osmancık böreği

Kimya_ı Saadet

Ordinaryus
Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
2,052
Tepkime puanı
219
Puanları
0
Malzemeler:
3 adet yufka
250 gr. Yoğurt
2 baş soğan
1 fincan sıvı yağ
1 demet dereotu
5 diş sarımsak
Kızartma için yağ, tuz, karabiber.

Yapılışı:
Yufkalar üst üste konup dört eşit parçaya bölünür. Diğer yanda halka halka doğranmış soğan sıvı yağda pembeleştirilir. İçine kıyma koyulur. Tuz ve karabiber ilavesi ile bir iç hazırlanır. Hazırlanan iç yufkalara yerleştirilip sigara böreği gibi sarılır. Kızgın yağda kızartılır. Kızartılan börekler servis tabağına alınır. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. İnce kıyılmış dereotu serpilerek sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
 
Üst