Papa'nın neden 'soykırım' dediği belli oldu

Muhtazaf

Profesör
Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
1,866
Tepkime puanı
87
Puanları
0
Konum
Almanya
Web sitesi
www.facebook.com
Papa'nın neden 'soykırım' dediği belli oldu

Papa'nın neden 'soykırım' dediği belli oldu


Ermeni diasporasının, Vatikan Bankası IOR'a 25 milyar dolar aktarma sözü karşılığında Papa'nın 'Soykırım' dediği iddia edildi.

Ermeni diasparası Ermeni diasporanın son oyuncağı Papa Francis oldu. Önceki gün Ermeniler için düzenlediği ayinde 1915 olayları için 'Soykırım' ifadesini kullanan Papa'nın, bir anlaşma gereği bu hamleyi yaptığı iddia edildi.

Adı skandallarla anılan Vatikan Bankası IOR'a 25 milyar dolar aktarma sözü veren Ermeni diasporanın Papa Francis'i satın aldığı belirtildi. Nakit olarak İsviçre bankalarından aktarılan paranın, geçtiğimiz hafta son taksitinin de ödendiğine dikkat çekildi. Las Vegas kumarhanelerinin mimarı olan dolar milyarderi Kirk Kerkorian'ın bu işi organize ettiğine dikkat çekildi. Kerkorian'ın, 15'i ABD'de yaşayan 20 işadamından bu parayı 5 yıllığına aldığı öğrenildi. Türk düşmanı olan Kerkorian, bu paranın garantisini aldıktan sonra yeni yılın ilk günlerinde Papa ile bir görüşme yaptığı da iddialar arasında. Papa'nın bu teklife önce olumsuz yaklaştığı, ancak bankanın finans konusundaki sıkıntıları göz önünde bulundurduktan sonra 'Evet' dediği ifade edildi.

24 NİSAN ERİVAN TAKTİĞİ

Papa Francis'in 24 Nisan'da Erivan'a gitmemesinin nedeni ise, taraf olduğunun net olarak ortaya çıkmasından korkması gösterildi. Geçen yıl Moskova'da gözaltına alınan ve ev hapsinde tutulan Ermeni işadamı Levon Ayrapetyan da Papa'nın ikna edilmesi konusunda danışmanlarını görevlendirdi.

SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Jerr Hrimiyan (Bestekar): Ermeni soykırımı nedeni ile ilgili Türkiye'ye ve dünyaya soykırım iddiaları ile ilgili olarak en güzel yanıtı Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan vermiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan,güzel ve insancıl duygularla hiçbir cumhurbaşkanının cesaret edemeyeceği duygularla acıları paylaşmıştır. En güzel mesaj Erdoğan'ın mesajındadır...

AYRIMCI PAPA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Papa Francis'in Ermeni iddialarıyla ilgili sözleri konusunda açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, "Her şeyden önce hem Papa hem de Ermeni temsilcilerin yaptığı açıklamalar tarihi ve hukuki gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Bosna ve Ruanda olayları uluslararası mahkemelerce soykırım olarak saptanmasına rağmen bunlara 'toplu kıyım' diyor ama hukuken tanınmayan 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadesini kullanıyor. Burada ayrımcılık var" dedi.

Not

Kısacası: Satlık Papa. Taze taze.




 
Üst