NASA, uzayda "golf oynanmasına" izin verdi

kadem

Profesör
Katılım
19 Ağu 2006
Mesajlar
1,622
Tepkime puanı
2
Puanları
0
nasa.jpg

Ankara - Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), uzayda "golf oynanmasına" izin verdi. Rus kozmonot Mikhail Tyurin, 23 Kasım'da Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) kapısının önünden bir golf sopasıyla küçük bir golf topunu "uzaya" gönderecek.

Kozmonot aynı zamanda Kanadalı bir golf sopası üreticisinin reklamını da yapmış olacak ve muhtemelen bu vuruş, spor hatta insanlık tarihinin en uzun vuruşu olacak.
NASA, güvenlik kaygıları nedeniyle mayıs ayında uzayda golfa izin vermemiş, atıldıktan sonra saniyede sekiz kilometre hızla uzayda yol alacak golf topunun
UUİ, uzay mekiği ve uydular için tehlike oluşturabileceğini bildirmişti. Bunun üzerine, haziran ayı için planlanan vuruş iptal edilmişti.

Ancak NASA fikir değiştirdi. UUİ program yöneticisi Kirk Shireman, vuruşta kullanılacak golf topunun ağırlığının yalnızca üç gram olacağını ve topun üç gün içerisinde atmosferde yanacağını söyledi.

Kanadalı golf sopası üreticisi, bu reklamın kendisine kaça mal olacağını sır gibi saklıyor. 35 yıl önce Apollo 14 ile Ay'a giden Amerikalı astronot Alan Shepard, Ay'da
golf oynamıştı.
 
Üst