Odatv soruşturması ile ilgili gelişmeler

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Soner Yalçın'ın tutuklanması ve Odatv soruşturması ile ilgili gelişen olaylar


Alınan bilgiye göre, Odatv'nin Beyoğlu'ndaki merkezinde ve bazı yöneticilerinin evlerinde sabah saatlerinde polis ekiplerince başlatılan aramalar sürüyor.


Kaynak
 
K

Kaçak

Guest
Kimdi bizde bir Odatv muhabiri vardı ?
O nasıl ki , iyidir umarım ...
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Hürriyet yazarı Ergenekon'dan gözaltında

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın'ın evinde polis arama yapıyor. Soner Yalçın'ın Levent'te bulunan evine sabah saatlerinde gelen polis arama çalışması başlattı. Aramaların nedeni henüz bilinmezken, polisin çalışmaları sürüyor.

Oda Tv'nin sahibi ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Soner Yalçın'ın arama yapılan evine gelen gazeteciler Hakan Aygün ve Oray Eğin içeri alınmadı. Levent'teki Soner Yalçın'ın evine gelen Hakan Aygün ve Oray Eğin, Soner Yalçın ile görüşmek istediklerin belirtti. Ancak polis ekipleri, Aygün ve Eğin'in eve girmelerine izin vermedi. Basın mensuplarına açıklama yapan Hakan Aygün, "Konuyla ilgili hiçbir bilgim yok. Fakat Oda Tv'nin yayınlarından dolayı olduğunu tahmin ediyorum. Bu süreçte muhalif habercilik çok zor koşullar altında gerçekleşiyor."

Bu arada, Soner Yalçın'ın evine polisler tarafından çuval getirilmesi dikkat çekti.


Kaynak
 

Arayıcı

Asistan
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
356
Tepkime puanı
55
Puanları
0
Adamın efendi diye bir kitabı var sorma gitsin.Kitaptaki malumatı toplamak için koca bir araştırma grubu lazım.Bu adam bu kadar bilgiye nasıl ulaştı diye merak etmiştim.Demekki bir grubu varmış.
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Efendi Efendi gözaltına

Ergenekon soruşturmasına karşı yayınlarıyla dikkat çeken Oda TV'nin sahibi gazeteci Soner Yalçın ile sitenin yayın yönetmeni, haber müdürü ve editörü örgüte üye olmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Sitenin bulunduğu ofis ile 4 şüphelinin evlerinde arama yapan ekipler, çok sayıda belge ve CD'ye el koydu. Yalçın'ın 6 aydır takip edildiği ortaya çıktı

İstanbul polisi, Ergenekon soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talebiyle, Hürriyet yazarı gazeteci Soner Yalçın'ın sahibi olduğu 'Odatv.com' adlı internet sitesinin bulunduğu bina ile sitenin Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile editörlerinden Ayhan Bozkurt'un evlerinde arama yaptı. Yalçın, Pehlivan, Terkoğlu ve Bozkurt, 'Ergenekon'a üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

YALÇIN'IN VİLLASINDA ARAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah erken saatlerde gazeteci Soner Yalçın'ın Levent'teki evi ile sahibi olduğu Taksim'deki 'Odatv.com' adlı haber sitesinin de aralarında bulunduğu 5 farklı adrese operasyon düzenledi. Ekipler, Soner Yalçın'ın Levent Sülün Sokak'ta bulunan villasında arama yaparken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Yalçın'ın iki katlı ve etrafı duvarla çevrili villasının çok sayıda güvenlik kamerası ile izlendiği görüldü. Aramaya Yalçın'ın avukat olan eski eşi Feza Yalçın da eşlik etti. Akşam saatlerinde tamamlanan arama sürerken gazeteciler Hakan Aygün, Oray Eğin, Yalçın Bayer ile CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Soner Yalçın'a destek vermek için villaya geldi.

TERKOĞLU'NUN EVİNDE 8 SAAT

Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun Bağdat Caddesi'ndeki evindeki arama ise sabah 07.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 8 saat süren aramada ekipler evdeki bilgisayardaki bilgileri CD'lere kopyaladı, birçok evraka el koydu. Aramayı tamamlayan ekipler, Barış Terkoğlu'nu 'Ergenekon örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

POLİS 6 AYDIR TAKİPTEYMİŞ

Operasyonu yaklaşık 6 ay önce polise gelen bir ihbar mailinin başlattığı öğrenildi. İstanbul Emniyeti'ne gelen bir ihbar üzerine şüphelilerin teknik takibe alındığı, zanlı Soner Yalçın'ın da 6 aydır izlendiği ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla yapılan aramalar sonucu Yalçın'ın evinden toplanan bir çuval belge dikkat çekti.

CHP'nin Oda TV projesi yarım kaldı

CHP'nin batan Halk TV'sinin yerine ikame edilmek istenen 'Oda TV projesi' Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ile yarım kaldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın baldızının oğlunun sahibi olduğu Halk TV'nin hisselerini partinin yeni yönetimine yakın isimlere devretmemesi üzerine hizmet alımı sözleşmesini feshederek, dolaylı yoldan kanalın iflas etmesine neden olmuştu. CHP'nin ihtiyaç hissettiği medya kanalı CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat ve Soner Yalçın ortaklığında gerçekleştirilmek istendi. Ancak, Yalçın'ın gözaltına alınması projenin yarım kalmasına neden oldu.

ERGENEKON 'ODA'DA ARANDI

Ergenekon soruşturması çerçevesinde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı ile Oda TV'de dün aramalar yapılırken, operasyonun aynı zamanda CHP'ye destek vermesi için yakında kurulması planlanan Oda TV kanalına da sekte vurduğu belirtiliyor. Çarşamba günü yayına geçmesi beklenen Oda TV kanalı için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan Soner Yalçın ve CHP Milletvekili Özpolat'ın Halk TV'ye talip oldukları öğrenildi.

KANALI AYGÜN YÖNETECEKTİ

Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan Yalçın Küçük'ün de televizyon kurma işinde Soner Yalçın ile birlikte olduğu öğrenildi. Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın milletvekili yapılarak hapisten çıkarılması için yoğun çaba gösteren Küçük ile Yalçın ve ekibinin, televizyonda bu isimlerden de faydalanmayı düşündükleri belirtildi. Yalçın ve Özpolat'ın kurulacak televizyon kanalının başına ise gazeteci Hakan Aygün'ü geçirmeyi düşündükleri iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'ndan markaj

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Çetin Soysal villaya gi-rerken kapıda bekleyen polis memurlarına milletvekili kimliğini gösterdi. Soysal, arama yapan ekibin izni ile villaya girdi. Yaklaşık yarım saat sonra Yalçın'ın evinden ayrılan Çetin Soysal gazetecilerin sorularını cevapladı. Yalçın ile sabah saatlerinde arama başladıktan sonra da yüz yüze görüştüğünü ifade eden Çetin Soysal, "Soner Yalçın'ın morali son derece yerinde" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun operasyondan haberdar olduğunu aktaran Çetin Soysal, "Beni o görevlendirdi. Onun görevlendirmesi sonucu buradayım. Kendisi de gelişmeleri yakından izliyor. İçeride aramalar devam ediyor. Ne aradıkları belli değil. Hakkında yakalama olan diğer isimler de aynı süreci yaşıyor" diye konuştu. Çetin Soysal, operasyonun endişe verici olduğunu belirterek Soner Yalçın'ın 'Nazi' benzetmesi yaptığını aktardı.


Kaynak
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Soner Yalçın adliyeye sevkedildi

'Ergenekon' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Odatv'nin yöneticileri gazeteci Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ve Barış Pehlivan, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderildi.


Kaynak
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Soner YALÇIN ın yazılarını düşüncelerini

REFERANS gösterip

Ak Parti ve F.Gülen cemeatine saldıranlar

Bana göre

TEKRAR DÜŞÜNSÜNLER.
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Soner Yalçın'ın bilgisayarında şok belge

'Yalçın'a sorguda suçlama, PKK'yı ön plana çıkarttın' başlığıyla Hürriyet'te yayımlanan haberde Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın bilgisayarı-ndaki belgelerde medyanın nasıl yönlendirileceği ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın bilgisayarında önemli belgeler ele geçirildiği öğrenildi.

'Nedim' isimli World belgesinde "Nedim ile Hanefi'nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı." deniyor. 'Hanefi' isimli Word belgesinde ise "Hanefi'nin kitabı ne durumda? Referandum öncesine yetiştirilmeli. Nedim'i sıkıştırın, hızlandırsın." ifadelerine yer veriliyor. Belgelerde ayrıca Ergenekon'un boş bir dava olarak anlatılması vurgulanıyor.

Soner Yalçın'ın bilgisayarında ele geçirilen dosyalardan bazılarının isimleri 'Nedim, Orgmu, Hanefi, Sayın komutanım, Tertemiz, Toplantı, Sabri Uzun, OOO Kitap, Y Belgesi, Koz, Bilinçlendirme ve Abdulkadir Aygan' olarak belirlenmiş. 'Nedim' isimli World belgesinde yer alan, "Nedim'in emniyet bağlantıları önemli. Devam ettirsin. Hanefi ve ekibini çok iyi tanıyor. Nedim ile Hanefi'nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı. Çok fazla Hanefi'nin üzerine gidilmemeli." ifadeleri mahkeme sorgusunda Soner Yalçın'a soruluyor. Yalçın bu yazıdan kesinlikle haberi olmadığını iddia ediyor.

'Hanefi' isimli Word belgesindeki ifadeler ise dikkat çekici: "Hanefi'nin kitabı ne durumda? Referandum öncesi yetiştirilmeli. Nedim'i sıkıştırın, hızlandırsın. Referandum sürecinde cemaati yıpratmalı ve kamuoyu üzerinde güvenilirliğini azaltmalı. Hanefi kullanılmalı. Böyle bir şeyi kendini ortaya koyarak teklif etmesi önemli. Avcı ile direkt görüşmeyelim. Yayın sonrası dürüstlüğü ön plana çıkarılmalı. Sabih üstat, İlhan Cihaner olayı kitapta muhakkak işlenmeli diyor. Cihaner'i bayraklaştıralım. Doğu, Hanefi'nin ağzından Ergenekon boş bir dava olarak anlatılmasını sağlamalı diyor. Polisteki savcıdaki F tipi vurgusu iyi kurgulanmalı." Yalçın'a bu belge de soruluyor. Bu belgeden de haberi olmadığını savunuyor.

KİTABA EKLEME YAPMAYA KORKMAYIN

'Sabri Uzun' adlı Word belgesinde ise şu ifadeler yer aldı: "Şık-Sabri kitap başlıklı belgede Sabri'nin kitap konusunda çekincesi var. İkna etmeye çalışalım. Kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık konusunda görüşsün. Kitaba çalışırken, cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simon'dan daha kapsamlı olmalı. Nedim'i kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve Sabri'ye katılacak. Emin ve Sabri'ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Seçimden önce yetişsin." Bu belgeyi de Soner Yalçın haberi olmadığı iddiası ile kabul etmedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Hanefi Avcı'nın yakın arkadaşı. Avcı'nın kitabı için Ankara'da düzenlenen imza gününe de katılmıştı. Uzun, Hrant Dink cinayeti sırasında istihbarat daire başkanıydı. Nedim Şener'in yazdığı kitapla ilgili davada ise tanık olarak yer aldı. Altında görev yapan meslektaşlarını suçladı. Dönemin İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'di. Ancak bakanlık tarafından yaptırılan dört ayrı soruşturma Sabri Uzun'u yalanlıyordu. Soruşturma, Yılmazer'in herhangi bir ihmalinin bulunmadığını ortaya koydu.


Kaynak
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Oda Tv'yi kuranlara karşı yapılması gereken en önemli iş Salon Tv'yi kurmaktır...
Kim sana neyle saldırıyorsa misliyle onu ona iade edeceksin ki hayat bulasın...
Hani "Kısasta hayat vardır" ya o misal...
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Odatv Soruşturmasında Ortaya Çıkan Şok Belge!

Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV'deki aramada ele geçirilen bir belge, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan uzaklaştırması için kullanılan 'kaset' tezgahının arka planına ışık tutuyor.

Belgede, Baykal'ın ikna edilebilmesi için 'Varan 2'nin kullanılması isteniyor. İddiaya göre, Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın, kamuoyunda CHP'nin yayın organı olarak bilinen Halk TV'yi almak için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Baykal'ın da kapısını çalmayı planlıyor. Belgede Baykal'ın ikna edilememesi durumunda kaset şantajı planlanıyor: "Halk TV'yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. Kılıçdaroğlu da istekli. Her türlü desteği alırız ama Baykal direniyor. Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2..."

Oda TV'de yapılan aramada ele geçirilen bir belge, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik 'kaset' tezgahının arka planına ilişkin çarpıcı bilgiler veriyor. Belgede Halk TV'nin satışına razı olmayan Deniz Baykal'ın ikna edilebilmesi için 'Varan 2'nin kullanılması isteniyor. Şöyle deniliyor: "Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2"

Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Şubat'ta Oda TV'de yapılan aramada ele geçirilen belgeler kamuoyunu sarsacak nitelikte. Belgelerden biri Deniz Baykal'ı CHP genel başkanlığından eden kaset skandalıyla ilgili. İddiaya göre, Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın, kamuoyunda CHP'nin yayın organı olarak bilinen Halk TV'yi almak için çalışmalar yapıyor. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ikna edilememesi durumu dikkate alınarak 4 aşamalı bir plan yapılıyor. İşte o ifadeler: "Kılıçdaroğlu'na destek zorunlu. Liderlik çekişmesi yaratılmak istendiği açık. Haber içeriklerine dikkat! Sav'ın oğlunun ..... ilişkileri... CHP'ye zarar verilmemeli. Hanefi ile ilgilenmeye devam etsin... Avukatlarla irtibatına dikkat etsin. Halk TV'yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. Kılıçdaroğlu da istekli. Her türlü desteği alırız ama Baykal direniyor. Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2... Gürsel bize yakın. Halk TV için de çabalıyor. Ancak hoca sevmiyor, cemaatçi diyor."

Deniz Baykal'ın Mayıs 2010'da internete düşen kaseti için 'Varan 1' tabiri kullanılmıştı. Videonun sonunda 'Varan 2 çok yakında' ifadesi yer alıyordu. Oda TV'de ele geçirilen 'Ulusal Medya 2010' isimli belgede Halk TV'nin, Oda TV ve Sözcü gazetesi ile ortak hareket edeceği vurgulanıyor.

CEMAAT, PKK'YA YAKIN GÖSTERİLECEK

Oda TV'de ele geçirilen bir belge PKK'yla ilgili. Yalçın Küçük tarafından Oda TV yetkililerine gönderildiği öne sürülen belgede, PKK'nın amaçları doğrultusunda yayın politikası izlenmesi isteniyor. İşte o tavsiyeler: "Örgütün Öcalan'ın kontrolünde olduğunu sürekli vurgula. Örgütü zayıf gösterecek yayınlardan uzak dur. PKK'ya sıkıntı çıkaracak haberler yayınlanmasın. Kürtlerin tek muhatabı Öcalan vurgusu yapılacak. Cemaat PKK ile anlaştı, yakınlaşıyor konusu işlensin. Şehit cenazelerini hükümete karşı kullanalım. Cemaati yurtdışı istihbarat örgütleri ile bağlantılı gösterelim özellikle İsrail ve Amerika."


Kaynak
 
Üst