Mustafa Armağan / Paşaların Hesaplaşması

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı : Mustafa ARMAĞAN

Mustafa Armağan'ın son çıkan kitabı okuyucusu ile yeni buluştu. Kitap Üstad Necip Fazıl'ın "Abdülhamid'i anlamak her şeyi anlamak olacaktır" ifadesi ile başlıyor. Üstad bu ifadeyi kullanırken muhakkak ki boş yere kullanmamıştır. Bu ifade üzerinde bile birhayli düşünmek sonra da devrinde ve devrinden sonra en çok tartışılan şahsiyetlerden olan Abldülhamid Han'ı anlamaya çalışmak için yoğun bir gayret gerekiyor kanısındayım. Fazla söze ne hacet . Ufkumuzu genişletip aydınlatması temennilerimle... herkese tavsiye ederim...

Ayrıca ilk 50.000 baskı indirimli 6 YTL. Kaçırmayın
 

EGELI EFE

Doçent
Katılım
12 Haz 2006
Mesajlar
1,390
Tepkime puanı
122
Puanları
0
Konum
İzMiR
Asrın en siyasi padişahını anlamak demek,bu günlerde üzerimizde oynanan yahudi oyunlarını anlamak demektir..Onu anlarsak,onun gibi düşünebilirsek inanın bizi kimse parçalayamaz ve oyunlarının içine çekilmeyiz..
 

AdigeBatur

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
1,678
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Yaş
43
Konum
Ayıntab
Web sitesi
www.blogcu.com
Abdulhamid'in Kurtlarla Dansı

AbdulhamidinKurtlarlaDansi.jpg


Mehmed Akif, Birinci Dünya Harbi’nde Âsım’ın neslinin “kıt’a kapma oyunu” oynadıklarından söz eder. Bu gençlerin kimi Galiçya’da, kimi Sina çölünde, kimi Kafkaslarda, kimi de Çanakkale’de emperyalizme karşı çağları alt üst eden bir mücadele veriyorlardı. Bugün de eğitim neferlerimiz aynı rolü oynamıyorlar mı? İnsanlığa bu defa Yunus’un gönüllerine ektiği güzellikleri demetleyip sunmuyorlar mı? Bu çağın vebasına inançlarından derledikleri güzellikleri derman olarak sürmüyorlar mı? Ve en önemlisi de, “Bizden adam çıkmaz” hurafesinin çatısını çatır çatır yıkmıyorlar mı?
Bu bir “Sonsuzluk Kervanı” dostlar! Dün Tarık b. Ziyad’ın kutlu askerleri bu vazifeyi üstlenmişlerdi, bugün ise eğitim gönüllüleri. Dün Abdülhamid Han bu kervanın bir halkası olmuştu, bugün vazife bizim omuzlarımızda. Abdülhamid’in dansı devam ediyor dostlar... Kurtlarla, yani insanlığın düşmanlarıyla insanlığın dostlarının ezelî mücadelesi...
Mustafa Armağan

Kitapta neler var:

*Kuduz tedavisi çalışmaları yapan Pasteur'e maddi yardım göndermesi ve bu aşamada üretilen bir seruma "Abdulhamid Serumu" denmesi...

*Hanımı Fatma Pesent Sultan'ın Devletin borcunu babasından kalan şahsi servetinden ödemesi...

*Abdulhamid'in deprem sonrası canla başla çalışması faaliyetlere katılması (cumhurbaşkanımızın deprem bölgesini gezerken arabasından bile inmeye tenezzül etmediğini düşünürsek...)

*Borcu yüzünden hapse düşenlerin borcunu şahsi hesabından ödeyerek serbest kalmalarını sağlaması...

*Abdulhamid ve osmanlının ilk denizaltısı

*Abdulhamid'in Peygamberimiz'e hakaret edilmesini önlemesi

*Sahih-i Buhari'yi tercüme ettirip bastırması (Abdulhamit Hadis kitapları yasakladı diyenler, buraya dikkat)

.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
abdulhamidin-kurtlarla-dansi-2-mustafa-armagan-r124089-sz380.jpg




Mustafa Armağan TİMAŞ YAYINLARI Sultan II. Abdülhamid 33 yıl boyunca etrafı “kurtlar”la çevrili bir ülkeyi sağ salim sahile çıkarmanın mücadelesini verdi. Hasta Adam’ın mirasının paylaşılması konusu 1850’lerde gündeme gelmişti. 1878’de Rusya karşısındaki ağır yenilgimiz, emperyalizmin iştahını kabartmıştı ve Türkiye’de darbe üstüne darbe yapılıyordu. Önce Sultan Abdülaziz’e yapıldı darbe, sonra V. Murad’a. Sanıldı ki, Osmanlı’nın kaderi pamuk ipliğine bağlı. Nitekim Sultan Abdülhamidtahta geçtiğinde İngiliz Dışişleri Bakanı, kendisini tehdit etmiş, ‘Ayağını denk alsın, ona da öncekilere yaptığımızı yaparız’ demişti.Çöküş için gün sayılırken, bu 34 yaşındaki adam, 30 yılını adayacağı bir icraatın düğmesine basıyordu. Ülkeyi bir barış dönemine sokarken, kazanılan zamanda demiryolu ağından eğitim yatırımlarına kadar bir dolu projeye imza atıyordu. Kendisini feda etmişti ama 30 yılda yetiştirdiği nesil, Çanakkale’den Sina çölüne kadar emperyalizme karşı Akif’in deyişiyle ‘kıta kapma’ oyunu oynayacaktı.“Kızıl Sultan” demişlerdi ona. Kendi açılarından haklıydılar. Çünkü Osmanlı’nın paylaşımını pahalıya getirmişti Avrupa’ya. Kansız olacağını sandıkları Osmanlı gövdesindeki ameliyat, 30 yıllık gecikme sayesinde Avrupa’nın kanlı bir iç savaşına dönüşmüş ve bir dünya meselesi haline gelmişti.Osmanlı tarihini yeniden yazmaya koyulan Mustafa Armağan’ın titiz ve akıcı kaleminden Son Sultan’ın Kurtlarla Dansı... Kitabı okuyunca dansın bugün de devam ettiğini fark edeceksiniz...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Mustafa Armağan - Paşaların Hesaplaşması

106528.jpg


Mart 2010


Paşaların Hesaplaşması / Küller Altında Yakın Tarih 5

Demokratikleşme yolunda ilerleyen Türkiye’de askerî vesayet-sivil vesayet tartışmaları alevlenirken, nedense tarihimiz üzerindeki vesayet yeterince ciddiye alınmıyor. Oysa resmi ideoloji asıl rengini tarihi biçimlendirmekteki becerisinde gösteriyor. Tarihi tek bir anlatı çerçevesinde sunmak ve ona alternatif getirmeye çalışanları ‘hain’, ‘satılmış’ ve ‘işbirlikçi’ olarak suçlamak eski bir alışkanlığımız.

Mustafa Armağan Paşaların Hesaplaşması’nda demokrasimizin gelişmesinin önündeki en önemli engellerden birinin vesayetçi tarih olduğunu söylüyor ve bundan nasıl kurtulabileceğimizin örneklerini ortaya koyuyor.

İsmet Paşa’nın nasıl kahraman yapıldığından başlayarak Kâzım Karabekir, Fevzi Çakmak, Refet Bele, Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy gibi Milli Mücadele’nin önde gelen isimlerin sonradan nasıl unutturulduğuna ve Çerkez Ethem’in neden hain ilan edildiğine kadar pek çok ilginç ayrıntıyı bulabileceğiniz Paşaların Hesaplaşması, yakın tarihin yeni bir gözle okunması için kolay bulunamayacak bir rehber niteliğinde.

Darbeler tarihi ve Menderes’in dramı, ezanın yeniden Arapça okunması sürecinde yaşananlar, Kürt açılımı sürecinde Kürtlerin tarihine yeniden bakma gereği, Atatürk’ün Kürtlerle ilgili 1919’daki sözlerinin nasıl sansürlendiği, Dersim isyanının bilinmeyen yönleri, Mondros, Sevr ve Lozan’ın arka planları, ilk Meclise asılan Sancağ-ı Şerif fotoğrafının neyi anlattığı, İlk Kurşun ve Hasan Tahsin efsanesi, Kudüs, Filistin ve Gazze’nin nasıl kaybedildiğine ilişkin yeni bilgiler Paşaların Hesaplaşması’nda ele alınan konulardan bazıları.
 
Üst