Müslüman Kardeşler partileşiyor

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Mısır'ın en büyük muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler, sınırlamalar kaldırıldığında bir siyasi parti kurmayı planladığını açıkladı.

00008541624147e6a51142fd475by.jpg


Müslüman Kardeşler tarafından yapılan açıklamada, aslında yıllardır siyasi partiye dönüşme düşüncesinin olduğu, ancak siyasi partiler yasasının engeliyle karşılaşıldığı belirtildi.

Örgütün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Halkın parti kurma özgürlüğü konusundaki talebi yerine getirildiğinde örgüt bir siyasi parti kuracak" denildi.

Müslüman Kardeşler örgütü 1920'lerde kurulmuştu. Devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek örgütü yasaklasa da örgüt yandaşları bağımsız olarak meclise girebiliyorlardı.


Kaynak
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Hazine kardeşin nakttiği haber belki yanlış tefsir edilir diye şunları zikretmeyi uygun buluyorum; İhvan kendi cemaat yapısını feshedipte, tamamen parti haline geliyor değil.Aynen Lübnandaki Hizbullah gibi, Cemaat yan bir kuruluş olarak parti kurarak (ki,şimdiye kadar izinverilmiyordu) meclistede güçlü bir şekilde temsil edilmek istiyor..İhvan toplumda bir çok meslekte güçlü bir şekilde örgütlüdür.Sadece partisi yoktu, bunuda oluşturarak, bu eksikliğide telafi etmeyi düşünüyor olabilir..Vesselam..
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam , mevlam herşeyin iyisini ve doğrusunu bilendir.

Hasan el Hudabi'nin ( Allah c.c. ondan razı olsun ) tavrını eserindeki biyografisinden nakletmek istiyorum. Hasan el- Benna'nın Şehadetinden sonra Kral Faruk'u Halkın desteğni alarak ve ordudan bir kısım subaylarla birlikte devirdikten sonra , subaylar Müslüman Kardeşlere verdikleri " İslam Hukukunu Uygulamaé sözünü askıyaaldılar . Müslüman Kardeşleri nasıl elde tutarız hesabını yaptılar.

Cemal Abdunnasır, kurulacak " İslami Hükümet" ten Hudaybiden üç kişinin ismini istedi. Hudaybi ve Kardeşler bunun aldatmaca olduğunu anladı ve reddetti. Akabinde tutuklama ve idamlar.

İnşallah bu particilikte Müslüman Kardeşlere karşı bir aldatmaca olmaz. Malesef son günlerde Kardeşlerin Demokrasi söylemleri bir aldanışın içinde oldukları izlenimini veriyor.
 
Üst