Namık Kemal Zeybek DP Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı.

sufi7007

Profesör
Katılım
24 Nis 2007
Mesajlar
1,161
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Namık Kemal Zeybek DP Genel Başkan adayı

11/01/2011 11:36

Eski bakanlardan hem DYP hem de ANAP'ta görev yapan Namık Kemal Zeybek, 15 Ocak'ta yapılacak DP 10. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı.



ANKARA - Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in son olarak il başkanlarını da geri çevirmesi üzerine, Namık Kemal Zeybek de DP Genel Başkanlığı’na talip oldu. ANKA’ya konuşan Zeybek, “DP Genel Başkanlığı’na adayım” dedi. Kendisinin şu an DP üyesi olduğunu, daha önce de hem DYP hem de ANAP’ta görev yaptığını anımsatan Zeybek, “Bu iki parti birleşince bana hizmet düştüğü, bana görev düştüğü kanatine vardım ve aday olmaya karar verdim” dedi.

Kimseden icazet almadığını söyleyen Zeybek, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile de en son görüşmelerinde aday olacağı konusunun gündeme gelmediğini belirtti. Zeybek Cindoruk’un ‘aday olmayacağını ve kongrede yansız olacağını’ söylemesinin kendisi için yeterli olduğunu ifade ederek, genel başkan adaylarından olan DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal’a da başarılar diledi.

Zeybek hedefinin DP’yi iktidara taşımak olduğunu vurgulayarak, Genel Başkan olması durumunda şu anda dışarıdan çağıracağını kimsenin olmayacağını belirtti. Zeybek, “İçerde zaten 10 tane kabineyi dolduracak kadar yetişmiş arkadaşımız var. Ama bunların harekete geçirilmesi, toplumun önüne konulması gerekiyor. Biz onu yapacağız. Dışarıdan da zaman içinde, gidenlerden geri dönenler, yeni gelenler olacaktır elbette. Böyle büyüyeceğiz” diye konuştu.

(anka)

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1036033&CategoryID=78&CMessageID=764418&CRes=1#fc764418
 
Üst