Müslüman ülkelerde kilise inşa edilmediğini ileri sürerek

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Kadircik ve benzeri kimseler; kendi niyetlerinizi, bizlerin niyetiymiş gibi sunmaya devam ediyorsunuz. Bizleri kendi habis niyetleriniz üzerinden yargılıyorsunuz. Kalplerimizde olmayanı, var gibi göstermeye çalışıyorsunuz.

Biz insanlığa sulh getirmesi için, tebliğ için, Allah'ın emri, Hz Peygamberin bir sünneti olduğu için diyalog yapıyoruz diyoruz,
ayet ve hadislerden delil getiriyoruz. Sizler ise hayır siz aslında şunu şunu yapmak istiyorsunuz diyerek niyet okuyuculuğuna soyunuyorsunuz. Siz bizim kalplerimizi yarıp baktınız mı? Sizin de bizim de kalplerimizde olanı en iyi bilen Allahtır. Sizi de bizi de Allaha havale ediyoruz, Allah her birimize layıkıyla muamele etsin diyoruz.

Dinler arası diyalog, evet bir vatikan projesidir, evet onlarında doğal olarak bizler gibi kendi dinlerini tebliğ girişimidir, kafir gördükleri, Allahı bilmez, putperest diye bildikleri müslümanları yola getirme projesidir.
smile%5B2%5D.gif
Çünkü bilmiyorlar. Müslümanların Hz İsa'ya da, Hz Musa'ya da peygamber olarak iman etmenin, islamın bir gereği olduğunu bilmiyorlar. Çocuklarımıza İsa, Musa ismini verdiğimizi duyduklarında şaşırıyorlar. Biz size indirilene de bize indirilene de iman ettik dediğimizde şaşırıyorlar. Biz diyoruz ki, dinler arası diyalogtan bizce; muhatabımızın ne düşündüğü, neyi hedeflediği ve neyi murad ettiği değil, bizim ne düşündüğümüz, neyi hedeflediğimiz ve dahi neyi murad ettiğimizdir önemli olan.. Elin papazı bizi hıristiyan eder korkusuyla masaya oturmamak ancak bir âvam endişesidir, cehâletidir. Dinine güvenmemektir, bilgi birikimine güvenmemektir. Fakat bizler dinimize güveniyoruz, kendimize güveniyoruz, birikimimize güveniyoruz. Diyalogtan asla ve kat'a müslümanın zararlı çıkması mümkün değildir. Çünkü doğru olan biziz, hak olan bizim dinimiz. Nitekim diyalogtan zararlı çıkan tarafın hristiyanlık olduğunu, Vatikan bile kabul etmiştir. Buyrun bununla ilgili çarpıcı bir haber;

Vatikan, Müslümanlarla gerçek anlamda teolojik tartışmanın yapılamayacağını, çünkü Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i Allah (c.c)'ın Kelamı olarak gördüklerini ve Kur'an üzerinde derinlemesine tartışmayı kabul etmediklerini açıkladı.

Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean-Louis Tauran "Müslümanlar, Kur'an'ı Allah (c.c) kelamı olarak gördükleri için Kur'an'ı derinlemesine tartışmayı kabul etmiyorlar. Bu yaklaşımla inancın içeriğini tartışmak zor" dedi.

138 Müslüman akademisyen ve âlim, Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'a hitaben tarafından yazdıkları mektupta, iki din arasında barışçıl bir ilişki tesis edilmesi çağrısında bulunarak "Dünyanın geleceği, Müslümanlar ile Hıristiyanlar arasındaki barışa bağlıdır" demişti.

Kardinal Tauran, mektubu "olumlu" ve "cesaret verici" olarak niteledi ve şunları söyledi: "Bu, son derece cesaret verici bir sinyal. Zira iyi niyet ve diyalogla, önyargıların aşılabileceğini göstermektedir. Bu diyalog konusuna manevi bir yaklaşımdır. Bunu, maneviyat diyaloğu olarak da adlandırabilirim."

Kardinal Tauran, Papa 16. Benediktus'un Pazar günü Napoli'de yapacağı konuşmada Müslüman alimlerin ve akademisyenlerin çağrısına cevap verebileceğini söyledi.

Kardinal Tauran ayrıca, Hıristiyan ülkelerde camilerin inşa edildiğini ancak Müslüman ülkelerde kilise inşa edilmediğini ileri sürerek bunun da tartışılması gerektiğini ileri sürdü.

Dünya bülteni
 
Üst