NATO,Taliban'a Karşı Savaşı Kaybediyor

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,062
Tepkime puanı
1,416
Puanları
113
Konum
Muamma...!
24143.jpg


Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, NATO güçlerinin Afganistan'da Taliban'a karşı savaşı kaybettiğini belirtti



Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Pakistan'ın da yer aldığı uluslararası koalisyonun Afganistan'da Taliban'a karşı savaşı kaybetmekte olduğunu söyledi.

Fransa ziyaretini tamamlayıp İngiltere'ye geçmeye hazırlanan Zerdari, Fransız Le Monde gazetesine verdiği mülakatta, ''Pakistan'ın da dahil olduğu uluslararası koalisyonun Afganistan'da Taliban'a karşı savaşını kaybetmekte olduğunu düşünüyorum. Çünkü herşeyden önce, kalpleri ve zihinleri fethetme savaşını kaybettik'' ifadesini kullandı.

Le Monde muhabirinin ''Taliban ile iyi ilişki kurup yeniden Afganistan'ı yönetme noktasına gelmesi olasılığıyla ilgili Pakistan'ın bir çıkarı olup olmadığını'' sorması üzerine, bu suçlamanın saçma olduğunu belirten Zerdari, ''Konuşulabilecek iyi Taliban diye bir şey yok. Pakistan ve Pakistan halkı teröristlerin kurbanıdır. Biz sınırlarımızı korumaktan başka bir şey yapmıyoruz, terör ve terörü yayanlarla mücadele ediyoruz'' dedi.






dünyabülteni
 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
NATO`nun Gizli Taliban raporu

BBC`nin açıkladığı NATO gizli raporunda; Afganistan`daki Taliban militanlarına rağbetin arttığı ve Pakistan güvenlik güçlerinin doğrudan yardım ettiği belirtiliyor.


Resim_1323600218.jpg


NATO tarafından hazırlanan ve BBC`nin ulaştığı gizli bir raporda, Pakistan güvenlik güçlerinin, Afganistan`daki Taliban militanlarına doğrudan yardım ettikleri belirtiliyor.

Yapılan binlerce sorgulamada elde edilen bilgilere dayanıp sızdırılan rapor, Taliban`ın tehlikeli bir güç olmaya devam ettiğini ve Afgan halkından yaygın destek gördüğünü savunuyor. Raporda Pakistan güvenlik güçlerinin, üst düzey Taliban liderlerinin nerede olduklarını bildikleri de iddia ediliyor. Daha önce de ortaya atılan benzer iddialar, Pakistan tarafından kesin bir dille reddedilmişti. Taliban ve Pakistan İstihbarat Servisi (ISI) arasındaki ilişkileri ilk kez bu kadar kapsamlı şekilde ortaya koyan rapor, yakalanan dört binden fazla Taliban ve El Kaide militanıyla yapılan 27 bin sorgulamada elde edilen bilgilere dayanıyor.

NATO YERLERİNİ BİLİYOR
NATO`nun raporunda Pakistan güvenlik güçlerinin üst düzey Taliban liderleriyle iletişim içinde oldukları ve nerede saklandıklarını bildikleri iddia ediliyor. NATO, ülke güvenliğini Afgan güçlerinin sağlaması üzerine stratejiler geliştirirken, gizli rapor, direnişçilerin ve Taliban savaşçılarının Afgan polisi ve ordusuyla işbirliği içinde olduklarını vurguluyor. El Kaide`ye olan desteğin azaldığını ifade eden rapor Taliban`ın ise hâlâ geniş destek bulduğunu belirtiyor. Raporun sonuç bölümünde, pek çok kişinin Taliban`ın mücadelesine katılmaya istekli olduğu, bunların arasında Afgan hükümetinden yetkililerin de bulunduğu söyleniyor.

HALK NEDEN DESTEKLİYOR?
Rapor, "Afgan halkı, yönetimdeki yolsuzluklar nedeniyle, Taliban yönetimini Afgan hükümetine tercih ediyor" saptamasına yer veriyor. NATO güçlerinin çekildiği bölgelerde Taliban militanlarının güvenlik güçlerinden hiçbir direniş görmeden, kimi zaman da doğrudan destek alarak etkisini arttırdığı ifade ediliyor. Sabah`ın haberine göre, NATO`nun çekilmesinden sonra Afganistan`da güvenliğin Afgan polisine ve ordusuna devredileceğini hatırlatan rapor, Afgan güvenlik güçlerinin, tabanca, tüfek ve ağır silahlarını Pakistan`daki pazarlarda sattıklarını vurguluyor.
 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
Taliban ABD`nin Ateşkes Teklifini Reddetti

Taliban hareketi ABD`nin barış görüşmeleri için "ön şart" olarak öne sürdüğü ateşkes teklifini reddetti.


Resim_1315138080.jpg


AFGANİSTAN - Taliban hareketi ABD`nin barış görüşmeleri için "ön şart" olarak öne sürdüğü ateşkes teklifini reddetti.

Reuters`ın haberine göre, Taliban hareketi ABD`nin ateşkes teklifini reddetti.

Taliban Sözcüsü Kuri Yusuf Ahmedî, Afgan topraklarında şeri yönetim kurulana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirterek her halükarda ABD`nin 2014 yada 2015`te Afganistan`dan çekileceğini söyledi.

Öte yandan ABD`nin barış görüşmelerini teşvik etmek amacıyla Guantanamo Cezaevinde bulunan 5 Taliban mensubunu serbest bırakmaya hazırlandığı ifade edildi.

 

Yeni-OSMANLI

Yasaklı
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
0
Tepkime puanı
195
Puanları
0
Medya bunlara taliban desede bunlar aslinda afgan mücahidleridir,taliban ile ilgilieri yoktur.taliban denilmesinin sebebi mücahidlere "radikal" damgasi vurup üzerlerine gidilmesine bahane üretmek icindir.
 

giriftar

Ordinaryus
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
2,599
Tepkime puanı
59
Puanları
0

ALLAHUEKBER.
Allahcc mücahidlere yardım etsin inşaALLAH.
Silahlarını hedefe ulaştırsın.
Bıçaklarını keskin eylesin.
ABD ve Siyonistlere karşı ZAFER nasip buyursun.
Allahcc,cümle Müslümanları cihaddan nasiptar eylesin.
 
Üst