Tavuk kanadından yapacağınız özel bir yemek...
1 kilo tavuk kanadı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
2 çay kaşığı pul kırımızıbiber
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı yoğurt
6 diş sarımsak(dövülmüş)
4 defne yaprağı
1/2 çay bardağı limon suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
yeterince tuz
YAPILIŞI
Tavuk kanadı haricinde, bütün malzemeyi iyice karıştırıp, bir kenarda bekletelim. Kanatların uç kısımlarını keselim. Kanatlarda tüy varsa tütsüleyelim. Eklem yerlerinden ikiye ayıralım. Sonra kanatları hazırladığımız terbiyeye bulayıp, 2 saat kadar buzdolabında bekletelim. Beklettiğimiz kanatları, mangal ateşinde pişirelim. Mangal ateşinin küllü olması yani çok kızgın olmaması lazımdır. yoksa sos çabuk yanar. Pişirirken önce bir tarafını,sonra diğer tarafını pişirelim. Eğer kanat sevmiyorsanız, bütün bir tavuğu parçalatıp, aynı şekilde sosa bulayarak pişirebilirsiniz.
NOT: tavuk kanatlarını fırında pişirmek isterseniz;önceden bir adet kuru soğan ile birlikte haşlayıp,sosa bulayarak pişirebilisiniz. suyundanda pilav yapıp,garnitür olarak kullanabilirsiniz.