öze dönüş hesapları

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
ÖZE DÖNÜŞ HESAPLARI

Bismillah.Elhamdülillah.Allah' u Tealaya binlerce hamd ve Resulu Muhammed'e Sallallahu aleyhi vessellem binlerce salatu selam olsun.Bizlere bir kez daha fırsat verip,yeni bir yıla kavuşturan Allah ne kadar büyük...

Bu makaleyi yazarken hiç bir hazırlık yapmadığımı belirteyim.Kalbimden geçenleri satırlara dökeceğim.Yüce Rabbimiz bizlere bir yıl daha verdi.354 günlük bir zaman dilimi.Herkes bu bir yılın tamamını yaşayacak diye bir kural yok.Kimi insanlar vakti saati dolunca bu dünya hayatından ebedi alem olan ahiret alemine isteseler de istemeseler de fark eden bir şey olmayacak,gidecekler.Orada nasıl karşılanacaklar sorusu aklımızı kurcalar durur.Orada ki durumunu merak eden burada ki (dünyada ki) yaşamına baksın.

İslamiyet için ne yaptığına bak.Ne çaba harcadın. Bir ibadet yaparken neyi gözettin ,ihlaslı mıydın? Gösteriş olsun diye mi yaptın.O kadar ince iştir ki islam.Hani derler mahşer de en ufak bir şey dahi göz ardı edilmeyecek.Evet, o kadar ince hesaba çekileceğiz ki (Allaha sığınırız ) namazdan,oruca,topluma olan vazifelerimizden,hayvanlara ve hatta bitkilere varıncaya kadar her şeyin hesabını vereceğiz.

Dünya hayatında nasıl yaşadık? İslami çerçevede mi yaşadık.Namazlarımızı kıldık,oruçlarımızı tuttuk,zekat ve sadakalarımızı verdik.(vs) Bunları ne için yaptığımız daha önemli.Namaz kılarken aklını namaza değil de falanca ve filanca şeylere mi verdin.Diğer ibadetler için de geçerli bu söylediklerim.

İslami bir hayat yaşamaya yeni başlayanlar, ya da daha evvelden beri islami bir hayat yaşamaya çalışanlar.Bu yeni yılla birlikte kendilerine çeki düzen vermeye çalışmalılar.En azından bu uğurda bir iş yapmalılar.

Namaz kılanlar ,namazlarını daha dikkatli kılmaya çalışmalı.Aynı şey diğer ibadetler içinde geçerli.Rabbim bizlere yeni bir imkan daha verdi.Hicri yeni bir yıl.Geçen yıl kaçırdığımız fırsatlar bir kez daha gelecek önümüze, tabi ömrümüz yeterse.Fırsat verilen aylar sırasıyla şunlar; Muharrem, Safer,Rebiul evvel,Rebiul ahir,Cemaziyel evvel,Cemaziyel ahir, Receb,Şaban,Ramazan,Şevval, Zilkade ve Zilhicce.

Önümüzde ki kandiller ve bayramlarsa sırasıyla şöyle; Mevlid kandili,Regaip kandili,Miraç kandili,Beraat kandili, Kadir gecesi, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı.Rabbim bunlara bir kez daha kavuşmayı nasip eylesin.Bunlara kavuşmayı değil iple çekmek,halatla çekiyorum desem abartmış olmam.

Bizlere tekrardan fırsat veren Rabbime hamdu senalar olsun.Ey insanlar,gelin bize bir kez daha fırsat veren Rabbimize yönelelim.Bir fırsat daha var önümüzde. Gelin bu yıl bir günümüzü dahi ziyan etmeyelim.Kim bilir ölüme ne kadar daha yaklaştık. Kimimiz için belki son aylar, son günlerdir.

Her nefis ölümü tadacaktır buyurulmuş.İnsan bu dünyaya bir kere gelir.Bu dünyada elde ettiği sevap ve günahlarıyla ahirette gideceği yerini belirler.Kimse diyemez ki ;”kaderim de bu yazılmıştı onun için ben de onu yaşadım” diyemez kimse.Kader o kadar karışık bir kavramdır ki anlamak bazen zorlaşır.Kısacası ben şöyle anlatabilirim.Bir nafile namaz kılacaksın diyelim Kaderinde yazılmış daha evvelden ama sen yapacağın için yazılmış. Sen yapmayacak olsaydın kaderde o şekilde şekillenmiş ve yazılmış olacaktı.Şimdi bu yıl sen ne yapacaksın, ne edeceksin hepsi beraat kandilinde dosyalandı, kadir gecesinde mühürlendi. Seneye beraat kandiline kadar yürürlükte olacak şeyler belirlendi.

Şimdi biz bu yıl ,geçen yıl yapamadığımız ibadetleri yapmaya çalışalım. Nafilelerle de süsleyelim ki yarın ahirette “vah vah” demeyelim.Bir kez daha fırsat gelmişken elimize gelin bunu değerlendirelim.İslamı anlatalım...

Her ne kadar benim gibi biri, kıt bilgisiyle,kıt düşüncesiyle bir şeyler anlatmaya çalışsa da.Sizler inşaAllah benim dediğimi bir hatırlatmadan ibaret sayın.Hüsnü zannımca biliyorum ki, siz zaten benim demek istediklerimi yapıyorsunuz.Bu yazıyı okurken içinizden diyorsunuz ki; “biz zaten öyle yapacaktık. Hicri 1429 yılımızı bu şekilde, ömrümüz ve sağlığımız el verdiği müddetçe ,yapamadıklarımızı yapmaya çalışarak ihya edecektik.”


10 Ocak 2008
1 Muharrem 1429
Perşembe
Alper...
 
Üst