NASA: Uzaylı yok ama dünyada 'yeni tür' var!

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
NASA, dünyanın merakla beklediği basın toplantısında, evrende başka bir akıllı yaşam türü beklentileri boşa çıkarttı. Ancak DNA'sında fosfor yerine arsenik bulunabilen yeni bir bakteri türü keşfettiklerini açıkladı.


Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bilim adamları, ABD'nin California eyaletindeki Mono gölünde arsenikle hayatta kalabilen bir bakteri keşfettiğini açıkladı. Bu tuhaf bakterinin çok kuvvetli bir zehir olan arsenikle beslenmesi karşısında şaşkınlığa uğrayan bilim adamları, bunun dünya ve dünya dışı yaşam araştırmalarına bambaşka bir bakış getireceği görüşünde.
Arizona Devlet Üniversitesi'nde görev yapan ve Science dergisinin internet sitesinde yer alan araştırmanın yazarlarından Paul C. W. Davies, organizmanın hem fosfor hem de arsenikle üreyebildiğini bunun tam anlamıyla uzaylı ya da dünya dışı bir hayat anlamına gelmese de kesinlikle tuhaf olduğunu söyledi.
Bugüne dek altı başlıca element yaşamın gelişimi için temel unsurlar kabul ediliyordu.
Bunlar, karbon, hidrojen, azot, oksijen, fosfor ve kükürtten oluşuyor.


352120101202112217753.jpg



Bu bakterinin keşfi ise bilimi yaşamın gelişimi için gerekli temel unsurları yeniden tanımlamak zorunda bırakıyor.
Zira bakteri, fosfor yerine arseniğe maruz kaldığında da üremeye devam ediyor.
Araştırma, dünyada bulunan bir mikrop üzerinde yoğunlaşıyor.


Bununla beraber NASA'nın bu mikrobu tartışmak üzere bir basın toplantısı düzenleyeceği yolundaki açıklama ve bulgunun ayrıntılarının ilan edilmemiş olması, internette "dünyadışı ya da uzaylı yaşam formunun ilan edileceği" yolunda spekülasyonlara yol açmıştı.


İngiltere'deki Gezegenler ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü'nden Charles Cockell, bu keşfin, yaşamın gelişimi için standart kabul edilen elementlerin mutlak olmayabileceğini gösterdiğini söyledi.


Aynı üniversiteden raporun diğer yazarı Ariel D. Anbar "bu durum bizleri daha nelerin mümkün olduğunu sorgulamaya itiyor" diye konuştu.
Anbar, "Buluş dünyanın dışında da yaşam aramak açısından çok önemli. Çünkü araştırmacıların, yaşamın ne olduğunu bilebilmeleri için önce yaşamı tanımlayabiliyor olmaları lazım" dedi.
BBC
 
K

Kaçak

Guest
Bakalım beni ne zaman keşfedecek bu insanlık ...
 

Aşk Şairi

Kıdemli Üye
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
3,286
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Web sitesi
www.haksairi.com
Dünyada uzaylılar olsa Türk gazeteleri ne manşet atar ?




CNN Türk’te 5N1K programını hazırlayıp sunan gazeteci Cüneyt Özdemir, NASA’nın açıklayacağı iddia edilen ancak sonra yalan olduğu ortaya çıkan “Uzayda hayat bulundu” haberiyle dalga geçti.
Twitter’daki sayfasında takipçilerine NASA olayını aktaran Özdemir, Başbakan Erdoğan’a atıfta bulunarak, “RTE NASA’ya sert çıkmasın; ‘Uzayda hayat var diyen alçaktır. Kanıtlayın, kanıtlamazsanız da ********siniz...!” dedi.
Ardından “NASA’nın ‘Dünyada Uzaylılar Var’ açıklaması yarın muhtemelen Türk gazetelerine şöyle yansıyacaktır” dedi ve muhtemel başlıklarla gazeteleri ti’ye aldı.
Özdemir’in “twitlerine” daha sonra usta yazar Gani Müjde ve radyocu Nihar Sırdar’dan da destekler geldi.
Ortaya şu sonuç çıktı:
TARAF: Ergenekoncular Uzaylı Çıktı
SÖZCÜ: Hükümetteki Uzaylılar Ortaya Çıktı
HÜRRİYET: Ayşe Arman Uzaylıya sordu: “Se...yor musunuz?”
SABAH: Genel Yayın Yönetmeni’mizin Gizlenen Sırrını Açıkılıyoruz
FOTOMAÇ: Messi’nin Sırrı Ortaya Çıktı
RADİKAL: Uzaylıların Türkçesi Zayıf
CUMHURİYET: Nasa’nın açıklamasının ardından Genelkurmay’ın ışıkları sabaha kadar sönmedi.
CUMHURİYET: Uzaylılar Cemaatçi Çıktı
AKİT: Uzaylılar Gavurdur
AKŞAM: İsmail Küçükkaya’dan Dev Yazı Dizisi: Dünya Günlüğüm
Diğer haberler ise şöyle:
- "Mahsun'un yeni filmi belli oldu? Satürn’de beş minare..."
- "NASA'nın iki kaynaktan doğrulattığı bilgiye göre başbakan erdoğan'ın Mars'ta 8 tane kanyonu var...."
haber3​
 
K

Kaçak

Guest
O zaman biri şunlara bir nacak , bir testere hediye ediversin ....
Geliştirmek içinde bir adet marangoz bıçkısı ....
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
''Arsenik materyalizmin ezberini bozdu''


Materyalizme üçüncü büyük darbeyi “arsenik” vurdu diyebiliriz, neden mi…?
NASA’nın yaptığı açıklama anlamlı bir tartışma başlattı. Bir süre sonra bu bilginin karşıtı bilgiler konuyu daha şaşırtacak noktalara götürebilir.
Fakat insanoğlunun gerçeği arama çabalarının yeni bir aşamaya geçtiği kesin. Yaşamın, varoluşun ve yaratılış dilinin tanımı yeniden yazılmak üzere.
Astrobiyolog Felisa Wolfe-Simon California Mono gölü derinliklerinde iki yıl çalışma ile bulduğu güçlü zehir olan arsenik maddesini yapıcı bileşen olarak kullanan bakteriyi keşfetmesidir. Böyle bir keşif Newton’un elmanın düşmesini görerek yerçekimi kanununu bulması kadar önemli olabilir.
Bu arada ABD’lilerin bilim emekçiliğine de hayran olmamak mümkün değil.
Bizi inorganik maddeler yarattı tezi çürüyor mu?
DNA 1952 de keşfedildi. DNA açıldığında bir buçuk metre uzunluğunu bulan ipliksi bir moleküldür. Genetik bilgi taşıyıcımızdır. DNA’da C,O,H,N,P,S olarak bilinen altı inorganik maddenin çeşitli diziliş formlarına göre canlının genetik kodları oluşur.
Yosun DNA’sı %80’e yakın, Şempanze DNA’sı % 98 insan DNA’sının aynısıdır. DNA’da hem kodlanmış bilgi hem de protein özellikleri bilgisi Şempanze-İnsan farkını açıklamaya yetmiyor. DNA’nın en basit canlı olan yosunda mükemmel bir dizilimle var olması evrime uymuyordu. Bu nedenle neo-Darwinistler, Darwin yaşasaydı ve DNA’yı bu haliyle görseydi Evrim teorisini yeniden yazardı. Muhtemelen de bir dış zekayı kabul ederdi diyorlar.
Hatta şimdi ”Makro evrim değil mikro evrim vardır tezi” güçleniyor.
Bu durumda bir bilim emekçisi insan “Beni inorganik maddelerin tesadüfi varoluşu yarattı” demekte artık zorlanıyor.
Fakat bir dış zekayı, bir tasarımcıyı ve yaratıcıyı kabul ettiğinizde bazı etik kaygılar başlıyordu.
Bizi yoktan var eden güce karşı sorumluluğumuz nedir, O’na hesap vermemiz gerekiyor mu? Bu durumda özgürlükler kısıtlanıyordu.
Muhtemelen neo-Darwinistler bunun için “dış gerçeklik var, bir dış güç var buna Tanrı desek bile O yarattıktan sonra bize karışmıyor” ön kabulü ile “Deist” bir akım olmaya başladılar.
Bu durumda “Dış güç evreni neden yarattı, ya bizden hayattan başka istediği bir şey varsa?” sorusuna cevap vermek zorundalar.
Kuantum fizikçileri, atom altı parçacıkların hareketlerini anlamak için Cern’de emisyon enerjisi deneyinde Hudron çarpıştırıcısı ile yeni bazı yeni şeyler buldular ama açıklamıyorlar. Alp dağlarında ve Şikago da deney yapılırken parçacığın yönünün ters tarafta değiştirildiğinde diğer tarafta yani Cern’de kendiliğinden değişmesi Kuantum fizikçilerini şaşırttı. Yani atom altı parçacıklar “Eşzamanlı titreşim” gösteren bir özelliğe mi sahipler? Bu soruya cevap aranıyor.
Materyalizm “Önce madde vardı, anlamlar sonuç olarak ortaya çıkıyorlar ve diyalektiği oluşturuyor her şey maddedir” diyordu. Kuantum fiziği önce bilginin olması gerektiğini akla en yakın seçenek olarak gösterdi.
Aydınlanma çağının dini olan materyalizme ilk darbeyi 1927’de Heidelberg’ce tanımlanan kuantum enerji fiziği vurdu. Kaos düzeni ve belirsizliğinin arkasında mükemmel ve muhteşem bir düzen ve sanatlı ve hayret verici bir ahenk vardı.
Materyalizme ikinci darbeyi DNA’nın bulunması vurdu. DNA inorganik madde zinciri olarak genetik bilgileri taşıma görevini kendiliğinde alamazdı.
Tek başlarına veya bir araya geldiklerinde akıl, hayat, bilinç ve ruhsallık eseri gösteremeyen 6 inorganik madde hangi ilhamla DNA dizinini oluşturacaklardı.
DNA dizini oluşmadan mutasyon oluşamazdı ve şimdi DNA hangi gerekçe ile arseniği yapıtaşı yaptı?
Bu bir mutasyon değildir, canlıların varoluş tezlerinde ezberinin bozulmasıdır. Hayatın tesadüfi evrimle oluşamayacak başka gerçekliklerle ilgili olduğunun işaretidir. Daha yüksek, daha karmaşık ama daha üstün bir bilgi düzeyine ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmıştır.
Yani materyalizme üçüncü büyük darbeyi arsenik vurdu diyebiliriz.
Hayatı ve varoluşu açıklayan akla en yakın tez “Deneyüstü gerçeklik” tezidir.
Özetle benim geldiğim nokta, tasarımsal varoluşa, dış iradeye yani tek yaratıcı “Allah” a akıl rehberliğinde inanmak insanı iki dünyada da huzurlu eder.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan - Haber 7
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Hey gidi...
Bizim ülkemizde eşi benzeri bulunmaz ne "türler" var, nerden bilsin NASA...
Mesela arabasını köprünün bir şeridine park edip giden "öküz türü"nü başka hiç bir yerde bulamaz NASA...
 
Üst