Meryem
Komplike
![nohutlu-citir-pilav.jpg](http://www.yemektarifi.me/resimler/nohutlu-citir-pilav.jpg)
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı et suyu veya 3 su bardağı su ve 1 tablet et bulyon tableti
- 7 yemek kaşığı tereyağlı margarin
- 100gr tel şehriye
- 1 su bardağı nohut
- 2 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Nohutları akşamdan ıslatın. Ertesi gün kendi suyu ile tuz koymadan haşlayın. Pirinçleri ayıklayıp ıslatın.
- Bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağlı margarini eritin. Yağ kızınca bir kaç kez soğuk su ile yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip kavurun. Kavrulma sırasında pirinçlerin kırılmamaları için az tuz ilave edin.
- Üç bardak sıcak et suyunu ilave edin. Et suyu kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp, altını kıstıktan sonra pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. Pilavı ateşten alıp üzerine havlu kağıt ile kapatıp demlendirin.
- Ayıklanmış yıkanmış taze soğanları ince ince kıyın.
- Bir tavada 1,5 yemek kaşığı tereyağlı margarini eritin. Yağ kızınca içine taze soğanları katıp kavurun. Süzülmüş haşlanmış nohutları ilave edin. Naneyi, kırmızı pul biberi, fesleğeni, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Bir tavada kalan 2,5 yemek kaşığı tereyağlı margarini eritin. İçine tel şehriyeleri ilave edip kahverengi oluncaya kadar kavurun.
- Derin bir kabın içine önce kavrulmuş tel şehriyeyi, üstüne pilavın yarısını koyun. Üzerine taze soğanlı nohudu yayın. Son olarak kalan pilavı yayıp kaşığı sırtı ile üzerine sıkıca bastırın. Pilavı servis tabağına ters çevirdikten sonra sıcak olarak porsiyonlayıp servis edin.
Afiyet Olsun.