Panorama 1453

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
iSTANBUL'U GEZİYORUM diyorumya,

Daha önce geldiğimden farklı olarak bazı yenilikleri vardı. Bunlardan birisi Topkapı surlarının önüne inşa edilmiş olunan "Panorama 1453" müzesi, görseli, festivali diyelim.

Yer olarak gerçekten çok uygun yer düşünülmüş, Topkapı surlarının tam önü. Gösteriden çıkınca gerçek surları tam önünüzde buluveriyorsunuz.

Uzatmayalım, bahsedilen yere girdim. Fatih'in animasyon filimini ve içeride karşılaşacağınız şeylerin birkaç dilde sesli anlatımını içeren bir cihaz kiralayabiliyorsunuz. Girişte İstanbul ve Fatih le ilgili hemen hemen tüm yayınlar var. Ve gösteri yapılan yere gidiyor iken duvara Fatih'in ve İstanbul'un minyatür resimleriyle beraber bazı önemli ve güzel bilgiler verilmiş. Bende bazı şeyleri ilk öğrenmiş oldum.

Üst kata, Panorama bölgesine geçince gerçek bir fetih görkemi bütün boyutuyla sizi yakalıyor. 3 boyutlu resimlerle ve top sesleri eşliğinde muhteşem bir manzaraya şahit oluyorsunuz. Kenarınızda büyük şahin topları, oklar, kılıçlar, kalkanlar, zırhlar... Herşey dekor çok iyi ayarlanmış. Memnun olarak, bilgilenmiş, gözümüz ve gönlümüz doymuş olarak orayı terkederken bu projeyi kimlerin yaptğı, kaç ressamın çalıştığı, projenin kaç yılda tamamlandığı gibi teknik bilgiler var. Bu şekliyle Dünyada bir ilk olarak ifade etmişler.

İstanbul'a yolu düşenlerin Panorama 1453 e uğramalarını şiddetle tavsiye ediyor,emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
 

urban

Paylaşımcı
Katılım
24 Mar 2007
Mesajlar
182
Tepkime puanı
3
Puanları
0
benim istanbuldan dönmemi beklediler böyle güzel şeyleri yapmak için:(
 
Üst