Müslüman Olan Yahudiler Psikiyatra Gönderiliyor

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Müslüman Olan Yahudiler Psikiyatra Gönderiliyor

2734.jpg
İsrail Adalet Bakanlığı yaklaşık 100 Yahudi'nin Musevilik'ten İslam'a geçtiğini açıkladı. Müslüman olan Yahudiler, devlet tarafından akıl hastanesine yollanıyor.

23 Temmuz 2009 00:09
icon_textsize.gif
icon_textsize_minus.gif
icon_textsize_plus.gif



İsrail'de yayın yapan Maariv gazetesine göre onlarca İsrailli hristiyanlığı seçerken 2009 yılı içinde 100'e yakın Yahudi İslam'a geçti.

Maariv dünkü haberinde, 2005-2007 yılları arası 306 kız öğrencinin dinlerini değiştirmek için İsrail Adalet Bakanlığı'na başvurduklarını,306 kız öğrenciden 249'unun İslam'a, 48'nin ise Hristiyanlığa geçmek istediklerini yazdı.

220720091608221084837_3.jpg


Gazete, Adalet Bakanlığından 2008 yılında dinini İslam olarak değiştirmek isteyen kız öğrenci sayısının had safhaya ulaştığı, dinini İslam olarak değiştirmek isteyen erkek öğrenci sayısının 112, Hristiyanlığa geçmek isteyen erkek öğrenci sayısının ise yaklaşık 26 olduğu açıklaması geldi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamanın ilk bölümüne göre dinini değiştirmek isteyen Yahudi 32 erkek öğrenciden 15'i İslam dinine 15'i ise Hristiyanlığa geçti.

YAHUDİLİĞE GEÇİŞ AZALDI İSLAM'A GEÇİŞ YÜKSELİŞTE

Maariv Gazetesinin açıklamasına göre ise son zamanlarda Yahudiliğ'e geçen kişi sayısı azaldı. 2005 yılında 820 kişi 2006'da 589 kişi,2007 'de 556 kişi geçen yıl da 767 kişi Yahudiliğ'e geçti.

İSLAM'I SEÇİŞ KATLANARAK ÇOĞALIYOR

Yediot Ahronot gazetesi ise, İsrail nufus idaresinin açıklamış olduğu rakamlar geçmiş yıllarda Müslümanlığı tercih edenlerin sayısını ikiye katlamış olduğunu yazıyor.

2003'te 40, 2004'te 27, 2008'de 33 Yahudi, Müslümalığı seçmişti.


Yediot Ahronot'un haberine göre, İslam'ı seçenlerin sayısındaki dikkate değer artış İslam dini hakkındaki araştırmların sayısını da arttırıyor. İnsanların İslam dini hakkındaki meraklarını körükleyip onları araştırmaya itiyor.

Bir çok Hristiyan ve Yahudi kadın Müslüman erkeklerle evlenmekte bir sakınca görmüyor.

İslam'ı tercih edenlerin içinde kadınların erkeklere oranla büyük bir üstünlüğü var ama geçmiş yıllardaki Müslümanlığı tercih eden erkeklerin sayısına oranlar bir artış söz konusu.

Yine aynı kurumun yaptığı diğer bir istatistikte Müslümanlık'tan yahudiliğe geçenlerin sayısının her geçen yılla beraber büyük bir düşüş yaşadığını gösteriyor. 2009 yılında Yahudiliğe geçen müslümanların sayısı 7.


YAHUDİLER'İN İSLAM'A GEÇMESİNE KARŞI İSRAİL BASKI UYGULUYOR

Yediot Ahronot'a göre, İsrail'deki Din işleri ve İç işleri Bakanlığı yetkilileri İslam'ı tercih eden Yahudiler üzerinde çok sıkı bir baskı uyguluyorlar.

Örneğin İslam'ı tercih eden İsrail vatandaşına Müslüman olduktan sonra Yahudiliğe tekrar geri dönmesi için üzerimde çok sıkı bir baskı kurdu. Yeni Müslüman olan İsrailli psikiyatri kliniğe tedavi olmak için gönderildi. Din değiştirenlerin özellikle beyninin yıkanmış olduğunu aklı başında bir insanın Yahudilik'ten başka bir seçeneği olamayacağı dile getiren makamların baskısına rağmen yeni Müslüman genç yine de hiç bir şeyin kararını değiştiremeyeceğini söylüyor.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
sevgili ihvan forum,
kısır politik kavgalar arasında bu muazzam haberi görememişiz ne yazık ki...
asıl yorumlar, düşünceler bu konu üzerine yazılmalı değil miydi acaba?
yav güzel kardeşler, erbakan hoca ile fethullah hoca arasında gidip gelen kavgalarımız bizi nice zan ve günahlara garkederken,
bi düşünebiliyor musunuz, israil devleti içinde tevhidi imanını haykırmaya, "Lâilâheillallah, Muhammedün Resulullah" diye nice diller terennüm etmeye,
nice yürekler bizimle aynı frekanstan çarpmaya başlamış, nice başlar tıpkı bizimle beraber kâbeye doğru eğilmeye, sücud'a başlamış!

ve artık sadece türkiyeden değil, nice gözler israil toprağı üzerinden mescid-i aksaya, gazzeye bakarak gözyaşı dökmeye başlamış!
tıpkı istanbulda oturan erbakan hoca gibi, amerikada mukim fethullah hoca gibi...!!!
siz gibi, biz gibi... beytullaha sadr'ını döndüren her bir mü'min gibi...
bir bakar mısınız o yahudi kardeşimizin resmine,
mucize nasıl da gerçekleşmiş, "simahum fî vucuhihim min eserissücûd!"
sen büyüksün büyük Allah'ım,
ve sen herşeye kaadirsin,
herşeye gücü yetensin büyük Allah'ım...
sana binler, milyonlar.... ve sonsuz kez şükürler olsun, hamdler, senalar olsun Rabbim...
bütün günahımıza, kusur ve hatalarımıza rağmen,
sana lâyık kulluk edemememize rağmen,
bizi, senin şânını, kudretini, büyüklüğünü bilenlerden kıldığın için...
bütün kirlenmişliğine rağmen, yüreklerimize şânı yüce adını, sevgini koyabilmemize müsaade kıldığın için!
hergün lânetler okuduğumuz yahudi ülkesinden bize kardeşler halkettiğin için, gönül ve muhabbet bağıyla bizleri birbirimize bağladığın için...
.....
...
.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
, erbakan hoca ile fethullah hoca arasında gidip gelen kavgalarımız

erbakan'ı tanımam, sadece çevresinden sürekli azar işitirim her seçim zamanı.
erbakan hocamın da mutlaka güzel hizmetleri olmuştur kimse inkar edemez umarız hizmetine bildiği gibi devam eder.

ama hocamın erbakan hakkında herhangi bir olumsuz cümlesini duymadım okumadım.

yukarıda yazdığınız çok güzel inşallah duanız kabul edilir.

forumdaki tartışmalara yönetimin yerinde ağbilik ablalık yaparak ortalığı sakinleştirmesi gerekli. bunun başka bir çözümü yok.
atılan ceza alan her üye daha bir hınçla geri döner veya binlerce forumda yaygarasına fitnesine devam eder.

çözüm yönetimde
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
"Yahudileri ve Hristiyanları Dost Edinmeyin!" Ayetini Açar mısınız?

Soru

"Yahudiler ve Hristiyanlara dostlar olmayınız" buyurulmamış, "Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyiniz" buyurulmuştur. Bu görüş Elmalılı Hamdi Yazır'ın. Üstad'ın görüşü de benzer, bildiğim kadarıyla. Burada ki "dost olamak-dost edinmek" farkını açıklar mısınız?
Kullanıcı: drerkan | Tarih: 26-Eylül-2008, Saat: 10:44:16

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

"Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin." (Mâide Sûresi, 5/51) Ayetini Üstat, manası ve hükmü kati ve muhkem olanlar sınıfından saymamıştır. Zira bu ayeti sınırlandıran ve hükmünü daraltan hadisler ve fıkhi tatbikler söz konusudur.



Mesela ehlikitap bir kadın ile evlenmenin caiz olması, ehlikitabın kestiğinin helal olması, onlar ile ticaret hukukunun olması, İslam mahkemelerinde şahitlik yapabilmeleri, zimmi hukukunun olması, İslam devletinde memuriyetlik yapabilmeleri, bu ayetin mutlak yapısını sınırlandıran diğer hükümlerdir. Bu hükümlerden anlaşılan, bu ayet Yahudi ve Hristiyanlarla mutlak olarak münasebeti yasaklamıyor. Yasaklanan kısım, onların bozuk inanç ve örfleridir. Yani İslam ile bağdaşmayan inanç ve muamelelerine yaklaşmaktan men ediyor.
"Hem de hüküm müştak üzerine olsa, me'haz-ı iştikakı, illet-i hüküm gösterir."(1)



Hüküm, türetilen kelime üzerine bina oluyorsa, kelimenin türetildiği kaynak, hükmün asıl sebebi oluyor. Yani “dostluk kurmayın” emri ayetin hükmüdür, bu hükmün bina edildiği kelimeler ise Hristiyanlık ve Yahudilik kelimeleridir. Öyle ise kelimenin türediği kaynak; Hristiyanlık ve Yahudilik dinleridir. Yani siz Yahudilik ve Hristiyanlık dinini dost edinmeyin anlamına geliyor. Zira ayette nazara verilen şahıs değil, şahsın sıfatlarıdır.



Başka bir örnek verecek olursak; Okul müdürü öğrencilere; “öğretmenlerinize karşı hürmetli olun” derse, burada hürmetin asıl sebebi öğretmenlik sıfatınadır, öğretmenlerin şahsına değildir.



O zaman ayette men edilen yasak, sadece batıl dinleriyle ilgili olup, diğer sıfatlar bu kapsama girmez. Yoksa, insan olma, yurttaş olma, komşu olma gibi çok münasebetler ile irtibat kurulabilir, hatta dost olunabilir. Dürüst bir Hristiyan tüccarı, hileci bir Müslüman tüccara tercih etmek doğal bir davranıştır. Ayetin yasak kapsamına girmez. Zira burada “dostluk” dine değil, ticaret sıfatınadır.


Bahsi geçen yerin devamında gereken izahı Üstat şöyle yapıyor;
"Hem de bir adam zâtı için sevilmez. Belki muhabbet, sıfat veya san'atı içindir. Öyleyse herbir Müslümanın herbir sıfatı Müslüman olması lâzım olmadığı gibi, herbir kâfirin dahi bütün sıfat ve san'atları kâfir olmak lâzım gelmez. Binaenaleyh, Müslüman olan bir sıfatı veya bir san'atı, istihsan etmekle iktibas etmek neden câiz olmasın? Ehl-i kitaptan bir haremin olsa elbette seveceksin!"(2)
(1) bk. Münazarat, Sualler ve Cevaplar.
(2) bk. a.g.e.

Selam ve dua ile...
Sorularla Risale Editör
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
sevgili korakademik, o yazıyı yazarken size teşekkür etmeyi unutmuşum abim, hakkınızı helal edin.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
ama hocamın erbakan hakkında herhangi bir olumsuz cümlesini duymadım okumadım.

yok abim, duyamazsın zaten. ben de duymadım bugüne kadar, ne erbakan hocadan, ne de fethullah hocamızdan...
Rabbim ikisinden de razı olsun. onlar ne birbirlerini, ne başkalarını asla karalamaz, kötülemez, din kardeşlerine çamur atmazlar...
(gerçi erbakan hocamız ara sıra "bizans torunlarına!" giydirse de, onu da politika icabı deyip unutuverelim) :)
çamur atan, karalayan, peşinden gidenlerdir ne yazık ki...
bizleriz,
hoyratça, hiç yüksünmeden, perva etmeden...
bazen küfürle, bazen ihanetle, bazen en ağır ithamlarla ilzam ederek!
lime lime eder paralarız, onur ve haysiyetlerini, din kardeşlerimizin!

 
Üst