Papaz Brunson ile FETÖ'cü Baz'ın GSM sinyali çakıştı

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
FETÖ ile PKK'ya yardım ettiği ve casusuluk faaliyetleri yürüttüğü belirlenen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un FETÖ'nün imamıyla 293 kez aynı yerde bulunduğu ortaya çıktı.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istenilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ'nün sözde Ege bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali tespit edildi.


İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan iddianamede, hakkında "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" iddiasıyla 15, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasıyla 20 yıla kadar olmak üzere 35 yıla kadar hapis cezası talep edilen Brunson'un, FETÖ'nün sözde yöneticileriyle ilişkisini kanıtlayan detaylar ortaya çıktı.

İddianameye yansıyan ifadesinde, "Gözaltına alınana kadar FETÖ/PDY diye bir şey duymadım. Bu kavramı gazete ve haberlerden okudum. Türkiye'de FETÖ/PDY üyesi herhangi bir kişiyle diyaloğa geçmedim. Bekir Baz diye birini hatırlamıyorum" diyen Brunson'un bu beyanını, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin titiz çalışması çürüttü.

HTS kayıtları incelendi, 293 sinyal bulundu


Teknik incelemede, FETÖ'nün Ege Bölgesi'ndeki şehirlerinden sorumlu sözde imamı Baz ile Brunson'un 293 kez aynı yerde bulundukları tespit edildi.


Mahkemeye sunulan HTS raporuna göre, Brunson'un kullandığı 5 GSM hattı ile Baz'ın kullandığı 2 GSM hattının sinyal kayıtlarını karşılaştıran ekipler, 4 Nisan 2011 ila 19 Ağustos 2015 tarihlerinde GSM kullanıcılarıyla irtibat halindeyken Konak, Çankaya ve Alsancak'ta birbirlerine çok yakın yerde 293 kez sinyal saptadı.

Raporda yine firari sanık Baz'ın yardımcısı Mustafa Safa ile ABD'li papaz Brunson'un GSM hattının aynı yerde sinyal verdiğine işaret edildi.

Ayrıca, ABD'li papaz Brunson'un "FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla yargılanan avukat Taner Kılıç ile 9 kez iletişim kurduğu da HTS kayıtlarına yansıdı.


ABD'li papaz Brunson'un, "Tanımıyorum" dediği firari sanık "Ramazan" kod adlı Baz'ın, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile doğrudan görüşen ender kişilerden biri olduğu, istihbarat raporları ve bazı tanık ifadelerinde geçiyor.

17-25 Aralık kumpas sürecinin ardından FETÖ'ye yönelik birçok soruşturmada ismi yer alan ve yasa dışı yollardan yurt dışına kaçan sanık Baz hakkında yakalama kararı bulunuyor.


ABD'li papaz Brunson, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Nisan Pazartesi hakim karşısına çıkacak.


Kaynak: AA

http://www.trthaber.com/haber/turkiye/papaz-brunson-ile-fetocu-bazin-gsm-sinyali-cakisti-360553.html
 
Üst