Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
Muhteşem Lezzetiyle İncirli Muhallebi (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 10 adet kuru incir
İncirleri 10 dakika sıcak suda bekletin. Ardından baş kısımlarını kesip atın ve küçük küçük doğrayın. Muhallebi için incir hariç tüm malzemeleri tencereye koyun. Tüm malzemeyi topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirip, ocaktan alın. Doğradığınız İncirleri ilave edip blandırdan geçirin. Kaselere paylaştırıp, oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra, üzerine ceviz, fındık veya badem serpiştirerek afiyetle tüketin. İncirin şeker oranı fazla olduğu için ben muhallebiye şekeri az kullandım. İsteyenler damak tadına göre şeker oranını ayarlayabilirler.
http://www.nefisyemektarifleri.com/muhtesem-lezzetiyle-incirli-muhallebi-cok-hafif/