Musluk suyu için Allah aşkına. Pet siselerdeki tehlikeler !

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
bu ne arkadas yaw, herkes birsey söylüyor. gün gecmiyor ki yedigimiz ictigimiz seylerde bir maraz cikmasin.


ŞİŞE SU


Bir dinleyicinin elindeki pet şişeden su içtiğini gören hoca,
- Şimdi içtiğiniz su ile neler elde ettiğinizi de gözden geçirelim ve bu günkü toplantıyı kapatalım.


O polietilen tereftalat maddesinden üretilmiş
yani pet şişenin içindeki stalatlar
suyun içine karışmış bulunuyor.
Ayrıca o plastiği yumuşatmak için
antimon denen bir ağır metal kullanılmıştır
o da suyun içine karışıyor
dolayısıyla siz hem stalat,
hem de antimon içmiş oldunuz şu anda.


Peki, ne yapar bunlar size? Bunlar hormon bozucular diye geçer. Sizin vücudunuzda bir takım hormonal bozukluklar yaratır. Bu hormonal bozuklukların bir bölümü, örnek, östrojen etkisini göstererek 5 yaşında çocukların adet görmesine sebep olur. İki buçuk yaşında bir çocuk getirdiler Lüleburgaz'dan adet görüyor. İki buçuk yaşında. Hamile bir kadın östrojen etki gösteren bir hormonal bozucuyu aldığı zaman, o madde özellikle bu 19 litrelik su bidonlarında onlar polikarbon denen bir plastiktir ve ham madde olarak Bisfenol-A denen bir maddeden üretilir.

Bisfenol-A'nın meme kanseri yaptığı 1930 yılından beri bilindiği halde ve 130 tane bilimsel yayın olduğu halde bunun hakkında hala biz o bidonlardan su içmeye mahkum bırakılıyoruz. Bisfenol-A hamile bir kadının karnındaki çocuğun beynindeki cinsiyet ayrım merkezine gittiğinde çocuğun homoseksüel olma olasılığı çok yükseliyor. Meme kanseri riski çok yükseliyor erkekse prostat kanseri riski normal bunla temas etmemiş insana göre 3 kat artıyor.


Yani musluk suyu için Allah aşkına.


- Arıtıcılar hocam?

- Paranız varsa arıtıcı kullanın. Ama paranız yok arıtıcı alamıyorsunuz, musluk suyu için.

Musluk suyu
İstanbul'a kullandığınız
plastik şişedeki su hangisi olursa olsun
100 kat iyidir.

MUSLUK SUYU


İSKİ'nın her ay İstanbul'daki bütün su havzalarının sağlık raporları internette yayınlanıyor. Biz geçen sene NTV'de bir su programı yapmıştık ve NTV Yıldız Teknik Üniversitesinde piyasadan topladığı suları bakteriyolojik incelemeye gönderdi. Hepsinde mikrop çıktı. Hepsinde istisnasız. Yani siz sağlıklı olsun, temiz olsun çocuğum mikropsuz su içsin diye mikroplu suyu paranızla içiyorsunuz. Bıraktım vazgeçtim mikroptan, kanser yapıyor.

Almanya'da geçen sene ocak ayında Avrupa birliğinin gıda güvenliği merkezi vardır EFSA ocak 2010a kadar Bisfenol_A'nın sağlık sakıncası olmadığını iddia ediyordu. Ama toplum baskısıyla mayıs ayında biz bu işi araştıracağız dediler ve ekim ayında biberonlarda Bisfenol-A'nın kullanımını yasakladılar. Tamam, da biberonda yasakladın e çocuğuna Bisfenol-A'lı su bidonundan su katmıyor musun mamasını hazırlarken? Isı ve zaman etkisiyle plastiğin defalarca kullanılmasıyla Bisfenol-A'nın suya geçiş oranı çok artıyor.

Şimdi su ısınmaz ki diyeceksiniz. Arizona'da yapılan bir çalışmaya göre şehirlerarası su nakli sırasında kamyon içerisindeki su 80 dereceye kadar ısındığı saptanmıştır. 80 dereceye ısınan su o plastikten ne kadar madde çözüyor biliyor musunuz? Sizi de sülalenizi de kanser etmeye yeter. Antalya'da yazın açık havada duran suyun derecesi kaç acaba? Banyo bile yapamazsın o kadar sıcak suyla.

Ne olur musluk suyu kullanın. Bırakın şu plastikleri.


Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
- Hocam bazı yiyecekleri plastik poşetlere koyup buzluğa atıyoruz, bu da sakıncalı mı?

- Şimdi bakın naylon folyo polietilen denen bir maddedir ve polietilenin bu güne kadar bir sağlık sakıncası saptanmamıştır. Daha büyük sorun yoğurt kapları. Mesela bazen çay içiyoruz köpük gibi bardaklardan veya uçağa bindiğimizde şeffaf cam gibi çıt diye kırılan plastik bardaklar var hem o polystryne hem köpük gibi olan bardaklar da polystryne onlardan stryne çayımıza geçiyor o da kanser yapıyor.

PLASTİK KAB

Şimdi plastik yoğurt kaplarında, ben anlata anlata zannediyorum bazı firmalar artık polipropilen kullanmaya başladı. Kabın altına baktığımız zaman veya yanına baktınız zaman bir üçgen göreceksiniz. Üç oktan oluşan bir üçgen. Bu geri dönüşüm işaretidir. O üçgenin içinde bir sayı yazar. 5 numara polipropilendir altında da zaten PP yazar. Yoğurt alırken artık markaya göre değil kullandığı plastiğe göre tercihinizi yapın. Ben her yoğurt almaya gittiğimde maalesef aynı firma farklı marketlere farklı plastik gönderebiliyor. Daha ucuz marketlere adi plastiklerde, lüks semtlerdeki marketlere daha kaliteli plastikte gönderiyor. Ne acı. Yani ayırım yapıyor.

- Yani hocam üçgenin içinde 5'mi yazması lazım?

- Evet polipropilen
- 1,5 litrelik su şişelerinde 1 yazıyor.
- Evet, işte o PET polietilen tereftalat, kötü, 1 numara kötü. Evde 19 litrelik bidonların altına bakın. Onda da 7 yazar. 7 diğer plastikler anlamına gelir. Diğer plastiklerin içinde 6-7 farklı plastik vardır bunlardan bir tanesi de polikarbondur onun için üçgenin altında PC kısaltması vardır.

Bu günlük de bu kadar...
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,988
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Yediğimiz etlerin yumurtaların sebzelerin meyvelerin hemen hemen her şeyin genetiği ile oynanmış olmasına rağmen, aldığımız hemen hemen her ürün plastik pakette poşette satılmasına rağmen, doğallıktan uzaklaştığımız bu ortamda ortalama insan ömrünün kısalması gerekirken sürekli uzuyor.

Biri bunun nedenini izah edebilir mi ?

Burada bir çelişki var.

Selam ve dua ile...

yasam.gif
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
sahi nasil oluyor bu is? biri aciklasin bize
 

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0
Musluk suları deyip toptancı olmamak lazım..her şehrin belediyenin su kalitesi değişiyor..izmirdeki sular acayip lağım kokuyordu mesela,içmek ne mümkün..
vandaki de öyleydi..bitliste sular çamur akıyordu..

şuana kadar en temiz gördüğüm su öğünmek gibi olmasın Alanya' nın musluk suyu..hiçbir kaynak suya değişmem.. çok kaliteli bir arıtma sistemi kurmuştu başkan :) şimdiki değil tabi önceki akpli başkan..

 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Yediğimiz etlerin yumurtaların sebzelerin meyvelerin hemen hemen her şeyin genetiği ile oynanmış olmasına rağmen, aldığımız hemen hemen her ürün plastik pakette poşette satılmasına rağmen, doğallıktan uzaklaştığımız bu ortamda ortalama insan ömrünün kısalması gerekirken sürekli uzuyor.

Biri bunun nedenini izah edebilir mi ?

Burada bir çelişki var.

Selam ve dua ile...

yasam.gif

Hormonlu yiyecekler bolca alınan vitaminler ilaçlar vsss..diye düşünüyorum ancak uzuyor fakat hep hastalık .
Uzadıkça hastaneler kazanıyor ilaç firmaları kazanıyor.
Sağlıklı hiç ilaç kullanmadan 85 yaşına gelen kaç kişi var?
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Bu konulara bakmayayım diyorum ama dayanamıyorum.
Su vücudun % 75 i. Yani olmazsa olmaz ve ne yazık ki para ile satılıyor.
Bir ara bir yerlerden doldurduk ancak Abant su da karar kıldık son altı aydır.
Musluk suyu İstanbul da içmek pek akıllıca değil.Hele ki binanız eski depo düzenli temizlenmiyorsa.
Böbrekler sorun yaratabilir.
Bu konulara kendimi yasaklasam mı ..


En iyisi besmele çekip içmek :) temizlemek
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Konunun abartıldığını düşünüyorum. Hatta olayın tamamen CAMBAZA BAK olduğunu biliyorum.. Şişelerde satılan meyva suları, buna suda dahildir, sterize edilirler. Cam şişelerde termal, Pet şişelerde ise soğuk steril (Dimethyldicarbonat kimyasalı katarak) tekniği kullanılıyor.

Soğuk sterilde kullanılan kimyasala kanserojen derken çeşme sularında kullanılan kimyasalı niye konuşmuyoruz? Klor katıyorlar yahu klor ne demek oturun da bi düşünün! Klorun rengi bardakta cısır cısır solana kadar bekleniyorsa işin ölçüsüz ve umursuz yapıldığını bilin yeter.

Profesör olayı çok abartmış.

Eskiyen pet şişelerden elbise yapıldığını bilior muydunuz? Giydiğimiz donlarda bile var bu madde.

İsrail bizim ürettiğimiz Pet şişelerde ki sularla yaşıyıor. Normalde bu benim için kıstas değildir ama genede yazayım dedim.. :) Sırf yurt içinde satılsa ok derim çünkü bizimkiler millete afedersiniz ...., neyse demeyim! Sinirlenmemek elde değil.. Bizde bir şeyin insana saygılı olması için nedense illa dışarıdan başkaları tepemize dikilip ''bunu yapamazsın'' demesi gerek. Kendimiz yapamıyoruz!! Ne üreticinin umurunda ne de tüketicinin. Dernekleşme yok, olsada parası tatlı diye olur! Bilinçlenme yok, olsa da birileri adına iş yapar! Bunları konuşalım, sorun bu!

NOT: PET üretiminde katalizatör olarak kullanılan Antimontrioxid kimyasalı suya kısmen karıştığı doğrudur. Lakin tabiatta ki sularda bile Antimon vardır. Önemli olan Antimon'un seviyesi.. PET'ten suya karışan Antimon, çeşme suyuna karışan Antimon seviyesinden fazla değil..

Bu proflar PET'ten suya karışan Antimonu falan tartışacaklarına su borularından ve suyun kaynağından evlere pompalanan diğer kimyasalları tartışsınlar. Türkiye'nin çeşme suyu kalitesi dünya stantartlarının çook çok altında.. Resmen zehir içiriyorlar bize çeşmelerden ve çoğu analizler gizleniyor, haberiniz olsun.

Bundan birkaç sene önce Adapazarın'da çeşmeden bardağa su doldurmuştum. Suyun yüzeyi resmen yağlandı yahu! Bi koklayım dedim resmen su balık kokuyordu.. Heral bardaktan olsa gerek dedim, temiz bir bardak aldım aynısı.. Sonra suyun nereden geldiğini düşünürken kendi kendime dedim, galiba ırmaktan sisteme balık giriyor, boruların içinde parçalana parçalana evlere dağılıyor böyle.. :)

Çook berbat ve rezil bir su sistemi var Türkiye'de.. Prof efendi hazretleri bunları tartışmaya açsınlar artık lütfen. Kimlerden korkuyorlar? Lafa bak, pet şişe kanser yapıyormuş ee çeşmeden su için!

431_9.jpg


431_8.jpg


Ankara'nın Elmadağ ilçesinde tüm evlerden 2 senedir sular bu şekilde akıyor. Her merciye şikayet edilmesine rağmen hiçbir şey değişmedi. Hadi içmesinler, gitsinler parayla su satın alsınlar diyeceğim, ama arkadaş bu insanlar çamaşırını duşunu yemeğinide mi satın alacağı suyla yapsın? Bu suyla taharet bile alınmaz yahu! Kim bilir neler vardır içinde!

Elmadağ'ın su hikayesi de tuhaf! Elmadağ, yeraltı su kaynağı bakımından Türkiye'nin en kaliteli su kaynaklarından birine sahiptir. 90'lı yılların başına kadar evlere bu kaynaktan su basılıyormuş. Çankaya'da oturan beyefendiler, asilzadeler ve zenginler bu suya göz dikerler. Hususi olarak 40 km su borusu çekip Elmadağ'ın göbeğinden çıkan suyu direk Çankaya Belediyesi'ne alırlar. Elmadağ mı? İğreti bir baraj yapılır, derelerden çaylardan akan suları burada toplayıp ev şebekelerine bu suyu pompalarlar. Bu insanların bedduası Çankaya'yı yıkar be! Allah'tan da mı korkmazsınız siz?

Başka bir yer Maraş Elbistan! 32 bin kişiye resmen çeşme sularından hastalık bulaştı yahu! Haberin yorumlarına bakıyorum kafayı sıyırmamak elde değil.. Biolojik Savaş Başladı diye haber başlığı mı atılır? Hal vaziyet bu malesef.

Netice: Valla kendi vatandaşının evine bu suyu basan bir memleketin çeşmesinden akacak berrak suya bile güvenesim gelmiyor! Bu durumda İsrail'in satın aldığı pet şişe sularına güvenmekten başka çare kalmıyor. Ne acı değil mi!

İnsanın aklına şu da gelmiyor değil: Acaba diyorum Türkiye'de üretilen pet şişe suları yurt dışı satışlara yetişmiyorda mı milleti çeşme suyuna yönlendiriyorlar?! Olur mu olur!
 

RssCip

Üye
Katılım
21 Haz 2016
Mesajlar
92
Tepkime puanı
62
Puanları
18
Bahçeniz varsa kuyu açtırın ordan çıkan sudan için.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Bir taraftan günde en az 2 litre su için deniyor daha hızlı kanser olunsun diye mi?
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
@DostunDostu , milleti enayi yerine koymaktan ne zaman vazgececksin?

konu aciliyor, bilmedigin bir meseleyse hemen gidip konuya dair yazilari okuyorsun
sonra gelip burada kendindenmis gibi pazarliyorsun.
nereden bilecen len sen antimontrioxid maddeyi ve bu kimyasalin suya karistigini?
Dimethyldicarbona maddeyi nerden biliyon?
masaallah her konuya bir bilimsel aciklaman var, terimleri de biliyon ha...

yeme bizi
görende su idaresi kontrol mühendisi sanacak :)

yazini degistirdin görmedim sanma
teknik terimler daha coktu orada
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
@DostunDostu , milleti enayi yerine koymaktan ne zaman vazgececksin?

konu aciliyor, bilmedigin bir meseleyse hemen gidip konuya dair yazilari okuyorsun
sonra gelip burada kendindenmis gibi pazarliyorsun.
nereden bilecen len sen antimontrioxid maddeyi ve bu kimyasalin suya karistigini?
Dimethyldicarbona maddeyi nerden biliyon?
masaallah her konuya bir bilimsel aciklaman var, terimleri de biliyon ha...

yeme bizi
görende su idaresi kontrol mühendisi sanacak :)

yazini degistirdin görmedim sanma
teknik terimler daha coktu orada

Güzel kardeşim, kendimden olması elbette mümkün değil.. Öyle bir iddiam olmadı. İnterneti doğru kullanıyorum, hepsi bu. Bir konu hakkında yarım saatte derli toplu bilgi tolarsın.. Yeter ki yabancı dil öğrenip bu dilde araştır..

PET-Şişe hakkında Alman Wikipedia'sında verilen bilgiyi okudum. https://de.wikipedia.org/wiki/PET-Flasche

Türkçe Vikipedi malesef dar kapsamlı bilgi içeriyor. Karşılaştırma yaptım üstelik çok yerde bilgi hatasıda var! Konuyla alakalı kalacak kadar dimağımda süzüp aktardım. Milleti enayi yerine koymak ne demek yahu! Evet yazıyı değiştirdim çünkü baktım çok teknik terim var, millet okumaz. Sadeleştirdim..

Mod a mod tercüme etseydim kaynak verirdim. Şu bir gerçek ki bu suların içinde ki kimyasal oranlar çeşmeden akan suların içerdiği kimyasaldan fazla değil.. İnsanları çeşme suyuna yönlendirdikleri vakit işin içinde başka bir niyet olduğu aşikar değil midir? Azcık araştırın yahu..
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
@DostunDostu , milleti enayi yerine koymaktan ne zaman vazgececksin?

konu aciliyor, bilmedigin bir meseleyse hemen gidip konuya dair yazilari okuyorsun
sonra gelip burada kendindenmis gibi pazarliyorsun.
nereden bilecen len sen antimontrioxid maddeyi ve bu kimyasalin suya karistigini?
Dimethyldicarbona maddeyi nerden biliyon?
masaallah her konuya bir bilimsel aciklaman var, terimleri de biliyon ha...

yeme bizi
görende su idaresi kontrol mühendisi sanacak :)

yazini degistirdin görmedim sanma
teknik terimler daha coktu orada


:):glm
Yazıyı okuyunca ne bilgili adam diye düşünmüştüm.
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,878
Tepkime puanı
2,059
Puanları
113
Konum
Mars
O polietilen tereftalat maddesinden üretilmiş

Kaptan, dert ettiğin şeye bak elimizde tam sana göre bir ürün var. Sana bir su arıtıcısı satalım birde yanında su taşıman için özel yapım su şişesi bütünü ile organik ve insan sağlığına uygun üretim vs vs
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Araştırıp öğreneni neden kınıyoruz bunu anlayamadım

Konu ile ilgili denk geldi paylaşayım.

https://www.sadecehaber.com/video/musluklardan-su-yerinde-petrol-akti

Selam ve dua ile...

Biraz agir oldu tekrar okuyunca fark ettim. Ozur dilerim DostunDostu.

İstisnasiz her konuda bir fikri olunca ve bu neredeyse uzmanlik seviyesinde olunca ustune ustelik " ne kadar cahilsiniz" edasiyla yazinca uyarma geregi duydum. Yoksa arastirmaya niye itirazimiz olsun.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Kaptan, dert ettiğin şeye bak elimizde tam sana göre bir ürün var. Sana bir su arıtıcısı satalım birde yanında su taşıman için özel yapım su şişesi bütünü ile organik ve insan sağlığına uygun üretim vs vs

Su ariticisini dusunmedim degil 6 kademeli mi ne olacakmis. Dur bakalim olmadi kaynatir oyle tuketiriz. Hammadesi polikarbonat (dostundostu :) ) olan siselerde muhafaza edecegiz artik.
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,878
Tepkime puanı
2,059
Puanları
113
Konum
Mars
Su ariticisini dusunmedim degil 6 kademeli mi ne olacakmis. Dur bakalim olmadi kaynatir oyle tuketiriz. Hammadesi polikarbonat (dostundostu :) ) olan siselerde muhafaza edecegiz artik.

Dostum alkali su ve ph değeri yüksek olacak ayrıca arıtıcının deposu olmayacak, musluğu açtığında direkt olarak arıtılmış su ile temas edeceksin. Fazla araştırma senin için araştırılmış en iyisi elimde mevcut

şişe içinde bpa içermeyen bir üründür.
 
Üst