Nazizm Nedir?

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Nazi kelimesi, Adolf Hitler'in ideolojisini benimseyen kişi ya da kurumlara verilen genel adı ifade eder. Nazi Partisinin Almanca adı, NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) idi. Avusturya vatandaşı Adolf Hitler tarafından faaliyete geçirildi.

"Nazi" kelimesi, köken olarak "National" ve "Sozialismus" kelimelerinden meydana gelmekteydi. (Almanca: Nationalsozialismus )
Temel felsefesi ırkçı, aşırı sağcı düşünüş ve anti-semitizm üzerine kuruludur. Ari (Cermen) ırkının diğer milletlere göre üstün ve mükemmel olduğunu savunur.

II. Dünya Savaşında, Yahudi milletine olan kinlerini, onları önce gettolarda sonra da toplama kamplarında itlaf etmekle gösterdiler. Yahudiler yanında ari ırkına ait olmayan her insan, eşcinsel, çingene, roman, sakat ve özürlü insanları gazla zehirlemişler ve arkasından fırınlarda yakmışlardır. Sırf 2 milyon Musevi insanın öldürüldüğü, kendilerinin tuttukları istatistiklerden anlaşılmaktadır. İlginç olanı ise, IBM'in sattığı bir nevi kart şerit işleyen makineleri bu iş için kullanmış olmalarıdır.

İki dünya savaşı arasında hortlayan bu ideoloji, bugün milletlerarası siyasi ve toplumda kabul görmemektedir. Bugün halen açık ve gizli eylemlerle faaliyetini çeşitli ülkelerde sürdürmeye çalışmaktadır. Bunlar arasında Almanlar'ın NPD ve Skinheads'leri (dazlaklar), İngiliz Skinheads ve holiganları yanında Amerika'da Ku Klux Klan üyeleri gibi daha bir çok ufak tefek grup ve akımlar mevcuttur. Almanya başta olmak üzere bir çok ülkede Nazi'lerin açıkça siyasi ve dernek çalışmaları sınırlandırılmış veya yasaklanmıştır.

Nasyonel sosyalizm ya da Nazizm, Almanya'da Hitler tarafından kurulan ve temelde ırkçılık, sosyalist ekonomik sistem, halk ve üstün lider fikirlerine dayanan faşist ideoloji ve yönetim sistemi.

Nasyonel sosyalizm doktrininin ilanı 1898'in Mayıs ayında, ilk teorisyeni Maurice Barrès tarafından yapıldı. Fransız Barrès, sosyalist bir milliyetçilik (milliyetçilik) fikrini, yabancı egemen Almanya'ya karşı, seçmenleri kazanmak üzere yaydı ve sosyalizmin "liberal bir zehir", ancak, nasyonel sosyalizmin, kollektif milliyetçiliğin gerçekleştirmenin aracı olduğunu açıklamıştı. Barrès'e göre, işçiler kendi uluslarından işverenlere karşı değil, yabancı işverene ve Yahudi sermayesine karşı mücadele etmeliydi.
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Nazi dönemi Almanya'sını anlamak için okunacak en yanlış kitap Hitler'in cezaevinde yazdığı; "Kavgam"dır. Yine de okunabilir ama sadece "ne yazmış bu mendebur?" düşüncesiyle...
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Yanlış bilgi verilmiş.
Kelimenin kökeni Naz'a dayanır.
Sürekli NAZ yapan bayanların başlattıkları bu akıma Nazizm denir.. :)
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Hmm siz öyle diyorsanız öyledir abi... :D
 
K

Kaçak

Guest
Nazizmin tedavisi mümkin midir ?
Bizim başımızda da var bir tane Nazi şeysi de ...
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Bu tedavi sanırım 0-1 yaş arasında uygulanamıyor, üzgünüm... :)
 
K

Kaçak

Guest
Yok bu büyük hatta göbee oldugu rivayet olunur ....
 
Katılım
19 Ocak 2011
Mesajlar
440
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Yaş
35
Dünya ömrü hayatı boyunca bu kadar sapık, aşağılık bir akımı çok az görmüştür...
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Bermuda Şeytan Üçgeni: Darwin Hitler ve Nazizim

Hitler’in bu üstün ırk saplantısı uğruna II. Dünya savaşında tam 55 milyon insan katledildi. İşte bu hunharca öldürülen masum kadınlar, çocuklar, yaşlılar, analar, babalar evrim teorisine göre aşağı ırk olarak görülen insanlardı. II Dünya savaşında yaşanan bu vahşet perdesinin arkasında Darwin’in bu sapkın fikirleri saklanmıştı.Darwin’in evrim teorisinin toplumlara uygunmasının nasıl sonuçlar doğurduğu açıkça ortadaır. Üstün ırk olduğuna inanan Almanlar günümüzde dünya imparatorluğu kuramadılar, hiçbir şekilde üstün ırk olmadıkları da açıkça ortaya çıktı. Sadece Darwinist sapkın fikirlere kapılarak milyonlarca masum insanı katlederek tarihe geçtiler…
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
almanyadakiler daha iyi bilir, almanyanın en büyük nazi partisi NPD dir.ırkçı bir parti olduklarını bile kabul ediyorlar. NPD nin açılımı ise The National Democratic Party of Germany ,türkçesi Almanya Milliyetçi Demokratik Partidir.yani görüldüğü gibi milliyetçilik=ırkçılıktır.
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
ve ne ilginctir ki Hitler´i destekleyip alman isci partisine girmesine hatta baskan olmasina yardimci olan türk kimligine sahib baron rudolf von sebottendorf´dur. ve yine ne ilginctir ki, sözde yahudilere asiri kin besledigi söylenen Hitlerin kendisi yahudi asilli bir avusturyalidir. evet alman asilli degildir. avusturyalidir ve yahudi bir aileden gelmedir. ayni simdi ki federal almanya basbakani merkel gibi. merkelde cok ilginc bir gecmise sahibdir.

son zamanlarda yaptigim arastirmalar, bu dönemle ilgili okulda bize ögretilenlerin yanlis oldugu kanisina vardirdi beni.
ve yine arastirmalarimdan cikardigim sonucu paylasmak isterim :

son senelerde yapilan "halki her alandan bertaraf etme ve kararsizlastirma" politikasinin asil amaci, hitlerin döneminde ki Deutsche Reich´a geri dönüs icindir. yani simdi ki BRD - federal almanya devleti , yavas ama emin adimlarla - siyonist güclerin istegi üzere - yeniden Deutsches Reich olmak icin atilan adimlardir.

ve bu yeni Almanya Imparatorlugu´nun samar oglani ise türkler/ müslümanlar olacaktir. son senelerde federal hükümetin uyguladigi siyaset göz önünde bulundurulursa ve NSU cetesinin alman gizli denetleme kurulunun izni ile 8 tane masum türkü adeta herkese meydan okurcasina öldürmesi de bu gercegi te´yit ediyor.

hülasa almanya su an hizli bir sekilde avrupanin imparotoricesi olma yolunda ilerliyor. ve ne derler : gelen gideni aratir ...
iste bundan dolayi da hitlerin makamina gececek olan cani, cok daha vahsi ve acimasiz olacaktir .

Allahü ealem ...
 
Üst