Palyaço Külahı

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
113
Yaş
37
Konum
İstanbul
img_3497.jpg



Malzemeler:

16 tane külah için:

  • 12 adet milföy hamuru
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 poşet krem şanti
  • 2-3 yemek kaşığı file badem
Süslemek için;

  • çilek
  • toz yeşil fıstık
  • pudra şekeri

Hazırlanması:

  1. Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
  2. (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
  3. Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
  4. Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
  5. Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
  6. Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.

Afiyet olsun.
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Hmm değişik ve kolay görünüyor hazır malzemeler
Denemek lazım...
palya%C3%A7o-k%C3%BClah%C4%B1-1.jpg


 
Üst