Paralel Kamu Görevlilerinin Doğu’ya Sürülmesinden Sonra Provokasyonlar Arttı

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Paralel Kamu Görevlilerinin Doğu’ya Sürülmesinden Sonra Provokasyonlar Arttı

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, 17- 25 Aralık darbe operasyonlarından sonra deşifre olan paralel kamu görevlilerinin Doğu’ya sürülmesinden sonra provokasyonların arttığına dikkat çekerek, ‘Cizre bunun örneği’ dedi.

Çözüm sürecinde İmralı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve genişletilmiş HDP heyetinin görüşmeleri hızlanır; Kandil’den de PKK’nın gençlik yapılanmasının artık sokak eylemlerine katılıp, maske takmayacağı açıklaması yapılırken, Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kobani olaylarını hatırlatan PKK- HÜDA-PAR çatışması haberleri geldi.

Üç kişinin yaşamını yitirdiği olayların perde arkasına ilişkin konuşan Şırnak Baro Başkanı Av. Nuşirevan Elçi, Paralel Yapı, Ergenekon ve Suriye’yi işaret etti. Özellikle 17-25 Aralık Darbe girişimi sonrasında Paralel Yapı’nın yargı ve emniyet içindeki unsurlarının Şırnak ve Hakkari’ye tayinlerinin sürece zarar verecekleri gerekçesiyle karşı çıktıklarını söyleyen Elçi, “Barışı istemeyenler ilk etapta kimleri karşı karşıya getiririz diye düşündüler. Cizre’deki olaylar böyle çıktı” dedi.

Sorunu olan kamu görevlileri

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 kşinin yaşamını yitirdiği PKK sempatizanlarıyla HÜDAPAR arasındaki çatışmaları değerlendiren Şırnak Baro Başkanı Av. Nuşirevan Elçi, “Devletin paralel yapı adını verdiği oluşumla mücadelesi var. Bu bağlamda o zaman da demiştik, ‘Bu kişilerin sürüleceği ilk yer Şırnak, Hakkari olur’ diye. Nitekim öyle oldu. Özellikle şuna dikkat etmesi lazım hükümetin; bölge sistemle sorunu olmayan, çatışması olmayan yetkililer hakimin, savcı, polisin gelmesi lazım. Ama sorunu olanları getirince bunlar yaşanıyor” diye konuştu.

Cizre gençlerin işi değil

Cizre’nin çözüm sürecinde kaşınabilecek ilk yer olduğuna işaret eden Nuşirevan Elçi, şöyle konuştu: “Sonra da Cizre gibi en önemli yerden çözüm süreci kaşınmaya başlandı. Düşünün, AK Parti hükümetine karşı olan çözümü istese bile AK Parti istemiyor diye ona da karşı olur. Nitekim öyle oluyor. Burdaki kamu görevlileri hakimi, polisi, savcısının iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Alınan kararlar, uygulamalar çözümün ruhuna uymuyor.

Türkiye’de ciddi güçler, sorunun çözümünü istemeyen, kaosu isteyen, 30 yıllık savaş rantından hiçbir şekilde vazgeçmeyen çevreler bu süreçten rahatsız olacaklar. Sadece devletin yanlış uygulamasıyla olanları açıklamak mümkün değil. Cizre’de gençlerin yanlış yaklaşımından değil de bunu dizayn eden ve bu yaklaşmayı yaratan güçlerin artık ortaya çıkartılması gerekiyor. Barışı istemeyenler ilk etapta kimleri karşı karşıya getiririz diye düşündüler. Cizre’deki olaylar böyle çıktı. Zaten Hatip Dicle, Hüda-Par ile görüşmüştü. Kobani’den sonra aradaki buzlar çözülmüştü. Hüda-Par ile PKK doğal karşıt görüş diye göründüğü için bu oyun tesis edildi.”

Bölgede KCK tutukluları var

Paralel Yapı’nın KCK konusunda tutumunu sürdürmesiyle var olduğunu anlatan Elçi, “Biz kim paralel kim değil bilemeyiz. Bunu devlet bilir, tespit eder. İsimleri bilmemiz mümkün değil. Suçlamak mümkün değil. Ama bölgede hala KCK tutukluları var. Ve sadece burada var.” ifadesini kullandı. PKK içine sızma yapıldığını da anlatan Elçi, “PKK kendisi birimleri anlamında uyanık olmalı. Bu noktada çözümü istemeyenlere yönelik hareket edilmeli. Öcalan’ın dediği olur ama süreci yıpratmak isteyenler var.” diye konuştu.

http://www.kanalahaber.com/haber/gundem/provokasyonlarin-perde-arkasinda-neler-yasaniyor-210612/
 
Üst