Özgürlük ( hep tartışılan çok konuşulan...)

DemokraT

Yorgun Demokrat
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
22
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.blogcu.com
Genel anlamda özgürlük kişinin, kendi dışında bir baskı yada zorlama olmadani kendi kendisini belirlemesi anlamına gelir.

Ahlaki anlamda özgürlük ise daha çok bri riade özgürlüğüdür. Yani kişinin iyi ve kötü, değerli ve değersiz olan karşısında, bir seçim yapabilmesi özgürlüğüdür. Özgürlük, bireyin keyfine göre davranması, isteklerini dilediğince doyurma oalnağı bulması değildir.



Peki sizce?

İçsel sorgulamalarımız düşünce verimliliğini artırır.

Ve en küçük manada, aslında başlama noktasında kendi irademiz ve çevremizin özgürlüğüne müdahale noktasını düşünmeli,tahlil etmeliyiz.
 

Vuslat Rana

Edep Ya Hu
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
786
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Web sitesi
vuslatirana.blogcu.com
Özgürlük ahlakın ön koşuludur. Ve ahlaki özgürlükte bir karar özgürlüğüdür. Senin de belirttiğin gibi özgürlük keyfinin istediği herşeyi yapmak değildir.
 
S

SaLtan

Guest
sık ve çok gülmek zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini şefkatini kazanmak dürüst eleştirilerin takdirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek güzelliği takdir edebilmek, başkalarındaki en iyiyi bulabilmek sağlıklı bir çocuk bahçelik bir arazi ya da daha iyi duruma getirilmiş bir sosyal durum yoluyla bu dünyayı olduğundan biraz daha iyi bırakarak terk etmek bir tek yaşamın bile sırf siz yaşadınız diye daha rahat soluk almış olduğunu bilmek işte mutluluk ve özgürlük budur.

ralp waldo emerson
 
Üst