Netanyahu’nun, özür dileleyeceği yönündeki haberler yalanlandı

-Muhammed-

Profesör
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Tepkime puanı
234
Puanları
63
154663.jpg

Netanyahu’nun, özür dileleyeceği yönündeki haberler yalanlandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye’den özür dilenmesine karşı olan Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile karşı karşıya geldiği savlarının doğru olmadığı bildirildi. Jerusalem Post’a konuşan İsrailli hükümet kaynağı “Netanyahu’nun özür dilemekten yana olduğunu söylemediğini” ifade etti.



Jerusalem Post, “Netanyahu, Türkiye’den özür dilemekten yana değil” başlığını kullandığı haberinde “Hükümet kaynakları, Başbakanın, özür konusunda Barak ve Lieberman ile aralarında bir ihtilafı olduğunu reddetti” diye yazdı.

Türkiye ise, özür ve tazminat talep etmeyi sürdürürken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise, İsrail’in Gazze ablukasını kaldırması gereğini de ilave ettiğini kaydeden gazeteye göre, İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz da özür dilenmesine karşı çıkanlara katıldı. Katz şunları söyledi:

“Türkiye önemli bir ülke ancak ulusal onurumuzu ve İsrail Silahlı Kuvvetleri askerlerinin onurunu korumalıyız. İlişkileri iyileştirmek hem İsrail, hem de Türkiye için önemlidir."
 
Üst