özgün yemek tarifleri

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem
16d305f42b3f2a0c050f5ca7db83256a.jpg

Fotoğraf alıntı


Unsuz ekmek
(Taş devri ekmeği)


1 su bardağı ceviz
1 su bardağı badem
1 su bardağı keten tohumu
1 su bardağı susam
1 su bardağı kabak çekirdeği
1 su bardağı ayçekirdeği
5 yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ, zeytinyağı tercihim. Miktarını azaltabilirsiniz.


Kuru malzemelerin içine ayrı bir kasede tuzla çırpılmış yumurtalar ilave edilir, hepsi iyicene karıştırılıp yaklaşık 1 litrelik kek kalıbına aktarılır fırında 160 derecede 1 saat pişirilir.


Kalorisi ve yağ oranı çok yüksek bir ekmek olduğu için günde bir iki dilim yeterli olacak. İçindeki yağ sağlıklı yağ olduğu için endişelenmeyin, vitaminlerin vücudun kabuletmesi için sağlıklı yağlara ihdiyacımız var. Ben kahvaltıda bir iki dilim kulanıyorum, üzerine peynir, yumurta, güzel gidiyor. Ayrıca çok doyurucu. Buzdolabında bir hafta kadar kalabilir bozulmadan. Karatay diyetinede uygun oldunu düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
mutlaka çok lezzetlidir ancak ekmek olmuyor olsa olsa ismi kuruyemiş dilimi olur..

Deneyebilirim notumu alıcam..

Bir de düşünsenize teryağında yumurta var mis gibi tam ortasına ekmek niyetine ceviz dilimi mi batırıcaz:)
 

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem
Çok sağlıklı ve basit, eğer tatlı olmasını istersen tuz koyma yerine küp küp doranmış kaysı veya hurma koyabilirsin.
Bence mutlaka denemelisiniz =)
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Böyle sağlığa can kurban ...
Bide bunun et versiyonunu çıkartın diyete basliyorum
 

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem
Böyle sağlığa can kurban ...
Bide bunun et versiyonunu çıkartın diyete basliyorum

Oda mümkün, buyrun kolay gelsin.


Dalyan-k%C3%B6fte.jpg

MALZEMELER
1 kg. yağsız dana kıyma
1/2 kg. yağsız kuzu kıyma
1 adet orta boy soğan ( ince rendelenmiş)
1 çay bardağı galeta unu
2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet tüm yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi İçin:
3 adet orta boy havuç
4 yemek kaşığı bezelye (konserve)

Üzeri İçin:
1 adet yumurta akı

Domates Sosu:
6 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 tutam maydanoz (üzerine süs için)

YAPILIŞI
Kıymaları geniş bir kapta soğan, galeta unu, karabiber, yumurtalar, köfte harcı ile karıştırıp yoğurun. En son sıvıyağı ekleyip tekrar yoğurun ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Köfteyi buzdolabında tutarken havucu haşlayın.
Köfteyi buzdolabından alıp yağlanmış fırın tepsisi üzerine yağlı kağıt serin ve köfteyi üzerine eşit kalınlıkta yayın.
Haşlanmış havuçları ve bezelyeleri kıymanın ortasına gelecek şekilde boyuna yerleştirin.
Yağlı kağıt yardımı ile köfteyi sarın. Kağıdı üzerinden alın. Birleşme yerini alta getirin.
Yumurta akını rulo şeklindeki köftenin üzerine sürün.
180C'de ısıtılmış fırında, orta rafta, 1 saat kadar pişirin. Pişerken köfte suyunu ve yağını verecektir. Arada fırını açıp kaşık ile yağını ve suyunu rulo köftenin üzerinde gezdirin. Böylece köftenin üzeri kurumamış ve çatlamamış olacaktır.
Fırında nar gibi kızarmış Rulo Köfte'yi servis tabağına alın.
Üzerine hazırladığınız sıcak domates sosunu gezdirin.
Maydanoz ile üzerini süsleyin.
Bekletmeden dilimler halinde keserek sosu ile birlikte servis yapın.

Domates Sosu Yapılışı:
Domatesleri küçük doğrayın.
Tereyağını ocakta eritin. Üzerine domatesleri dökün, biraz soteleyin.
Domates salçasını ekleyin. Sarımsakları dövün içine ekleyin.
Tuzunu isteğinize göre ayarlayın.
Karabiber ekleyip ocaktan alın.
Sıcakken köftenin üzerine dökün.
** Buradaki rulo köfte miktarı yaklaşık 12 kişiliktir.


/Alıntı
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Dalyanı sevmiyorum ben ya ...
Daha etsi birşeyler olmalı ...
Dan diyarında yediğim içi çiğ ızgara et türevlerini tercih ederim ...
Şöyle buram buram tana eti tadı olacak ...
 

Admin

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Şub 2007
Mesajlar
468
Tepkime puanı
444
Puanları
63
bu konu devam etmeliymiş. etmediği için google amca uyarmış
 

uzAyli

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2006
Mesajlar
7,903
Tepkime puanı
2,001
Puanları
0
Yaş
123
Konum
Uzay
2242
2243

2244

Alıntı
Denemek lâzım hemde karantinada :D
 

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem

(Fotoğraf alıntı)

Humus

Ben göz ayarı yapıyorum

Haşlanmış nohut yaklaşık iki büyük su bardağı kadar
1-2 limonun suyu
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tahin
3-4 yemek kaşığı mayonez
Sıvı yağ yeteri kadar ama azar azar ilave ediyorum kıvamının istediğim gibi olana kadar
Tuz, 1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon

Hepsini blendere atıp çekiyorum, koyu olursa sıvı yağ ekliyorum. Tadına bakarak tuz baharat limonunu ayarlayınız.
 

uzAyli

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2006
Mesajlar
7,903
Tepkime puanı
2,001
Puanları
0
Yaş
123
Konum
Uzay
2260

Çok fena canım çekti şincik yaptım, salatanın her türlüsünü severim,kapyaları da yazdan konservelemistim oh miss :D
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,184
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::

uzAyli

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2006
Mesajlar
7,903
Tepkime puanı
2,001
Puanları
0
Yaş
123
Konum
Uzay
Kekliği düz ovada avladılar diyosun, şehriye salatası da mı yemedin yea :D
 

uzAyli

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2006
Mesajlar
7,903
Tepkime puanı
2,001
Puanları
0
Yaş
123
Konum
Uzay
Malzemesi eksik mısır konservesi falan da konuluyor netten bakıver salata candır gerisi heyecandır:D
 
Üst