ÖRGÜT Ağı Resmi

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
İşte KPSS’deki hırsızlık ağı2010 yılındaki KPSS sınavında soruları çalarak binlerce kişinin hakkını gasp etmekle suçlanan şüphelilerin telefon trafiği örgütlü yapıyı ortaya koydu. HTS kayıtlarına göre, 2 bin 300 kişi, sınav öncesi 10 binlerce görüşme yapmış.
resized_15ea6-44aa1.jpg

2010 KPSS soruşturması kapsamında HTS kayıtlarına dair trafik, örgütlü yapıyı gözler önüne serdi. Sınavdan önce yaklaşık 2 bin 300 kişi direk ya da dolaylı olarak zincir halinde birbiriyle konuşmuş.
Star'ın haberine göre, 3 aylık süre içinde bazı şüphelilerin kendi aralarında 10 binlerce kez telefon görüşmesi yaptığı da tespit edildi. Telefon trafiğinde tüm yolların, direk ya da dolaylı olarak soruşturmanın 1 numarası olan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen'e çıktığı görüldü. Buna göre yaklaşık 2 bin 300 şüphelinin, sınavdan önce birbiriyle görüşme yaparak zincir halinde soruların dağıtımında bir numaralı şüpheli olan ve yurt dışında olduğu için hakkında yakalama kararı çıkarılan Sözen'e ulaştığı tespit edildi.
10 binlerce konuşma
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 2. Ağır Ceza mahkemesi ve Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemeleri kararıyla 01.06.2010 - 30.08.2010 tarihleri arasında 3 aylık süreyle takip edilen HTS (Historical Traffic Search-Telefon Konuşma Trafiği) kayıtlarında şüphelilerin 10 bini aşkın görüşme yapması dikkat çekti. Soruşturma, HTS kayıtlarında trafiğin yoğunlaştığı kişiler üzerinde odaklandı.
resized_20fed-80011.jpg

Delilleri kararttılar
HTS kayıtlarında şüphelilerin çoğunlukla görüşme yaptığı tespit edilen Hanifi Sözen, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreterliğini yürütüyordu. Soruların sızdırıldığı belirlenen Dernek'teki 3 bilgisayarın incelenmesi sırasında, ikisinin hard disklerinin sınavdan 3 gün önce değiştirilmiş olduğu ortaya çıktı. Hard diski değiştirilmemiş bilgisayarın imajının ise 'açılmadı' denilerek, 6 Eylül 2010'da yeniden alındığı ancak 'açılmadı' denilen imajın aslında yok edildiği tespit edildi.
 
Üst