MÜrŞİdden Maksat

dilhuba

Profesör
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
2,630
Tepkime puanı
20
Puanları
0
Konum
Manisa
Web sitesi
mustafababuroglu.sitemynet.com
Mürşide gitmekten maksat, Allah rızasına ulaşmak, kötülükten kaçmak, hasta kalbe ilaç, garip gönle gerçek bir dost aramak, kısaca manevi bir hicret yapmaktır.

Resulullah (s.a.v.s.) Efendimiz:
”Fitneler etrafı sardığı zamanda ibadete yönelen kimse, sanki bana hicret etmiş gibidir.” Buyuruyor.
Bir mürşide giden kimse, fitneden kaçıp hak yolunda ki cemaate koşmakta isyandan kaçıp takvaya sarılmaktadır. Bu Allah ve Resulu için yapılmış bir hicret çeşididir. Bu hicretin sonu Allah rızasıdır.

Kamil mürşit yeryüzünde en şerefli, en kıymetli, en gerekli ve en zor işi üstlenmiştir. O aynı zamanda en büyük bir emaneti taşımaktadır. Çünkü kamil mürşit Hz. Peygamber’in (s.a.v.s.) varisi olarak takva imamlığını ve insanları terbiye işini yürütmektedir.

Mürşide gitmenin en önemli hedefi, bu iman ve irfan kervanına katılıp imanımızı muhafaza etmektir.

Büyük veli İmam Kuşeyri (k.s.), mürşidin gerekliliği hakkında şöyle diyor:
“Hakkı arayan kimse, bulunduğu yerde kendisini irşad edecek bir kimse bulamadığı zaman, irşatla görevli zamanının mürşidine gitmeli, onun bulunduğu yere hicret etmeli, yanında kalmalı, terbiye olup kendisine izin verilene kadar kapısından ayrılmamalıdır.”

Takva yolunda imam olan bir arifi sevmek ve desteklemek, imanın bir parçasıdır.
Şu hadis-i şerifteki müjdeye bakınız:
“ Kim Allah yolundaki bir imamı desteklemek ve yüceltmek için yanına giderse, o kimse Allah’ın himayesinde olur, bu uğurda göreceği her sıkıntının sevabını Allah verir.”
 
Üst