Öcalandan pkkya silah bırakma çağrısı...

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
96c_cozum_sureci.png



Son dakika... PKK'ya Olağanüstü Kongre çağrısı - FOTO GALERİ
28 Şubat 2015 Cumartesi 11:54
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile HDP'lilerin toplantısından PKK'nın silah bırakması için Olağanüstü Kongre çağrısı kararı çıktı. Kararı Önder açıkladı

Share on facebookShare on twitterShare on googleShare on liveMore Sharing Services




Foto Galeri

Abdullah Öcalan'dan PKK'ya silah bırakma çağrısı
Galeriye gitmek için tıklayınız


İlişkili Haberler
client-arrow.gif

İşte kritik çağrıya ilk tepkiler




İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya gelen HDP heyeti, Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını okudu. Dolmabahçe'deki başbakanlık çalışma ofisindeki toplantıda HDP adına hazırlanan metni okuyan Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını açıkladı. Öcalan çağrısında, "Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihi karar vermek için PKK’yı bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet ediyorum. Bu davet, silahlı mücadelenin yerini demokratik siyasetin almasına yönelik tarihi bir niyet beyanıdır." ifadelerine yer verdi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Çözüm Süreci'ne ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde HDP heyeti ile bir araya geldi.

Saat 11.00 sıralarında başlayan ve 45 dakika süren görüşmeye Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken katıldı. Toplantıda İçişleri Bakanı Efkan Ala da yer aldı. Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.
ÖNDER: TARİHİ BİR KARAR SÜRECİNİN EŞİĞİNDEYİZ
Görüşmenin ardından bir açıklama yapıldı. İlk olarak konuşan Sırrı Süreyya Önder, uzun bir sürecin önemli bir aşamasına gelindiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana süre gelen demokratikleşme sorunları ve son 30 yılda 40 binden fazla insanımızın yaşamına mal olan Kürt meselesinin çözümü için yürütülen Çözüm Süreci çalışmalarında tarihi bir karar sürecinin eşiğinde bulunmaktayız" dedi.
"TARİHİN BİZLERE YÜKLEDİĞİ BÜYÜK SORUMLULUK"
Önder, başlagıcından bu güne bu sorun devletin dönüşümüyle ilişkili olduğunu dile getirerek, "Bugüne kadar ki egemen devlet zihniyeti bu meseleyi salt iktidarlaşma aracı olarak düşünülmüş ve kör şiddetin kurbanı haline getirilmekten çekinmemiştir. Dolayısıyla çözümün barış ve evrensel demokrasiyle bağı sağlıklı kurulmadıkça, kurmaya çalıştığımız demokratik barışın devlet ve toplum yarışında; haktan, adaletten ve eşitlikten bir yana dönüşüm sağlaması düşünülemez. Bu itibarla süreç, cumhuriyet tarihi boyunca varlıkları yadsınan ve dışlanan tüm unsurların özgür ve eşitçe tanınması ve yeni norm sisteminde kendileri olarak yer almalarıyla gelişmek durumundadır. Tarihin bizlere yüklediği büyük sorumluluk; çözümünde, çözümsüzlüğünde salt bizim toplumlarımızla ilgili olmayıp, tüm bölgeyi hatta dünyayı etkileyen bir muhtevası olmasıdır. Bölgenin 100 yıllık dengeleri alt üst olurken, küresel ve bölgesel zorbalıkların yol açtığı algısal ve iradesel yaklaşımlar, evrensel insani değerler ölçüsünce geliştirilerek aşılmalıdır" diye konuştu.
"ÖCALAN'IN TEMEL BELİRLEMESİ"
Sırrı Süreyya Önder, muhtevası gereği çok hareketli ve dinamik bölgesel koşullar göz önüne alınarak, sürece de dinamik bir yaklaşım gerektiğini ifade ederek, "Bütün bu belirlemelerin ışığında zaman zaman aksamalar ve kırılmalarla yürütülen diyalog süreci, resmi, ciddi ve sorumlu bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Süreçte gelinen aşamaya ilişkin Öcalan'ın temel belirlemesi şudur; Bu 30 yıllık çatışma sürecinin kalıcı barışa götürürken demokratik bir çözüme ulaşmak temel hedefimizdir. Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelin, stratejik tarihi kararı vermek için PKK'yi bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet ediyorum. bu davet silahlı mücadelenin yerini demokratik siyasetin almasına yönelik tarihi bir niyet beyanıdır" dedi.
10 MADDEYİ SIRALADI
Sırrı Süreyya Önder, "Hem gerçek bir demokrasinin hem de büyük barışımızın omurgasını teşkil edecek olan olgusal başlıklarımız şunlardır" diyerek şu başlıkları sıraladı:
1. Demokratik siyaset tanımı ve içeriği
2. Demokratik çözümün ulusal ve yerel boyutlarının tanımlanması
3.Özgür vatandaşlığın, yasal ve demokratik güvenceleri
4. Demokratik siyasetin devlet ve toplumla ilişkisi ve bunun kurumsallaşmasına yönelik başlıklar
5. Çözüm sürecinin sosyo ekonomik boyutları
6. Çözüm sürecinde demokrasi güvenlik ilişkisinin, kamu düzenini ve özgürlükleri koruyacak şekilde ele alınması
7. Kadın, kültür ve ekolojik sorunların yasal çözümleri ve güvenceleri
8. Kimlik kavramı, tanımı ve tanımlanmasına dönük çoğulcu demokratik anlayışın geliştirilmesi
9. Demokratik cumhuriyet, ortak vatan ve milletin demokratik ölçütlerle tanımlanması, çoğulcu demokratik sistem içerisinde yasal ve anayasal güvencelere kavuşturulması
10. Bütün bu demokratik hamle ve dönüşümleri içselleştirmeyi hedefleyen yeni bir anayasa
"BÜTÜN DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ SELAMLIYORUZ"
Önder, "Tüm bu hususlarda beklenen tarihi gelişmelerin hayata geçebilmesi için tahkime edilmiş bir çatışmasızlığın elzem olduğuna şüphe yoktur" diye konuştu. Önder, "Biz de Hakların Demokratik Partisi heyeti olarak tüm demokratik çevreleri ve barıştan yana olan kesimleri gelinen bu demokratik müzakere ve çözüm aşamasına güç katmaya davet ediyoruz. Barışa her zamankinden çok daha yakın olduğumuzu bilerek, emek veren ve verecek olan bütün demokrasi güçlerini selamlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
'HAYIRLI UĞURLU OLSUN'
Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen HDP heyetine buradan ayrılırken gazeteciler soru yöneltti. Sırrı Süreyya Önder araç içinden gazetecilere "Tarihi bir açıklama. Bütün halklarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
YALÇIN AKDOĞAN: SİLAHLARIN DEVRE DIŞI KALMASI DEMOKRATİK GELİŞİME HIZ KATACAKTIR
Daha sonra ise konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini belirtti. Akdoğan, "HDP heyeti dün İmralı'ya giderek bir görüşme gerçekleştirdi. Biz de Sayın Başbakanımızın başkanlığında çözüm süreci kurulunda gelinen aşamayı tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ele almıştık. Silahların bırakılmasına yönelik çalışmaların hız kazanması, tam anlamıyla bir eylemsizliğin hayata geçmesi ve demokratik siyasetin bir yöntem olarak öne çıkartılması konusunda ki açıklamayı önemli görüyoruz" dedi.
"SİLAHLARIN DEVRE DIŞI KALMASI, DEMOKRATİK GELİŞİME HIZ KATACAKTIR"
Yalçın Akdoğan, "AK Parti iktidarı olarak 12 yıldır akan kan dursun, analar ağlamasın diyerek sessiz devrim niteliğinde adımlar attık. Her türlü sorunun çözüm yeri olarak siyaset kurumunu gördük. Demokrasimiz sorunları konuşabilecek, tartışabilecek, çözüm yoluna koyabilecek imkan ve kabiliyete ulaşmıştır. Demokrasimizin daha ileri noktalara ulaşması için bütün toplum kesimlerinin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının el birliğiyle gayret göstermesi gerektiği de açıktır. Silahların devre dışı kalması, demokratik gelişime hız katacaktır" diye konuştu.
"SÜRECİ NİHAİ SONUCA ULAŞTIRMAKTA KARARLIYIZ"
Bir kısım konu başlıklarının uzun yıllardır konuşulduğunu ve tartışıldığını dile getiren Akdoğan, "Bundan sonrada öz güven içinde tartışmaktan, konuşmaktan geri durmamamız gerekiyor. Aslında gök kubbe altında konuşulmadık bir şey kalmadı. Demokrasilerde halkın desteğini alan düşünceler, görüşler politikalar değer kazanır. Biz de milletimizin hayır duası ve desteğiyle süreci nihai sonuca ulaştırmakta kararlıyız" dedi.


"SAMİMİYET, CESARET VE KARARLILIKLA SONUCA ULAŞACAĞIMIZA DA İNANIYORUZ"
Yalçın Akdoğan, yeni anayasayı bir çok kronik ve köklü sorunun çözümünde önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi uygulama önem taşıyor. Sürecin ete kemiğe bürünmesi, somut gelişmelerin yaşanması önemlidir. Bu çerçevede iyi niyetli, samimi kararlı şekilde sürece sahip çıkılması, tüm kesimlerin katkıda bulunmak için taşın altına elini koyması zorlukları kolaylaştıracaktır. Sorunlara demokratik çözümler bulmak, bölen ve ayrıştıran değil, birleştiren ve güçlendiren bir etki yapmaktadır. Temel hak ve özgürlükleri daha da geliştirmek, hakça ve kardeşçe bir ortam hazırlamak ancak bütünlüğe katkı sağlar. Vatandaşlarımızın aidiyet duygusunu daha da geliştirir. Temel sorunlarını geride bırakan Türkiye küresel ve bölgesel bir güç haline gelecektir. Çözüm sürecinin zor, meşakkatli, akşamdan sabaha bitmeyecek bir süreç olacağını biliyoruz. Ancak samimiyet, cesaret ve kararlılıkla sonuca ulaşacağımıza da inanıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi biz birlikte Türkiye'yiz ve her şey Türkiye için."




http://www.milligazete.com.tr/haber...gre_cagrisi_-_FOTO_GALERI/354207#.VPHbnHysXJg
 

menzil5453

Doçent
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
579
Tepkime puanı
12
Puanları
0
Olumlu bir adım. Güzel sonuçlar olacak inşaAllah.
 

Darul_Beka

Profesör
Katılım
17 Kas 2013
Mesajlar
2,214
Tepkime puanı
174
Puanları
63
bu büyük bir devrimdir
inşallah hayırla sonuçlanır
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Terör örgütünün GERÇEKTEN silah bırakmasına hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.

Ama tabi GERÇEKTEN bu olursa.

cwim4w2ddc5ycopry.jpg


Buyrun manşetler.

YARININ değil haaaa... İKİ SENE ÖNCESİNİN.

Bu namussuz terör örgütü yine silah bırakıyordu!!! apo denen hain yine silah bırakma çağrısı yapmıştı!!!

Akp medyası da allayıp pullayıp vermişti ama fos çıkmıştı!!

Bugünki olay da bir SEÇİM YATIRIMI mı? gerçek mi?

Ve gerçekten silah bırakma olayı olacaksa NEYE KARŞILIK bırakacaklar, verilen tavizler vs. var mıdır?

Millete açıkca bunlar anlatılmalıdır.

Tabi dediğim gibi bu silah bırakma olayı gerçekse, seçim yatırımı değilse.
 

Darul_Beka

Profesör
Katılım
17 Kas 2013
Mesajlar
2,214
Tepkime puanı
174
Puanları
63
Terör örgütünün GERÇEKTEN silah bırakmasına hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.

Ama tabi GERÇEKTEN bu olursa.

cwim4w2ddc5ycopry.jpg


Buyrun manşetler.

YARININ değil haaaa... İKİ SENE ÖNCESİNİN.

Bu namussuz terör örgütü yine silah bırakıyordu!!! apo denen hain yine silah bırakma çağrısı yapmıştı!!!

Akp medyası da allayıp pullayıp vermişti ama fos çıkmıştı!!

Bugünki olay da bir SEÇİM YATIRIMI mı? gerçek mi?

Ve gerçekten silah bırakma olayı olacaksa NEYE KARŞILIK bırakacaklar, verilen tavizler vs. var mıdır?

Millete açıkca bunlar anlatılmalıdır.

Tabi dediğim gibi bu silah bırakma olayı gerçekse, seçim yatırımı değilse.

başarı ile sonuçlansa
siyasi fanatikliğinden dolayı üzülecek çok kimse olacak
MHP saadet chp paralel
için
o gün
kara gün
olacak
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
başarı ile sonuçlansa
siyasi fanatikliğinden dolayı üzülecek çok kimse olacak
MHP saadet chp paralel
için
o gün
kara gün
olacak

Geleceği okumayı bırakın da olmuşa bakın:


cwim4w2ddc5ycopry.jpg



Daha önce bu manşetler atılmıştı, o zamanda bugünki gibi coşmuşsunuzdur muhtemelen ama KANDIRILMIŞSINIZ!

Bir kere de yandaşlık yapmayın.
 

Darul_Beka

Profesör
Katılım
17 Kas 2013
Mesajlar
2,214
Tepkime puanı
174
Puanları
63
Geleceği okumayı bırakın da olmuşa bakın:


cwim4w2ddc5ycopry.jpg



Daha önce bu manşetler atılmıştı, o zamanda bugünki gibi coşmuşsunuzdur muhtemelen ama KANDIRILMIŞSINIZ!

Bir kere de yandaşlık yapmayın.

başarıya ulaşırsa
sen de
paralel ve MHP ile birlikte yas tutacan herhalde
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
başarıya ulaşırsa
sen de
paralel ve MHP ile birlikte yas tutacan herhalde

Terör örgütünün GERÇEKTEN silah bırakmasına hiç kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.

Ama tabi GERÇEKTEN bu olursa.

Konuyu bizzat açan benim.

Konuya ilk yorumum olarak yukardaki cümleyi yazan benim.

ama bu akp yandaşı papağan gibi aynı şeyleri mütemadiyen tekrarlıyor :)

Acıyorum siz yandaşlara, okumanız kıt, anlamanız kıt, partizanlık gözlerinizi o kadar kör etmiş ki ne yazılanı okuyorsunuz, ne okuduğunuzu anlıyorsunuz:)
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Red ağa , iki senedir evet silahlar sustu ...
PKK çekildimi , çekilmedimi yi konuşuyoruz ...
Mealen iki sene önceki manşetlerden sonra gelişme olmuş ...
Kimse şunu ummasın , tamam silah bıraktık hadi köyümüze dönelimde hayvanlarımıza bakalım ...
Bu iki sene çok şeyler konuşuldu kapılar ardında ...
Sokak gösterileri yapıldı , 6-7 eylül olayları oldu vs ...
Potansiyel olarak devlette , örgütte varım deme durumunda sanırım bir 5-6 sene daha der ikiside ...
Belki on belki onbeş sene daha kimbilir ...
Ama bunlar sadece diş gösterip hırlamalar şeklinde olması hedefleniyor ...
Artık hırlamaların tırı vırı olduğu algısı yerleşince tedavi süreci başlar ...
Ve bir nesil değişmedikce , bu savaşın cocukları ölmedikce bu hırıltıların kesilmesini kimse beklemesin ...
Azalan ve artan peryodlarla devam edecektir ...
Ama şundan emin olmamız lazım , bunlar sadece hırıltı olacaktır ...
80 yıldır ekilen biçilen bir tarla bir anda gül bahçesine dönmeyecek elbet ...
Bu yolda mücadele varmı yokmu ona bak sadece ve 2-3 senede güllük gülistanlık bir bahce bekleme ...
Bu sürecin anlamını da iyi anla derim ...
Başarısızlığı sonucunda kamu tarafı vatana ihanetten idamla yargılanır ...
Bugün halk desteğini çeksin , iktidar ters düz olsun emin ol tüm o kamu görevlilerini ve seçilmişleri vatana ihanetle yargılayacaklar ...
3 kuruş maaş için kimse bunu göze almaz , heleki siyasi emeller uğruna ...
Halkın gönlüne kalmış kellen ...
Ki bundan önceki iktidarlar bundan yanaşmadı bile ...
Ver gazı halka , seneye terörü bitirecez nutukları at geç git ...
Neme lazım risk almak , kelleyi koltuğa almak ...
Birazcık insaf et sadece ...
Ama birazcık ...
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Vatana ihanet? O nasıl bir şey..?

Sen, Türkiye Cumhuriyeti'ne girişi bilmiyorsun sanırım!

Kafan karışık, karıştırıyorsun..!
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
bütünlüğü savunmanın adına ne dersiniz bilmem...

şimdilik, Türkiye Cumhuriyeti sınırları...

arabı, kürdü, çerkezi, lazı, gürcüsü, boşnağı vs. diğerleri hangi şartlar altında yaşıyorsa bu memlekette, kimseye bölgesel ayrımcılık yapılmadan aynı şartlarda yaşayacak herkez.... nasılki arabın, çerkezin, lazın veya boşnağın kendilerine ait anadilde eğitim hakları yoksa, kürdünde olamaz, devlet dairelerinde iki dilde evrakta olamaz...git özel okulunda öğren veya öğret, kimse karışmamalı, ama bundan ötesi olmaz...

hepsinin, ötesinde, kürtlere özel kimlik oluşturularak, kuzey ırak gibi devlet hayali pompalanıyor, kürtler istesede istemesede, bunun yapılması için İsrail, her şeyi yapacaktır... kısacası, Büyük İsrail için, Kürt devleti şart...
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Misakı milli sınırları ...
Ve misaki milli söylemi ...
Ağa iyisin değil mi ?
Bak bildiğin konudan sorayım ...
Said Nursi Türkçeyi ne zaman öğrendi ?
Ve hepsini geç medrese hayatında hangi dili kullandı sence ?
Okumayı seversin Said Halim Paşanın Buhranlarımızı tavsiye etmiştim , rica etsem okurmusun benim ağzım açık kaldı okurken ( hoş bitiremedim henüz )
Ulus devlet dünyada öldü ağa , bu topraklardan da 1 adet tane ulus çıkmaz ağa ...
Unutun şu ulus muhabbetini , dergaha kadar sirayet edebilmiş bir ulusculuk var karşımızda ...

Ve büyük İsrail masalını da masonluğuda unutun artık ...
***ı kırık 2 milyonluk Gazzeye hakimiyetini geçiremedi İsrail ..
Napsın büyük İsrail dediğiniz kocaman bir arsayı ?
Adamların nufüsü 6 milyon ağa ...
Bi istanbul ağa ...
Tepe tepe kullanamadıkları koskoca israil var ellerinde manyakmı adamlar türkiye kadar bir alanda hakimiyet sağlamaya uğraşsınlar ...
istedikleri arsa değil , istedikleri aynı milleti uluslara ayırıp birbirine kırdırmak ki o zaman o koskoca israili tepe tepe kullanırlar ...
Kimliğini inkar ettirmekle ne kardeş olursun ne millet nede başka herhangi bir şey ...
Sadece düşman olursun ağa ..
Misaki milli adına düşman ...
Başka bir cacık çıkmaz bu bütünlük edebaiytından ...
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Sevhen İstanbul yazılmıştır :)
İstanbul 12 milyon yahu :p
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
çoğunluğa göremi, Efendiler emreder, köleler veya modern ırgatlar çalışır duru, Türkiyenin bilmem kaç yıldır, ülkedeki bilmem kaç aileye çalıştığı gibi...80 milyon olsan ne yazar, Ülkeni ırgat gibi çalıştırdıktan sonra, elin yahudisi...

İsrail 6 milyonmuş, 6 milyon 6 milyarı yönlendirmiyormu....

ne zaman kaybetmişsindir, düşmanını küçümsediğin anda...
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Bu açıklamaya, pkknın silah bırakması vs.vs. olaylarına ŞÜPHE ile yaklaşan herdkese saldıran akpli yandaşlar:

280220151906553745568.jpg


Buyrun, tayyip erdoğan sizin gibi peşinen kabul etmemiş, şüphelerini vs. söylemiş.

Tayyip de mi PARALELİN ASKERİ OLDU ey yandaşlar?
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
çoğunluğa göremi, Efendiler emreder, köleler veya modern ırgatlar çalışır duru, Türkiyenin bilmem kaç yıldır, ülkedeki bilmem kaç aileye çalıştığı gibi...80 milyon olsan ne yazar, Ülkeni ırgat gibi çalıştırdıktan sonra, elin yahudisi...

İsrail 6 milyonmuş, 6 milyon 6 milyarı yönlendirmiyormu....

ne zaman kaybetmişsindir, düşmanını küçümsediğin anda...
düşmanı küçümsemiyorum , bir gerçeği dillendiriyorum ....
sen burda ulus devlet kurmaya çalışırken ...
arap orda kemalizmin Arap versiyonu olan baası kurmaya çalışırken, İsrail kendine vatan edindi ....
israil ne zaman devletleşti ?
Bölge halkları ulus devlet söylemlerinin zirvesinde iken ....
bütünlerinin sınırlarıyla meşgulken, halbuki tüm bölge için Filistin vatanın en kutsal parçasıydı milletin ciğeriydi....
bütün içinde şanlı vatan edebiyatı edebiyatı yaparken tüm bölge, israil çiğerini söktü aldı ...
gazze ne kadar vatanımsa Şam'da o kadar vatanımdır, Konya ne kadar vatanımsa sarayova o kadar vatanımdır , diyarbekir ne kadar vatanımsa Yemen okadar vatanımdır , dersim ne kadar vatanımsa Tahran okadar vatanımdır , Bişkek ne kadar vatanımsa İstanbul o kadardır....
kimse beni misakı milliye hapsedemez, hapsolmaya razı olandır bölücü olan ....
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
düşmanı küçümsemiyorum , bir gerçeği dillendiriyorum ....
sen burda ulus devlet kurmaya çalışırken ...
arap orda kemalizmin Arap versiyonu olan baası kurmaya çalışırken, İsrail kendine vatan edindi ....
israil ne zaman devletleşti ?
Bölge halkları ulus devlet söylemlerinin zirvesinde iken ....
bütünlerinin sınırlarıyla meşgulken, halbuki tüm bölge için Filistin vatanın en kutsal parçasıydı milletin ciğeriydi....
bütün içinde şanlı vatan edebiyatı edebiyatı yaparken tüm bölge, israil çiğerini söktü aldı ...
gazze ne kadar vatanımsa Şam'da o kadar vatanımdır, Konya ne kadar vatanımsa sarayova o kadar vatanımdır , diyarbekir ne kadar vatanımsa Yemen okadar vatanımdır , dersim ne kadar vatanımsa Tahran okadar vatanımdır , Bişkek ne kadar vatanımsa İstanbul o kadardır....
kimse beni misakı milliye hapsedemez, hapsolmaya razı olandır bölücü olan ....

o manada tabiki, ümmet birliğinden yanayım, isterimki, islam ülkeleri arasında sınırlar olmasın, tabiki, istanbul ne ise, şam öyledir veya kahire öyledir,,, ben, elimizde kala kala kalan son vatan toprağının bölünmesinden veya böldürülmesinden bahsediyorum, bunun için, elin yahudisinin, Muharref tevratta, kendilerine vaad edilmiş diye inandıkları ve adına Büyük İsrail devleti adını koydukları , ortadoğu milletlerinede, Büyük Ortadoğu Projesi olarak yutturulan projeye göre, belki ilk planda, içerisinde, Kuzey Iraktan, Kuzey suriyeden ve İrandan vede bizim Güneydoğununda içinde bulunduğu parçaların birleştirilerek, evvela uydu bir Kürdistan kurdurma hayalinden bahsediyorum.. bölgede gelişen olaylar, hep bunu destekler biçimde ilerliyor... Kuzey Irak zaten bölündü, bizimkilerin Irakın toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir diye ***larını yırttığı, bu aralar böyle bir derdinde kalmadığı bir zamanda, ikinci plan ise suriyeydi, allem oldu kullem oldu, iç savaşa sokularak, şu an Kuzey Suriyede özerk bir kürt bölgesi oluşturuldu, ne tevafukkki büyük israil sınırlarıda bu kuzey suriyeden geçiyor,,, sonrasında, suriye bu iç savaştan harab olmuş, suriyede bütün unsurlar, kendi bölgelerine tamamen yerleştikten sonra, biz, ESED i gönderiyoruz, ülke olarak amerikayı ikna ettik demeleri, Türk halkına apaçık bir küfürdür, ama kimin umurunda... Türkiye olarak bizim komşularımıza ekmekğimizden başka verecek bir şeyimiz yok, kaldıki 2 günde girer 3 günde çıkarız beylik lafları, yine bir aldatmaca olarak tarihe geçti,,,, şimdi sıra İran ve Türkiye de,,dediğim gibi elin gavuru öyle politikalar üretiyorki, seni bir taraftan bir tarfaı seçmek zorunda bırakıyor... şu an güneydoğuda olduğu gibi,,, 1980 den beri, yapılan uygulamalar, bu pkk yi büyütmek içindi, bölge halkının desteklediği bir yapıya dönüştürülmekti amaç, onada ulaşıldı,, şimdi ise bunun devamı olarak, hesapta kültürel haklar adı altında, ülkelerinden uzak bırakılacak son adımlar atılıyor....
bizde buna itiraz ediyoruz ama nereyeeee,,, ülkenin en büyük unsurları eliyle yapılan bu son operasyona kimsenin ses çıkartacak hal bırakılmadıki, hatta başta dediğim gibi taraf edildi büyük çoğunluk bu oprerasyona.... ve bunuda Osmanlı eyaletler ile yönetlmiyormuydu, e bizde Osmanlı gibi yapacağız, gibi ancak ahmakların inanacakları bir varsayımla yapıyorlar...

Bizimde derdimiz bu işte...son kalan topraklarda bölünmesin...
 
Üst