NATO'ya Ait Füze Kalkanı Sisteminin Türkiye'ye Kurulmasını Doğru Buluyormusunuz ?

NATO'ya Ait Füze Kalkanı Sisteminin Türkiye'ye Kurulmasını Doğru Buluyormusunuz ?


  • Kullanılan toplam oy
    50

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
inşallah hayırlı olur.
ülkemize en büyük tehdit olarak irandaki acem milletini görüyorum.

dış devletlerin emellerinin farkındayım
asıl mesele iran ın emellerini görmemezlikten gelmek
islam dünyası tek devlet altında birleşicekse bu ülkemiz olmalı
tayyib in şii dünyası ile yakınlığını anlayabilmiş değilim.
aynı ülkelerdeki sünnileri resmen dışlayan bir politika

Kimsenin küçümsediği yok fakat senin kadar abartmanın gereği de yok.Tayyip İran'la niye yakınlık kurmasın ki,doğalgazı Rusyadan alıp iki de bir tafrasını çekeceğime İran'dan alırım.Hem komşumdur hem de din kardeşim.Sadece İran'la değil Suriye,Filistin,Pakistan'la da ilişkilerimiz iyi.Olayı şiiliğe getirceksen de tüm yahudileri tek bir şiiye tercih etmem.Kol kırılır yen içinde kalır.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
iran la ticari ilişkilerimizi iyi incelemenizi tavsiye ederim.
doğalgaz diyorsun rusya dan daha çok tafrası mevcut. zaten erbakan imzaladı. tayyip le alakası yok.
iran ın dünya üzerinde bir etkisi yok.
ama rusyadan aldığımız doğalgaz ın karşılığı sadece para değil. balkanlarda suriye kıbrıs gibi konularda karşımızda olmamasını da sağlıyoruz.

yukarda bazı ülkeleri saymışsın
pakistan dostumuzdur azerbaycan gibi sonuçta soydaşlarımız.
ama diğer ülkelerin amerika ile olan sorunlarında diplomatik sıkışıklıkları sonucu oluşan iyimser bir hava var.
iran, suriye, ve filistin yönetimleri doğrudan abd den alabileceklerini alsalar bize sırtlarını anında dönerlerdi.
yıl sonunda bm deki görevimiz sona eriyor
iran ın tavırlarında değişiklikleri beraber gözlemleriz.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
asıl düşman israildir. amerikanın düşmanlığı israil sebebiyle ve yönlendirmesiyle olabiliyor... zaten ipleri de onların elinde...
fakat, en büyük düşman israil diyerek iran'ın tarihten gelen düşmanlıklarını hesaba katmamak doğru bir yaklaşım değil.
yavuz sultan selim'in batı ile uğraşmayıp bütün gücünü iran üzerine teksif etmesindeki hikmeti unutmamak gerek...
eğer bu büyük padişah olmasaydı bugün bu topraklar şia olacak ve tamamen iran'ın nüfuz alanı, arka bahçesi durumuna düşecekti.
Rabbim onu adeta bizi bu büyük beladan korumak için göndermiş, ona yardım etmiştir gibi geliyor bana.
buna rağmen füze kalkanına hayır diyorum. yakın geçmişte başımıza gelen belaların birçoğunda natonun gölgesi vardır. gerek çekiç güç, gerek pkk'nın palazlanmasında nato elbisesi giymiş dost görünümlü ajanların çevirdiği fırıldaklar saymakla bitmez. o şemsiye altında bize bir hayır geleceğini zannetmem. bm gibi, imf gibi o da siyonizm amaçlarını gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş gizli bir yahudi örgütüdür. bosnadaki sırp katliamlarının nato gözetiminde yaptırıldığını unutmayın.
 

Aşk Şairi

Kıdemli Üye
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
3,286
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Web sitesi
www.haksairi.com
kurulsun ama kullanımını Türklerin elinde olmalı
ilk başta irana karşıymış gibi görüne bilir ama
ilerde asıl israile karşı bir savunma silahı olabilir
 

isocan42

Asistan
Katılım
21 May 2008
Mesajlar
258
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Yaş
39
Konum
ankara
Allahım duyduklarıma inanamıyorum. yahu arkadaşlar mel'un amerika ve israilin ülkemize bir ölüm teçhizatı kurmasından inşallah hayırlı olur gibi abesle iştigal olan cümlelerle bahsediyorsunuz yahu. saçma saçma konuşmayın amerikanın bu ülkeye kuracağı bu sistem ülkenin yok olması olayına bir çivi daha çakmaktır. başka birşey değil. senin mi bu silah yazılımı senden mi çıktı kontrolü sende mi ? bu soruların cevabı kocaman bir HAYIR. o zaman neden istenir bu aptalca sistem yav. kime karşı kullanılacak ıraktaki direniş güçlerine karşı mı?

allah basiretlerimizi bağlamasın. amin

selamlar...
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Saçma salak bir talep önce polonya çek cumhuriyeti dediler..vazgeçtiler aylarca o konuşuldu..şimdi türkiye diyorlar...boş işler..Türkiye böyle bir talebi karşılamaz,sanmıyorum.PKK ve ırak konusunda ne yaptılar ki böyle bir taleple geliyorlar..dünya devletleri abd nin eyaleti değil..bence artık küstah talepleri terkedip dünya barışı için birşeyler yapmalılar..iran israil için bir tehdit olabilir ama türkiye için bir tehdit değil abd için de bir tehdit değil..abd nin yaptığı israile köpeklik..
 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
Güzel ülkem...Birileri şunu yerleştir diyecek, ötekiler de hay hay diyecek.Türk Silahlı Kuvvetleri Ne Düşünür Bu konuda merak ediyorum...
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
iran atom bombasını amerikaya atamıyacağına göre en yakın amerikan üssüne mi atıcak yoksa doğrudan kafir diye ilan ettikleri anıtkabir yani ankara mı hedef olur.
biraz gerçekçi olalım.
iran işine geldikçe ülkemizle işbirliğine giriyor.
düşmanımız ermenistan ve yunanistan ile olan işbirliğine dikkatinizi çekerim.
iran bugün olmasa bile ilerisi için bir tehdittir. tarih bunlarla kaynıyor

Ermenistan ve yunanistan ile ilişkiler düzeltilmeye çalışılıyor. Yunanistan buna olumlu yaklaştı ve ilişkiler eskisinden daha iyi. Ermenistan yönecileri ise diasporanın tehdidinden kurtulamıyor. Davutoğlu şimdilerde diaspora ile diyalog peşinde, yakında bir sürpriz olabilir.

Komşularla sıfır sorun hedeflenmiş. . Ekonomik sıkıntılar on yıl kadar devam edecek dünyada, ve bu süre içinde Türkiye ekonomisi iyiye gidecek. Neredeyse dünyanın onuncu ekonomisi olmayı hedeflemiş hükümet ve gidiş o yöne doğru.

Çevredeki düşmanları bile dost etmek için yeterli bir neden bu.

Ermenistan ve yunanistan ile iranın dost olması Türkiyenin işine gelir.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Güzel ülkem...Birileri şunu yerleştir diyecek, ötekiler de hay hay diyecek.Türk Silahlı Kuvvetleri Ne Düşünür Bu konuda merak ediyorum...

Siyaset, darbe taslakları, laikliği ve cumhuriyeti korumak , kimin göreviydi bu ülkede?

Bunca önemli konu dururken amaaaaaaaaaaaaaan kim uğraşacak diğer işle!!!
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Amerikanın ne niyetle yapmaya çalıştığı aşikar olan bir meselede, şöyle olursa olsun gibi temenniler, calibi dikkat bir durumdur.Modernizmin ülkemize hediye ettiği en büyük problem, ''zihinlerin köleleştirilmesi'' olsa gerektir.Alçak bir işe, mertçe karşı çıkamayanlar zihinlerinin nasıl felce uğradığını gözden geçirmelidir.Karşınızda masum bir devlet yokki, onunla pazarlığa otursanız.Gayesi belli, sicili ortada, Irakta yaptıkları, Afagnistandaki cinayetleri sanki buharlaşmış gibi, şöyle olursa kabul ederiz demek, çok acı bir durum.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Bütün NATO ülkelerini kapsayan genel bir savunma sistemi için şimdilik bir şey diyemem, ama Türkiye ile komşuları arasındaki güven ilişkisini sarsacağı kesin olan hususi bir füze kalkanı projesine Ankara'nın yeşil ışık yakması ancak "Komşularla sıfır sorun, azami işbirliği, tam entegrasyon" siyasetinden vazgeçmesi halinde sözkonusu olabilir ki bu mümkün değil.

İran'la dostluğu NATO'ya kurban etmek, Şiilerin tayin edici rol oynadığı Irak ve Lübnan'la kurulan sağlıklı ilişkileri ve bu ülkelerle entegrasyon perspektifini de çöpe atmak anlamına gelir; Suriye ile stratejik işbirliğini de tehlikeye sokmak anlamına gelir; Türkiye'nin son yıllarda izlediği bağımsız ve şahsiyetli dış politika ile İslam dünyasında elde ettiği saygınlığı –dolayısıyla müsbet etkinliği- de bütünüyle ortadan kaldırmak anlamına gelir...
hakan albayrak

 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Füze kalkanına evet diyeceğiz sanırım.

Yaklaşan seçimlerde Obamanın eli bu füze kalkanı nedeniyle güçlenecekmiş.

Aksi halde muhalefetteki NEO CONLAR kazanabilirmiş seçimi ve onlar iktidar olursa ilk işleri ortadoğuyu ateşe vermek olacak. Siyonistlerin isteği bu.

Obama kazanırsa daha barışçıl bir süreç devam eder.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
ABD'yle füze kalkanında 'tam kapsama' sorunu

Mevcut ve potansiyel tehditlere karşı kurulmak istenen füze savunma sisteminin 19-20 Kasım’da yapılacak NATO Zirvesi’nin en hararetli gündem maddesi olacağı kesinleşirken, Türkiye’nin de, geçen yıl yapılan Strasbourg Zirvesi’nde olduğu gibi, “toplantının yıldızı” olma ihtimali yüksek. NATO’dan gelen bilgiler Türkiye’yle yaşanan en önemli sorunlardan birinin Türkiye’nin ısrarcı olduğu “tam kapsama” yaklaşımıyla ilgili olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin işlediği, “Proje kimseyi hedef göstermemeli” tezi ise ses getirmiş gözüküyor.
Amerikan füze savunma sitemiyle NATO’nun olanaklarının entegre edilmesiyle oluşacak projede Türkiye’nin en çok önem verdiği teknik konulardan birini “tam kapsama” oluşturuyor. Türkiye, topraklarının tamamının sistemin oluşturacağı şemsiye altına alınmasını istiyor. Amerikan kaynakları, kendi sistemlerinin Türkiye’de önemli bir kapsama alanı yarattığına dikkat çekseler de “tam kapsama”, Türkiye’nin coğrafi koşulları nedeniyle realist olmaktan uzak bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor. Uzmanlara göre, tam kapsamanın sağlanabilmesi için alt ve üst katman unsurlarının kombine edilmesi gerekiyor.
Türkiye’nin itirazı ciddiye alınıyor
Türkiye’nin, sistemin belirli ülkeler hedef gösterilerek hayata geçirilmesine yönelik itirazı da ciddiye alınmış gözüküyor. Bu aşamada müttefik ülkelerden birinin zirve sonuç bildirisiyle ilgili önerdiği yazımın Ankara’nın hassasiyetini dikkate alan nitelikte olduğu ifade ediliyor. Çalışmaların zirveye kadar komite düzeyinde aralıksız sürdürülmesi beklenirken, Türkiye’nin zireveye tüm sorunları halledilmiş şekilde gitme olasılığı şu aşamada hâlâ düşük.
Bugün İran yarın başkası
Her ne kadar sistemin ana hedeflerinden birinin İran olduğu bilinse de NATO gelecekte tehditlerin değişebileceğine dikkat çekiyor. Üst düzey bir NATO yetkilisi, “Bugün tehdit olan İran belki yarın tehdit olmaktan çıkar. Bir bakarsınız başka bir tehdit belirir. Sistemin unsurlarının nereye konulacağını tehditler ve bunlara verilmesi öngörülen askeri yanıtın yapısı belirler” dedi.
Gates: Baskı yok, destek bekliyoruz
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ABD-Türk Konseyi’ndeki konuşmasında, füze kalkanı konusunda Türkiye’ye baskı yapmadıklarını, ancak Lizbon Zirvesi’nde destek beklediklerini söyledi.
3 boyutlu sistemFüze savunma sisteminin ana ayaklarından birini uzaydaki olanaklar oluşturacak. Bu çerçevede ısıya duyarlı bir uydu tehdit füzesini, atıldıktan çok kısa süre sonra tespit edip gerekli bilgiyi iletişim uydusuna aktaracak. Bu uydu da deniz ve kara unusurlarının devreye sokulmasını sağlayacak. Yer ve deniz unsurlarından hangisinin devreye sokulacağında uydudan gelen bilgiler belirleyici olacak. Sistem birden fazla kademeyle çalışacak. Sistemin bir unsuru hedefi kaçırırsa bir başka unsur devreye girebilecek.
Farklı tehdide farklı önlemNATO’nun oluşturmak istediği sistemde, tehdidin niteliğine göre farklı unsurlar kullanılacak. Kısa menzilli PAC-3 (Patriot) ve THAAD sistemlerinin de kullanılacağı projenin bel kemiğini ise Aegis balistik füze savunma sistemi oluşturacak. Bu sistemde SM-3 1A, SM-3 1B ve SM-3 2A füzeleri kullanılacak.
2020 yılında tamamlanacak
ABD’nin açıkladığı verilere göre aşamalı uygulanabilir yaklaşım çerçevesinde dört tarih kritik öneme sahip:
* 2011: Sistemin deniz unsurları aracılığıyla devreye sokulması.
* 2015: Romanya’da kara unsurunun devreye girmesi.
* 2018: Polonya’da kara unsurunun devreye girmesi.
* 2020: Kıtalararası balistik savunma sisteminin operasyonel olması.
MİLLİYET
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Gates'in baskı yok demesine bakılmamalı, Türkiye iyi düşünülmüş bir projeyle, İran ve Suriye ile ilişkilerinin sabote edilmesi aşamasına geçildiğini görmekteyiz.Tam tersine Türkiye şimdiye olduğundan daha fazla baskı altındadır.Nasıl Tahran Andlaşması işlevini , ABD marifetiyle kaybetti ise,İran ve Suriyeninde ileriye dönük hesaplar için yalnızlaştırılması projesiyle, Türkiyenin bölgedeki insiyatifi işlevini kaybedecektir.Eğer Tükiye bu atraksiyonlara mukabele edecek yeni stratejiler geliştirmek yerine, ''Reel Politiğe'' teslim olursa, bölgemizde sular iyice ısınacak, savaş tamtamlarının sesleri kulağımızı tırmalayacaktır.Türkiye bir yol ayırımına sürüklenmiştir.
 

Duha

Profesör
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
794
Tepkime puanı
34
Puanları
0
Web sitesi
www.risaletalim.com
Şunu da satır arasında söylemek lazım:

Bu bir Bush Projesidir.

Demek Obama, Bush'un aleni yapamadığını münafıklık perdesi altında yapmaktadır.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Şunu da satır arasında söylemek lazım:

Bu bir Bush Projesidir.

Demek Obama, Bush'un aleni yapamadığını münafıklık perdesi altında yapmaktadır.

Bush döneminde füze kalkanı önce Rusya’ya karşı düşünülüyordu, ORDADOĞU POLİTİKALARI NEDENİYLE GERGİNLİK OLDUĞU İÇİN.

Obama dönemi daha barışçıl bir süreç ile işe başladı ve Rusya’yı karşısına almadı. Bunun üzerine füze kalkanlarının yerleri değişmeye başladı. Füzeler Polonya’ya, radar ve izleme sistemleri de Slovakya’ya yerleştirileşecekti...

Ama şartlar değişti, siyonist baskısı var obama üzerinde ve birde yaklaşan seçimler.

Amerika Irak’tan çekilişine karşı çıkan Yahudi lobisi , orada bir boşluk olur ve israil için tehlike oluşur diye. Obama şu an Pentagon’a ve Musevi lobisine mecbur .Füze kalkanını Rusya da itiraz ettiği için aşağıya doğru kaydırıyor. Belkide İran için bile değil bu proje, sanki prestij meselesi haline gelmiş gibi.
 

MÜTEŞEKKÜR

Kıdemli Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
6,938
Tepkime puanı
198
Puanları
0
çok daha büyük tehditler varken senin bunu yazman komik olmuş kusura bakma.yanlı bakmışsın çünkü.coniler ve avanesi varken bize başka düşmana gerek yok.takvanın yazdıklarına da katılıyorum.ilişkiler bu kadar iyi iken sarsmaya gerek yok...

ve mevsimin dediği gibi amerika için kullanılacaksa hayır diyorum.irandan daha büyük tehdittir amerika,israil..

Görüşlerinize aynen katılıyorum.Bu füze kalkanı sadece İsrail ve ABD'nin kendisini İran'dan korumak için kurulmak isteniyor.Halbuki bizim İran'la hiçbir anlaşamayacağımız mesele yoktur.Niye olsun ki; daha Uranyum tesislerinin denenmesi oldukça bizim için faydalı olmuştur.Bundan da ABD ve İsrail keferesi rahatsız olmuştur.

Dünya siyastini bilmeyenler, kafirlerin ağına takılıp avlanırlar.Türkiye bu durumda çok dikkatli ve kurnaz olmalıdır.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Görüşlerinize aynen katılıyorum.Bu füze kalkanı sadece İsrail ve ABD'nin kendisini İran'dan korumak için kurulmak isteniyor.Halbuki bizim İran'la hiçbir anlaşamayacağımız mesele yoktur.Niye olsun ki; daha Uranyum tesislerinin denenmesi oldukça bizim için faydalı olmuştur.Bundan da ABD ve İsrail keferesi rahatsız olmuştur.

Dünya siyastini bilmeyenler, kafirlerin ağına takılıp avlanırlar.Türkiye bu durumda çok dikkatli ve kurnaz olmalıdır.

Obama, füze kalkanı kousunda Türkiyeyi ikna edemezsse, seçimi kaybetme nedenlerinden biride bu olursa, Seçimi kazanana neo conların ilk işi ortadoğuyu ateşe vermek olacak bunu biliyormusunuz. Şu an Obama yüz vermediği için filistine eskisi kadar saldıramayan israi için bulunmaz fırsat eline geçecek ve neo conlar ile birlikte neler yapacağını tahmin edin.

Ayrıca bu kalkan tüm nato ülkelerine yayılacakmış son haber bu . Sadece irana karşıymış gibi bir görüntü olmayacak ve Türkiye bu bakımdanda kazançlı çıkar.
 
Üst