Oruçluya müjdeler

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
ORUÇLUYA MÜJDELER

Bismillah.Elhamdülillahi Rabbil Alemin.Ramazan ayı; üzerimize rahmetini bardaktan boşalan su misali yağdırmaktadır.Bu ayın faziletini değil birkaç makale ile,bir ömür yazsam,bir ömür sırf Ramazanı anlatsam yine de bitiremem.Rabbimin bana verdiği bu nimetten dolayı, sonsuz hamdü sena olsun.Gerek bu yazıları sıkılmadan okuyanlara ve gerekse bu makalenin bu sitede yayınlanmasına izin veren site yönetimine teşekkür ediyorum. Bir hadisi şerifte buyurulduğu üzere insanlara teşekkür etmeyen Allaha şükredemez…. Allah sizi ve bizi şükür ehlinden eylesin amin.

Hazreti peygamber sallallahu aleyhi vessellem buyuruyor ki,”Cennette er reyhan denilen bir kapı vardır.Bu kapıdan kıyamet gününde yalnız oruç tutanlar girer.Ondan oruç tutanlardan başka hiç kimse giremez.(kıyamet gününde) Oruç tutanlar nerede denilir? Oruç tutanlar kalkar ve o kapıdan girerler. Onlardan başka hiçbir kimse buradan giremez.Onlar girdiği zaman kapı kapatılır,Artık bu kapıdan hiçbir kimse giremez”

Allah bu reyhan isimli kapıdan girmeyi nasip eylesin.amin

Bir başka hadiste:”Her kim (cihat vazifesinde iken) Allah yolunda bir gün oruç tutarsa,Allah onun yüzünü (vücudunu) yetmiş yıl cehennem ateşinden uzaklaştırır.”Buyuruluyor.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem buyuruyor ki;”Oruçlunun uykusu ibadet,susması tesbih, ameli kat kat edilmiş,duası makbul ve günahı affedilmiştir.”İnşallah
Başka bir hadisi şerifte” Oruç sabrın yarısıdır,Her şeyin bir zekatı vardır.Bedenin zekatı da oruçtur” Yine Ebu hureyre radıyallahu anhın rivayet ettiği bir başka hadisi şerifte peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem buyuruyor ki;”Üç dua mutlaka kabul edilmiştir.(bunlarda) oruçlunun duası,yolcunun duası,ve mazlumun duası”

Bu kıymetli zamanların değerini bilelim.Altının kıymetini sarraf bilir.Ramazanın kıymetini Müslüman daha da açıkça bu gecelerin ve günlerin önemini bilen,tekrardan kavuştuğu için mutlu olan,sevinen kişi bilir.

Gecelerini teravihlerle ,gündüzlerini oruçlu bir şekilde ihya ettiğimiz bu ay,insanlığın manevi duygularının doruklara çıktığı mukaddes bir aydır.Büyük bir hızla ortalarına doğru gittiğimiz mübarek ay çıkmadan,günahlardan af olunmayı,Kadir gecesini ihya etmeyi ve Bayram sabahına kavuşmayı her birerlerimize naip eylesin.

Benide duanızdan mahrum etmeyin.Ve Sallalhu Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ve Sellim.

17 Eylül 2007
5 Ramazan 1428
Pazartesi
Alper...
 

zeynephanne

Aşka Meftûn…
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
1,281
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
kördüğüm
'Büyük bir hızla ortalarına doğru gittiğimiz mübarek ay çıkmadan,günahlardan af olunmayı,Kadir gecesini ihya etmeyi ve Bayram sabahına kavuşmayı her birerlerimize nasip eylesin.' aminn kardeşim...ellerine sağlık..bazı şeyleri biliyor olsak da hatırlamak güzel olur..ve son söz: Ey oruç;tut bizi. (aminn)
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem buyuruyor ki;”Oruçlunun uykusu ibadet,susması tesbih, ameli kat kat edilmiş,duası makbul ve günahı affedilmiştir.”İnşallah
 
Üst