Nur talebeleri buraya*Risalelerle nasıl tanıştığımızı yazalım*

gumus_Tesbih

Paylaşımcı
Katılım
8 Eki 2006
Mesajlar
382
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Konum
van
Muhakkat ki herkesin farklı bir hikayesi var.

Arkadaşlar birbirimize şevk olması açısından bizimle paylaşırsanız güzel manalar oluşabilir.

yazılarınızı bekliyorum.


ben kısaca anlatayım.

bizim Risale-i nurla tanışmamız aileden geliyor. zira biz ıspartalıyız . üstadın kaldığı evin arka sokağında oturuyorduk. ve dedem-amcam-babam üstadın hizmetinde bulunmuşlar.Risale-i Nurun yasak olduğu zamanlarda risaleleri saklamışlar ve diğer Anadolu vilayetlerine ulaştırmaya çalışmışlar..

işte bizim aile böyle yani ben küçük yaştan beri risale-i nuru tanıdım. Rabbim okumuyu ve hizmette kalmayı nasip etti.

Rabbim layık etsin...


vesselam..
 

hasandemir

Asistan
Katılım
7 Eki 2006
Mesajlar
624
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Metin KARABAŞOĞLU Okuyarak

Yazar Metin KARABAŞOĞLU'nun yazdığı kitapları okuyarak Risale-i Nur ile tanıştım.Şayet onun kalemi sayesinde risale denizinden nasibimi almış olmasaydım,risale-i nur okumak herhalde aklımın ucundan bile geçmezdi.
O yüzden risale-i nuru anlayamamaktan şikayet edenlere yola Metin KARABAŞOĞLU okuyarak çıkmalarını tavsiye ederim.Metin Karabaşoğlu'nun kaleminden damlayan damlalar size suyun kaynağı olan okyanusu aratacaktır.
 

hakkı

Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
22
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Konum
şanlıurfa
KARDEŞLER BEN ŞANLIURFA DAN BENİM HAKKI;
SENE 1996-1997 YILLARIYDI.LİSE 1 SINIFINDAYDIM RİSALE-İ NURU TANIMIYORDUM.ÜSTADI TANIRDIM DA ESERLERİ Nİ OKUMUYORDUM VE MEDRESELERE GİTMİYORDUM BİLMİYORDUM DAHA DOĞRUSU .BİR GÜN URFA OTOGARINA GİTMİŞTİM GEZMEK HESABIYLA OTOGARIMIZIN İÇ KISMINDA KAPALI OLAN YERDE BANKLARDA BİR YAŞLI AMCA OTURUYORDU 90 YAŞLARINDA İDİ ,ELİNDE BİR KURANI KERİM VE ÇAM FİDANI URFADAN HATAY A GİDECEKTİ ELİNDEKİLERİ HATAY DA BİR CAMMİYE GÖTÜRECİKTİ.yanına OTURDUM BAna sorular sormaya başladı DİNDEN TARİH DEN HEPSİNİ CEVAPLADIM. BENİ KALDIĞI CAMİYE DAVET ETTİ.KENDİSİ URFADA BALIKLIGÖLÜN YANINDA RİZVANİYE CAMİSİNDE 5 NOLU ODADA KALIYOR.GİDİP GELEYİM YANIMA UĞRA DEDİ.SNRA KENDİSİNİ YOLCULADIM HATAY A.4-5 GÜN SONRA DEDİĞİ CAMİYE GİTTİM.BENDE ŞİMDYE KADAR O CAMİYİ GÖRMEMİŞTİM.GİTTİM YANINA YOK TU. ORDAKİ TUVALETÇİ DEDİKİ POSTAHANEYE GİTMİŞ 1 GÜN SONRA TEKRAR GİTİM.ODASINDAYDI.OTURDUK KONUŞTUK VE İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA DEDİ BU CAMİ DE SAİD NURSİ HZ. LERİNİ MEDRESESİ VAR DEDİ NAMAZ SONRA BERABER GİDELİM DEDİ VE GİTTİK.TANIŞ AĞABEYLERLE O YAŞLI AMCANIN İSMİDE AHMET HOCAYDI AĞABEYLEREDE YAŞLI AMCAYLA NASIL TANIŞTIĞIMI ANLATTIM.KENDİLERİNE VE O GÜN SONRA RİSALE-İ NURLARA DEVAM EDİYORUM HEMEN HEMEN 10 YIL OLDU.TANIŞMAMIZ RİSALE-İ NURLA. BÖYLE BİR HATIRAM VAR İNŞALLAH SEVEREK OKURSUNUZ.
 

mhami

Üye
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
134
Tepkime puanı
0
Puanları
0
:) BÖyle Bİr Konu AÇilinca TebessÜm Ettİm İster İstemez.
ÇÜnkÜ Bİzde Üstadin KÜÇÜk SÖzler İsİmlİ Eserİ Vardi
BİrgÜn Okumaya Karar Verdİm :
Belkİde O GÜne Kadar HİÇ Dİnİ Kİtap OkumamiŞtim
İÇİnde Öyle Halİsane CÜmleler Vardi Kİ BaĞzi Kelİmelerİ
Anlamasam Dahİ Yİnede Çok EtkİlenmİŞtİm..aĞladiĞimi Hatirliyorum
Onu O GÜnden SevmİŞtİm KardeŞlere Şunu Tavsİye Ederİm Üstadda Çok Enfes Şeyler Var Ama Okuyup Kiymetİnİ Bİlelİm.
 

Erhan

Profesör
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
2,115
Tepkime puanı
42
Puanları
48
Konum
Ankara
Web sitesi
www.softajans.com
Benim hikaye biraz ilginç

Mahallemizde voleybol oynuyorduk babalar çocuklar gençler herkez bir arada voleybol maçı yapardık....Bu maçlar her gün olurdu Cuma akşamı beni gel Erhan akşam bize cay içelim bende hayır demedim akşam tevafuk işim yoktu gittim amcaların evine içeri girdim ilk önce biraz geri çekildim çünkü böyle bir sohbet deyilde ben gs maçına bakacağız diye tahmin ediyordum içim içimi yiyordu maça bakamadım diye sohbete odurdum hala aklım maçta birisi elinde kırmızı bi kitap bişeyler okuyor ama ben maç ne oldu diye çep telefonuma bakıyorum abiler bana garip garip bakıyorlar ardından çaylarımızı içtik ben fazla samimiyetli bir şekilde olmasamda sohbeti dinledim ve o günden sonra beni merak saldı ve o günden buyana Nurlar ile meşkulum Allah bir kapı açdı bana Çok şükür diyorum ozaman ki halime bakıyorum hiç bir şey bilmiyormuşum aciz divane bir şekilde hayatımı sürdürüyormuşum ama gerçekleri anlatıkdan sonra elhamdüllah halime şükrediyorum..

İLk tanışdığım zaman lise 2 idi
Şuan Üniversite 2 olduk...
 

Amine1

Doçent
Katılım
11 Eki 2006
Mesajlar
1,228
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
30
Konum
UZAK DİYARLAR
TaniŞmam Aslinda Çok Kolay Oldu Allah'a ŞÜkÜr Babam Rİsale-İ Nurlarla MeŞgul Bİr İnsan İlk BaŞlarda Babam Benİmle Ders Yapmaya ÇaliŞiyordu Ama Ben Bİr Bahene Bulup KaÇiyordum 9 10 YaŞlarindaydim KarŞisina Oturttu Benİ Ve 8. SÖzdekİ Hİkayeyİ Benİm Dİkkatİmİ Çeken AnlayabİleceĞİm Şekİlde Okudu O Kadar HoŞuma Gİttİ Kİ Sonra Bu Kİtaplari Çok Merak Ettİm Ayni Yilin Kurban Bayraminda Ankaraya Gİttİk Ve Orada Bİr Bayan Dershanesİ OlduĞunu ÖĞrenİnce KoŞarak Gİttİm Aslinda 8. SÖzden BaŞkada Bİr BİlŞey Bİlmİyordum O Kapidan İÇerİ GİrdİĞİmden Berİ Allah'a ŞÜkÜr Rİsale-İ Nur Hayaimin Bİr ParÇasi Oldu
 

Erhan

Profesör
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
2,115
Tepkime puanı
42
Puanları
48
Konum
Ankara
Web sitesi
www.softajans.com
Şunuda söylemek gerekirse Ben namaz Allah için 4 söz ü okuduktan sonra başladım çünkü çok etkilenmiştim buda bilgi olsun...
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
Risale-i nurları tanımam lise 2. sınıfta iken çay içmelere giderek başladı, bulunduğum ilçe de bağlı köylerin kahvelerinde o zaman Yeni Asya Yayınevinin risaleleri temsilen hazırladığı CD lerini köylülere dinletmek için giderdik....Arada bir Bayram Abinin özel evinde Üstad (RA) hazretlerinin kontrolünden geçmiş Osmanlıca risaleleri okuyanlardan dinlemekle devam ettim..

1984 de MYO ya başladığımda Teyip Tahir Abinin 2,5 - 3 saat ezberden dersleriyle müşerref odu ve yine Üstadın (RA) talebelerini ziyaretlerde bulunurduk, mübarek kandil gecelerinde ısparta vakıfta sabahlardık sonra Üstadın ilk kez gömüldüğü asri mezarlığa gider mezardaki insanlara bir fatiha okur sonra bulunduğumuz ile geri dönerdik. Bu gecelerde Üstad (RA) Hazretlerini yaşayan ve Ispartaya gelebilen tüm talebeleri bulunurdu. Hele rahmetli Şaban Abimiz (vahşi olarak bilinir) **helal olsun sizin içtiğiniz çorbalara** diye bağımaları hayla daha kulaklarımda çınlamaktadır.

Yine rahmetli Mustafa Gül abimizi sekeratta iken SAV kasabasında ziyaret ettiğimizde oğlu şu hatırayı anlatmıştı: babam hasta oluncaya kadar Hüsrev hattıyla risale yazdı ve tam risale bitince hasta oldu, bir gece rüyasında ÜSTAD (RA) artık gel kardeşim diye davetinden sonra 1 hafta hasta yatmakta demişti, ve bizim ziyaretimizden sonra 2-3 gün içinde Hakkın (CC) rahmetini kavuşmuş..

Sonraki günlerde 7 yıllık ev hayatımda Avukat Gültekin Sarıgül Abimizle bir sene Antalyada haftada bir akşam görüşüp özellikle LAHİKALAR müteala edilirdi, Gazi Üni. için Ankaraya gittiğimizde ise Gemici Abimiz, Said Özdemir Abimiz ve arada bir Sungur abimizle dersler devam etti gitti...Rabbim (CC) hakkıyla o günleri geçirmiş olmayı nasip etsin...

biraz uzun oldu ama hakkınızı helal ediniz..
 

EbRu

Paylaşımcı
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
336
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Orta okula giderken evde boş kaldığım bir gü üst katkomşumuz eve davet etti gel sohbet var dile dedi tabi kıramadım sohbete katıldım zannedersem meyve risalesinden bir yeri okuyorlardı ertesi gü hemen kitacıya gittim risale-i nur dedim bizde yok dedi aradan bir kaç gün geçti komşumuz kendi kitapların hediye etti yaklaşık 4 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Kısaca Nurlarla tanışmam böyle oldu.
 
Üst