Ne cips ne kola balık ye doya doya

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
İzmir'de Talatpaşa İlköğretim Okulu ile Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ''Ne cips, ne kola, balık ye doya doya'' kampanyası kapsamında, öğrencilere balık ikram edildi.


Okul bahçesinde düzenlenen törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, İzmir'de okulların proje neticelerinin bir araya toplandığında kitlesel bir başarı ortaya çıkarıldığını söyledi.
Okul Müdürü Sevilay Tıraş, kişi başına balık tüketiminin Japonya'da 40 kilogram, Yunanistan'da 27 kilogram, Türkiye'de ise 7 kilogram olduğunu, bunun AB ortalamasının üçte biri, dünya ortalamasının ise yarısına denk geldiğini belirterek, bu gerçekten hareketle balık tüketiminin artırılması amacıyla okul olarak bir proje hazırladıklarını ifade etti.
Fen Öğretmeni Yasemin Okkaoğlu ve öğrenciler Elif Hilal Bıyık ve Dilruba Şenel'in hazırladığı proje kapsamında, bir balık şenliği organize ettiklerini anlatan Tıraş, amaçlarının 6-14 yaş grubundaki çocukların balık tüketimini artırmak ve balığı sevdirmek olduğunu ifade etti.
Tıraş, ayrıca çocukların kütüphanelerden uzaklaştığı, okuma oranının düştüğü gerçeğinden hareketle hazırladıkları başka bir projeyle de barkod sisteminin uygulandığı bir kütüphaneyi hizmete soktuklarını kaydetti.
Ege Su Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Melih İşliel ise çocukların dengeli beslenme konusunda bilgi sahibi olmasının ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu belirterek, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de balık tüketiminin çok yetersiz olduğunu kaydetti.
Etkinlik kapsamında 870 öğrencinin bulunduğu Talatpaşa İlköğretim Okulu'nda öğrencilere toplam bin adet ızgara çipuradan oluşan balık-ekmek ikram edildi.
Ege Su Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, etkinliğin bundan sonra her ay başka bir okulda tekrarlanmasına karar verdiklerini açıkladı.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Erdem sende herşeye pahalı diyorsun ya ucuz ne var ki?
maliye bakanı yapmak lazım seni
en ucuzu hamsi bizde onu yeriz
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
hamsi de 8 lira olmuş, 3-4 liraydı birden fırladı yahu:)

Ama slogan güzel:

NE CİPS, NE COLA,
BALIK YE DOYA DOYA!

bp734m6suhwdlblc3.jpg


Aklıma gelmişken konuya bir fotoğraf ile katkıda bulunayım istedim:)
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Balık, beyne en faydalı nimetlerden birisi.Her bireyin haftada en az bir defa tükesmesi lazım.

Cola ve cips, ölüme yaklaşmanın sırlarından ikisi...

Cipslere,colalara verilen paralarla haftada değil bir,üç defa balık yenir!

Teşekkür ederiz.
 
Üst