Rosasepia
Ordinaryus
Fotoğraf alıntı
Unsuz ekmek
(Taş devri ekmeği)
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı badem
1 su bardağı keten tohumu
1 su bardağı susam
1 su bardağı kabak çekirdeği
1 su bardağı ayçekirdeği
5 yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ, zeytinyağı tercihim. Miktarını azaltabilirsiniz.
Kuru malzemelerin içine ayrı bir kasede tuzla çırpılmış yumurtalar ilave edilir, hepsi iyicene karıştırılıp yaklaşık 1 litrelik kek kalıbına aktarılır fırında 160 derecede 1 saat pişirilir.
Kalorisi ve yağ oranı çok yüksek bir ekmek olduğu için günde bir iki dilim yeterli olacak. İçindeki yağ sağlıklı yağ olduğu için endişelenmeyin, vitaminlerin vücudun kabuletmesi için sağlıklı yağlara ihdiyacımız var. Ben kahvaltıda bir iki dilim kulanıyorum, üzerine peynir, yumurta, güzel gidiyor. Ayrıca çok doyurucu. Buzdolabında bir hafta kadar kalabilir bozulmadan. Karatay diyetinede uygun oldunu düşünüyorum.
Son düzenleme: