müslüman olsaydı sebep her ne olursa olsun bir müslüman bir insanı asla öldürmezdi

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
müslüman olsaydı sebep her ne olursa olsun bir müslüman bir insanı asla öldürmezdi

İstanbul da Sinegog un bonbalanması suçsuz kişilerin Ölümlerine ve yaralanmalarına vesile olanların DÜŞÜNCELERİ İSLAMİYETTE YERİ VARMIDIR?
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Aslında bu beyin fırtınasından çok bir fetva sorusu olmuş.Cevap vermek zor bence.Ama bildiğim kadarıyla İslamiyet'te savaşmayan kadınlar,çocuklar,siviller,din adamları öldürülemez.


İnsanın aklına hemen intihar eylemleri geliyor bu konular konuşulunca.İslam için yapabileceği en büyük fedakarlığı yaparak canını veren yiğitlerin karşısında yapılacak en güzel iş,ruhları için birer fatiha bağışlamak ve bizim davamız için bırakın canımızı,bazen malımızı bile gönül rahatlığıyla veremediğimizi düşünerek o şehitlerden af dilemektir.Yok efendim İslam barış diniymiş,yok efendim uyutulup gönderiliyorlarmış eyleme, yok efendim imajımızı bozuyormuş gibi sayısız zırvalar...Yaptığını yapamıyorsun,o seviyeye çıkamıyorsun,bari otur da bir fatiha bağışla o şehadet eylemcisine...[şehadet eylemleri derken sivillere değil,askere karşı yapılanları kastediyorum.]
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Fatihihvan güzel bir tespit....şehadet eylemleri derken sivillere değil,askere karşı yapılanları kastediyorum.]

Benimde bu konuyu açma nedenlerimden biri de bu.

Benim bildiğim İslamiyette düşmanını öldürürken veya pasifize ederken Müslüman kardeşine zarar veremezsin.Konu ile ilgisi olmuyan suçsuzlara ceza veremezsin.

Benim bildiğim İslamiyette Vatanını yabancı ayrı dinden olanlar işgal edip halkına zulum gösterirken Kadınlarına tecavüz edilirken MEZHEP , TARİKAT , CEMEAT düşmanlığı yapıp KARDEŞ KARDEŞİ ÖLDÜREMEZ.

Ayrıca savaşı Toıp tüfek tank la düşünmeyelim işte soğuk savaş işte soğuk savaşta yenilen Türkiye ve AHLAKIN EKONOMİNİN ÇÖKÜŞÜ ve İşte SİYASİ VE DİNİ SOSYAL KURUM TARAFGİRLİĞİ ile aynı ümmetten insanların birbirini kırması.
 

((MUHAMMED))

Asistan
Katılım
23 Tem 2007
Mesajlar
382
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Konum
İSTANBUL
Web sitesi
ilahiask.forumzen.com
hiç bir müslümanın kendi ülkesinde yaşayan hiç bir gayri müslimi öldürme yetkisi yoktur (savaş yoksa ve sana zarar vermiyorsa tabiki)
çünkü kendi ülkende yaşayan gayri müslim sana sığınmış bir durumdadır.
Fakat ülken fiili işgal altında ise sivillere çocuk ve kadınlara zarar vermeden üzerine bomba yerleştirip o kafirleri toplu yok edebilirsin çünkü yapabileceğinin en iyisi budur.
Çünkü Efendimiz s.a.v.'in ve O'nun en iyi takipçileri Osmanlı ecdadımız bunu yapmamıştır. Yüzyıllar boyunca kendi ülkesinde yaşayan gayri müslimlere zarar vermemiş onlara da adaletli davranmıştır.
Günümüzde bu tür cereyan eden olaylar cehaletten ve dini bilgi yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.
Osmanlı ecadadımızın gayri müslimlere uyguladığı farklı metodlar vardı vergi vermek vs.. gibi tabiki bu yapılan uygulamalar onları islama dönmelerini sağlamaktı.
 
Üst