Kılıçdaroğlu da bilmiyor veya veya bilerek böyle yanlış konuşuyor.

http://www.haber10.com/haber/615332#.VUxZnY7tmko
 
Üst