NEDEN AVRUPA, AMERİKA DEĞİL DE AFRİKA'DAKİ TÜRK OKULLARI - Ahmet Alp HAN

ahze21

Yasaklı
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
550
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Yaş
46
NEDEN AVRUPA, AMERİKA DEĞİL DE AFRİKA'DAKİ TÜRK OKULLARI - Ahmet Alp HAN

Ne zamandır beynimi bir fındık faresi gibi kemiren bir soru var aklımda. Vesveselerimle sizi de boğmak gibi olmazsa bu derin soruyu size de tevcih edeyim...

Neden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa, Avustralya veya Amerika kıtasındaki okulları değilde "kara kıta" da denilen Afrika'daki Türk okullarını kapatmaya çalışıyor?

Halbuki siz de takdir edersiniz ki, ABD veya herhangi bir Avrupa ülkesinde açılmış olan bir okulun kapatılması ülkemiz ve dünya kamu oyunda Afrika'dakilerden daha büyük bir etkiye sebep olur.

Afrika yerine diğer kıta ülkelerindeki Türk Okullarını kapatmak için "Türk Okulu Avcıları"na bir kaç sebep daha...

- Afrika'da açılmış olan yüzlerce okula mukabil Avrupa'da az sayıda açılmış okulun kapatılması bayrak sayısı ve indirme güçlüğü açısından daha kolay olacaktır...

- Avrupa ve ABD gibi eğitimin yüksek olduğu ülkelerin "size bunlar ne verebilir" diyerek ikna etmenin kolaylığı da cabası...

- Cumhuriyet tarihimiz boyunca ticari ilişkilerde ve eğitim alanında iletişime geçtiğimiz ve daha iyi tanıdığımız ülkeler hep Avrupa'da ve Amerika'da. Haklı ve legal herhangi bir isteğimizi onlardan başka daha iyi kim anlayabilir ki?

Hal böyleyken Afrika'da okullara ısrar niye?

Vesvesemi sizinle paylaşarak kendimi sorumlu hissettim. Bundan kurtulmak için bana müsaade edin lütfen.

Eğer sizin de beyninize bu soruyu mesaj yoluyla gönderen bir "cin" varsa, işte ona cevap niteliğinde söyleyebileceğiniz bir kaç kelam...


Maalesef siyasilerimiz dünya üzerindeki insanların hepsinin tavırlarının ve bir etkiye verdikleri tepkinin aynı olduğunu sanırlar. Araştırmazlar... Edindikleri bilgi yeterinde ötesindedir. Ülkemizde tavır neyse başka ülkelerdeki de öyledir onlar için.

"Türk Okulu avcıları" da bu tespitten uzak değiller elbet.

Onlar sanıyorlar ki masum ve temiz Anadolu insanın bin bir fedakarlıkla açtığı ve oğlunu ve kızını öğretmen olarak gönderdiği bu okulları sadece Afrikalılara parayla, emirle kapattırabilirim.

Onlar sanıyorlar ki sömürgeden yeni kurtulmuş insanlar emir almaya alışıktır. "Kapat" denilince "Emredersiniz!" denilecek.

Onlar sanıyorlar ki Avrupa ve ABD'nin pek umursamadığı bir şahsı Afrikalı liderler umursayacak, el pençe divan duracak.

Onlar sanıyorlar ki sadece kendi istihbaratları çalışıyor, Afrikalıların istihbaratı bir kenara çekilmiş kaylule (uyuyor) yapıyor .

Sadece Nijerya'daki 15 ayrı Türk kolejlerinde okuyabilmek için, Ocak ayında yapılan sınavlara 26000 (yirmi altı bin) öğrenci girmiş. Bu insanlar nasıl oluyor da vatan millet düşmanlarına (!) güvenip çocuklarını kabul ettirmek için yarışıyorlar?

Sorarım size, hangi aklı başında anne-baba çocuğunun iyi bir eğitim alması için fırsat yakalamışken kendisine verilen rüşvet mahiyetindeki biraz parayla onu okulundan ve eğitiminden alıkor ve geleceğini kapı dışarı eder?

Fotoğraf seremonilerinde yer göstermek için konmuş bayrağı alıp cebine koyacak kadar millet ve bayrak sevdalısı görünenlerin bunu ispat sadedinde şanlı bayrağımızı ve gururumuz ve namusumuz İstiklal Marşımızı, bugün 160 ayrı ülkede dalgalandırıp farklı dillerden okutturan bu insanları dün yapa gelip oy devşirdikleri gibi övmesi ve haklarını iade etmesi gerekmez mi?


Nihayi Kelam...

Hakkın üstünde hiçbir şey olamaz. Bir gün gelir Hakk yerini bulur ve sizi anlarlar. Yeter ki bu Türk Okulları'ndakilerinin başka sevdaları olmasın. Allah yar ve yardımcınız olsun! Yorulsanız da durmayın.

Bir Şiir

Hafta olur, ay olur,
miadı dolmuş olur.
Nezdi uluhiyette
bir ali divan kurulur.
Tek tek hesap sorulur.
İnsanlar da ona
baka baka yorulur.


Ahmet Alp HAN

Twitter: @ahze22
 

menzil5453

Doçent
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
579
Tepkime puanı
12
Puanları
0
Peki bu okulların açılması için kimler aracılık yaptı? Recep tayyip erdoğan ve Ak parti hükümeti. Şimdi gelmiş bu okulları kapatmak zor diye ahkam kesiyorsun.

Siz kaybetmeye mahkümsünüz. Hiçbir güç ülkesini karşısına alarak kazanamaz.
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,186
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
afrikada islami potansiyel var ve bu potansiyel abd güdümüne geçmemeli
amerika vs ye gelince bunlar zaten abd güdümünde
bu okullar onları neye çevirecek ki

sn erdoğan bunları da kapatmaya çalışacaktır imkanı olsa
ama fitnenin başı zaten onlar
dolayısıyla boşa kürek sallamaya gerek yok
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Avrupa akpyi pek takmaz, bunu biliyorlar, afrikaya belki sözümüz geçer diye oraya söylüyorlar ama bence orada da dinlemezler akpyi. Yüzde 90 kapatamazlar bu okulları.
 
Üst