Özdemir Asaf -Sana Mektuplar

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Sana Mektuplar
Özdemir Asaf
· Doğan Kitap
· Basım Tarihi : 02 - 2010
· ISBN : 9786051114880
· Sayfa Sayısı : 195

Aşk der demez, kalbin hızlı çarpmalı…
Sana Mektuplar tam ismiyle Halit Özdemir Asaf Arun'un en tutkulu aşkını yaşadığı, ilham kaynağı olan karısı Sabahat Selma Tezakın'a yazdığı mektupların derlemesi. 1944 – 1959 yıllarını arasında yazılan bu mektuplar Özdemir Asaf'ın kızı Seda Arun tarafından bir araya getirildi.
Ünlü şairin gerçek yaşantısını, ona ilham veren aşklarını, aile hayatını, kavuşma heyecanlarını, aşk acılarını, kısaca Özdemir Asaf'ın gizli kalan gerçek kişiliğini tanıma fırsatını bulabileceğimiz bir derleme Sana Mektuplar.
Yazar Hakkında:
Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. İlk ve ortaöğreniminin bir bölümünü Galatasaray Lisesi'nde yaptı. 1942 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi'nde, önce Hukuk Fakültesi'ne, sonra İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsü'ne devam ettiyse de 1947'de yüksek öğrenimini yarıda bıraktı. Bir süre sigorta prodüktörlüğü yaptı. 'Zaman' ve
'Tanin' gazetelerinde çevirmen olarak çalıştı.

İlk yazısı 1939'da 'Servetifünun-Uyanış' dergisinde çıktı. 1951'de Sanat Basımevi'ni kurarak matbaacılık yaşamına girdi. Kendi şiir kitaplarını bastı. 1955'te Yuvarlak Masa Yayınları'nı kurdu.
İkilikler ve dörtlüklerden oluşan ilk şiirlerinde yoğun bir söyleyiş özelliği göze çarpar. İnsan toplum ilişkilerine yönelik temaları konu edinerek düşündürücü bir şiir evreni kurmuştur. Duygu ve düşünce yoğunluğuyla birlikte, alay ve taşlama şiirine egemen olan öğelerdir. İnsan ilişkilerinin toplumsal ve bireysel yanlarını sen ben ikileminde vermiştir. Çok kullandığı sevgi, ayrılık, ölüm temaları, son dönem şiirlerinde giderek yerini kaçış ve umutsuzluğun tedirginliğine bırakmıştır.

Şiirin bir görüşü yansıtması, bir iletisinin olması düşüncesinden yola çıkmıştır. Yuvarlağın Köşeleri kitabında şiirin ve yazarın işlevi konusundaki görüşlerini dile getirmiştir. Batı şiiri ve geleneksel Türk şiirinden yararlanarak verdiği bileşim sanatını zenginleştirip geliştirmiştir.
 
Üst