Ödevler öğrencileri "internetkolik" yapıyor

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Okullarda öğretmenlerin verdiği ödevleri internetten araştıran öğrenciler intermet bağımlısı oluyor.


Teknolojinin gelişmesi ile berlikte her eve giren internet, özellikle genç grubu bağımlı hale getiriyor.

Öğrencilerin okul dışı zamanlarda, ödev yapmaları veya dinlenmeleri gereken zamanda, ara tatillerinde saatlerce internette kalmaları onları bilgisayara bağımlı hale getiriyor. Böylelikle okul öğrencilerinin okul sonrası zamanlarını internet başında geçirmeleri, onları farkında olmadan "internet bağımlısı" yapıyor.
Günümüzde, öğrenciler dahil pek çok kişinin elinde 3G modeli hem telefon, hem de bilgisayar olan teknoloji harikaların olmasın internet bağımlılığını daha da artırıyor.
Yapılan bir araştırmada, internetin insanı kalabalıkta "yalnız" hale getirdiği, internet kullanma süresi arttıkça kullanıcıların ailelerine, arkadaşlarına ve diğer faaliyetlere ayıracak zamanının azaldığı ortaya çıktı.
Özellikle okulda yapmaları için öğretmenlerin öğrencilere verdiği ödevlerin çoğunun internet üzerinden yapıldığının anlaşıldığı araştırmada, öğrencilerin ödevlerini bitirdikten sonra çeşitli sohbet sitelerine girdikleri ve arkadaş buldukları ortaya çıktı. Böylelikle bilgisayara bağımlı hale gelen öğrencinin aileden uzaklaşmaşması ve kendisini sanal ortamda ifade etmesi öğrenci için daha kolay hale geliyor.
İnternete bağlı kalmanın dozu arttığında, ve okul hayatında verimlilik düşüyor. Ev ve iş hayatında çeşitli meseleler ortaya çıkıyor. Günümüzde internetin bir bilgi ve iletişim kaynağı olmanın ötesinde, bazı kişiler için bağımlılığa dönüşmüş duruma geldiğinin ifade edildiği araştırmada, birçok kişinin gerçek dünyada karşılığını bulamadığı tutkuları ve tutsaklığı sanal dünyada yaşadığı da belirtildi.
İnternet bağımlılığının, genel olarak internetin aşırı kullanılması isteğinin önüne geçilememesi, internete bağlı olmadan geçen zamanın önemsiz görülmesinden kaynaklandığının altı çizilirken, özellikle öğrencilerin chat yapma, internette sörf yapma, oyun oynama gibi aktivitelerini devam ettirirken, zamanın nasıl geçtiğini fark etmedikleri dile getiriliyor.
Bunun da öğrencilerin okuldaki başarılarını olumsuz yönde etkilediğinin belirtildiği araştırmada, internet kullanıcılarının öğrenciler de dahil zamanlarının çok önemli bir kısmını internet kafelerde geçirmeye başlamasının, onları sosyal hayattan kopardığı ifade ediliyor. Öğrencilerin okula olan ilgilerinin azaldığı, "ödevlerini yapmak bahanesiyle" zamanlarının çoğunu internette geçirdiğine dikkat çekiliyor.





İHA
 
Üst